یکی دیگر از زمینهای فوتبال محلهای اهواز، در میان سکوت مسئولان ورزش استان، در حال برچیده شدن است. این بار قرعه به نام زمین فوتبال کوی گلدشت اهواز افتاده، محلهای کم برخوردار در جنوب غرب اهواز که از هر گونه امکانات ورزشی و تفریحی و پارک محروم است و تنها امید جوانانش بازی در زمین خاکی محله است. اخیرا شرکت نصر میثاق با ادعای مالکیت بخشی از زمینهای کوی گلدشت که زمین فوتبال محلهای نیز جزو آن است، دور آن را دیوارکشی کرده و به گفته اهالی محل با گذاشتن دروازه ورودی عملا راه تردد به آن را مسدود کرده و امکان بازی تیمهای فوتبال را سلب کرده است.
شرکت نصر میثاق اهواز بر اساس تاریخچهای که در سایت این شرکت منتشر شده، فعالیت خود را عملا از سال ۱۳۷۰ تحت عنوان منطقه جنوب غرب به عنوان یکی از مناطق هفتگانه موسسه جهاد نصر آغاز کرده و بعد از توسعه، در ابتدای سال ۱۳۷۸ به شرکت نصر میثاق تبدیل و ثبت شد. هدف از تشکیل این شرکت بکارگیری بهینه امکانات ماشینآلاتی و توانمندی منابع انسانی در راستای عمران و آبادانی کشور معرفی شده است.
عضو شورای ورزش محله گلدشت در این باره به ایرنا گفت: چندین سال است که تیمهای کوی گلدشت و محلههای اطراف آن از زمین فوتبال محلهای این منطقه استفاده میکنند اما از حدود یک ماه پیش دور آن را دیوارکشی کرده و از یک هفته پیش نیز با نصب دروازه ورودی، دیگر امکان بازی در آن وجود ندارد.
جاسم خسرجی افزود: تنها در کوی گلدشت ۱۲ تیم فوتبال در ردههای سنی مختلف از این زمین استفاده میکنند که در هر کدام از تیمها نیز ۳۰ تا ۳۵ نفر عضویت دارند، این تعداد به جز تیمهای محلههای اطراف است.
وی اضافه کرد: این محله از هر گونه امکانات وروزشی و تفریحی محروم است، این زمین نیز جزئی از مجتمع ورزشی شهید فروزش بوده که سالها پیش تخریب شده، اکنون میخواهند تنها امکانات ورزشی منطقه را هم از ما بگیرند و در آن ساخت و ساز کنند زیرا شنیدهایم که قرار است در این محل مجتمع مسکونی ساخته شود.
امکان تردد آزادانه فوتبالیستها
عضو هیات مدیره و معاون امور مجامع و پشتیبانی شرکت نصرمیثاق اما ممانعت از ورود تیمهای فوتبال به زمین کوی گلدشت را رد کرد و گفت: ورودی زمین فوتبال ورزشی کوی گلدشت هنوز به طور کامل مسدود نشده و امکان تردد به این زمین به راحتی وجود دارد.
صادق طالب باغبانی افزود: با وجود نصب یک دروازه ورودی، به نگهبان گفتهایم که کلید ورودی را در اختیار تیمها قرار دهد، البته هنوز بخشی از زمین دیوارکشی نشده، در حال حاضر علاوه بر دروازه، این زمین فوتبال ۲ ورودی دارد که یکی از آنها مربوط به قسمت دیوارکشی نشده و ورودی دیگر در خیابان مجاور قرار دارد که به دلیل ادعای مالکیت یکی از اهالی منتظر تعیین تکلیف قانونی برای دیوارکشی هستیم.
وی اظهار داشت: تا زمان اجرای طرح پیش بینی شده و ساخت و ساز در این زمینها، مخالفتی با ورود به زمین و برگزاری بازیهای فوتبال در آن نداریم، البته تا زمان اخذ مجوزها و آماده شدن سرمایه ممکن است چند سال طول بکشد.
طالب باغبانی افزود: دیوارکشی این زمین برای جلوگیری از تصرف بوده و بعد از پرداخت عوارض و پروانه ساخت، مجوز آن از سوی شهرداری منطقه ۶ صادر شده است.
وی اضافه کرد: با دیوارکشی این زمینها از ریختن زباله و آبهای سطحی به آن جلوگیری و امنیت آن بیشتر شده که این به نفع تیمهای فوتبال است، ما دلسوز جوانان این محله هستیم و آنها را همچون بچههای خود میدانیم و نگهبانهای زمین را نیز از ساکنان محله بکارگیری کردیم.
طالب باغبانی مالک این زمینها را شرکت نصرمیثاق با چهار هزار و ۶۰۰ نفر سهامدار از خانواده شهدا و ایثارگران، عنوان کرد و گفت: این زمین از زمان دفاع مقدس در اختیار ما بوده، این مکان مجموعه فرهنگی ورزشی کامل و مجهزی بود که سالها رها شده بود و سودجوها آن را تخریب کردند، ما بابت آن به سازمان مسکن و شهرسازی پول دادهایم و اسناد آن را در اختیار داریم.
تفاهمنامه مشروط
مشاور رسانهای شرکت نصر میثاق نیز به ایرنا گفت: این شرکت آمادگی دارد با ورزشکاران کوی گلدشت تفاهم نامهای امضا کند و آنجا را به عنوان زمین بازی فوتبال در اختیار آنها قرار دهد.
احمد ابوعلی توضیح داد: ما مشکلی با ادامه استفاده از زمین برای بازیهای فوتبال نیستیم و این را به جوانان محله اعلام کردیم که کلید آنجا را در اختیارشان قرار میدهیم اما به شرطی که شخصی را به عنوان مسئول به ما معرفی کنند و تعهد بدهند، نگرانی ما از تصرف این زمینهاست زیرا عدهای زمینخوار به دنبال شلوغ کاری و سوءاستفاده از این جوانان هستند تا به اسم زمین فوتبال این اراضی را تصرف کنند، اکنون نیز بخشهایی از آن تصرف عدوانی شده است.
وی افزود: این محل در زمان دفاع مقدس یکی از تعمیرگاههای ستاد پشتیبانی جنگ در خوزستان بوده که بعد از جنگ تبدیل به مجتمع فرهنگی ورزشی برای خانوادههای ایثارگر شد اما بعد از مدتی رها و تخریب شد.
ابوعلی اضافه کرد: این محل از ابتدا در تصرف شرکت نصر میثاق بوده سپس آن را از زمین شهری خریداری و بعد از پیگیری اسناد آن را گرفتیم و اخیرا نیز با پرداخت ۶ میلیارد ریال به شهرداری بابت عوارض، مجوز حصارکشی آن را دریافت کردیم.
وی ادامه داد: از حدود ۱۰ سال پیش قرار بر این بود که این زمینها را تبدیل به مجتمعهای خدماتی چند منظوره کنیم اما این طرح به دلیل مشکلات مالی انجام نشد، بنابراین تا زمانی که بخواهیم طرح را اجرا کنیم، میتوانیم آن را برای بازی فوتبال در اختیار جوانان محله قرار دهیم.
فوتبال تعطیل
مسئول شورای ورزش محله گلدشت اما گفت: از زمان نصب دروازه ورودی، از یک هفته پیش تاکنون امکان ورود تیمهای ورزشی به زمین فوتبال وجود نداشته و همه بازیهای این تیمها تعطیل شده است.
رضا دغاغله ادعای تردد راحت به زمین خاکی فوتبال را تکذیب کرد و افزود: دروازه ورودی قفل شده، بخشی که در خیابان مجاور قرار دارد دارای مالک خصوصی است که اکنون زمین را پیریزی کرده و اجازه تردد نمیدهد، قسمت کوچکی نیز که که باقی مانده برای تردد تیمهای ورزشی نیست بلکه هر روز بلوک گذاری میشود اما اهالی محل مقاومت کرده و آن را تخریب میکنند.
وی خواستار پیگیری مسئولان برای جلوگیری از واگذاری این زمین فوتبال شد و اظهار داشت: بر اساس گفتههای مسئولان، کاربری این محل از ابتدای تاسیس تاکنون ورزشی بوده بنابراین هیچکس نمیتواند این کاربری را تغییر دهد، مالکیت آن عمومی است و قاعدتا نباید در تملک مالک خصوصی باشد.
دغاغله با بیان اینکه شرکت نصر میثاق باید مالکیت قانونی خود را بر این زمینها ثابت کند، گفت: در جلسه استانداری اعلام شد که این شرکت سند مالکیت ندارد، این زمینها در دهه ۶۰ و قبل از تاسیس شرکت نصر میثاق، مجتمع فرهنگی ورزشی مجهزی بوده که تیمهای زیادی از جمله تیمهای استقلال و پرسپولیس در آنجا تمرین کرده و اردو برگزار میکردند، اکنون برچه اساس این شرکت ادعای مالکیت این مجتمع را مطرح کرده است؟
وی افزود: کوی گلدشت دارای ۱۲ تیم فوتبال در مقاطع سنی مختلف است و این زمین خاکی تنها محل تفریحی ورزشی برای حدود یک هزار فوتبالیست است که در صورت واگذاری و تخریب تاثیر بسیار منفی در روحیه ورزشکاران و جوانانی دارد که اکنون اوقات فراغت خود را به فعالیتهای سالم میپردازند.
خطر در کمین فوتبال محلات
مدیرعامل کانون فوتبال محلات اهواز نیز در این باره با اشاره به سابقه طولانی زمین فوتبال گلدشت در ورزش، خواستار حفظ این مکان ورزشی برای استفاده فوتبالدوستان شد.
احمد بیتمشعل افزود: در حال حاضر بیش از ۱۰ تیم فوتبال در همه ردههای سنی در این زمین بازی میکنند که جمعیتی بیش از ۳۰۰ نفر را شامل میشود و اخیرا نیز یادواره جوانان را در این محل برگزار کردیم.
وی درباره سابقه زمین ورزشی کوی گلدشت توضیح داد: در این محل ساختمان بزرگی وجود داشت که بعد از جنگ به باشگاه فرهنگی ورزشی مجهزی موسوم به شهید فروزش تبدیل شد و بسیاری از فوتبالیستها و تیمهای بزرگ کشور نیز در آن تمرین کرده و مستقر شده بودند، بعد از آن در اختیار سپاه برای پذیرایی از کاروانهای راهیان نور قرار گرفت، سپس برای مدتی در اختیار نیروی انتظامی و بنیاد شهید بود و بعد از آن متروکه شد که افراد سودجو تمام وسایل آن را غارت کردند، از هشت سال گذشته به این سو (از سال ۱۳۹۱) جوانان فوتبال دوست با هزینه خود زمین فوتبال را پاکسازی و تسطیح و بازیهای محلهای خود را در آن برگزار کردند.
بیتمشعل افزود: محله گلدشت در حال حاضر حتی یک وجب فضای سبز و پارک ندارد و هیچگونه محلی نیز برای تفریح و ورزش جوانان در این منطقه نیست، بنابراین ضروری است که این محل برای ورزش مردم محله بخصوص جوانان حفظ شود.
وی اضافه کرد: این زمین چندین هکتار است که ما فقط یک هکتار از آن را برای زمین فوتبال نیاز داریم و به شهرداری پیشنهاد کردیم برای تبدیل آن به یک فضای ورزشی و پارک عمومی همکاری کند.
بیتمشعل ادامه داد: در جلسهای که در مورد این زمین ورزشی در استانداری برگزار شد معاون عمرانی استاندار بر حفظ این زمین با استفاده از ظرفیت دولت تاکید کرد و استاندار و معاون عمرانی وی وعده دادهاند که این موضوع را پیگیری کنند.
وی همچنین نسبت به واگذاری و تخریب زمینهای فوتبال محلات در اهواز هشدار داد و گفت: شهر اهواز ۷۸ زمین فوتبال محلهای دارد که ۴۵۰ تیم محلات با ۱۵ هزار ورزشکار در آنها فعال هستند اما تنها ۲ زمین به نام سازمان ورزش است و بسیاری از زمینهای فوتبال محله ای در کوی علوی، لشکرآباد، عین۲، ملاشیه و کریشان مشکلاتی مشابه کوی گلدشت داشته و افرادی مدعی مالکیت آنها شدهاند، در حالیکه اداره ورزش تاکنون به این مشکل ورود نکرده و خود را کنار کشیده است.
بیتمشعل با اشاره به ناچیز بودن سرانه ورزش در اهواز، تاکید کرد: فوتبال محلات فقط در اهواز به این صورت فعال است و در هیچ جای کشور این حجم و ظرفیت ورزشکاران را در تیمهای محلات مشاهده نمیکنیم که با توجه به اثرات مثبت ورزش برای جامعه باید تلاش کرد این ظرفیت حفظ شود.
شهرداری در حاشیه
شهردار منطقه ۶ اهواز در همین رابطه گفت: همه محلههایی که در غرب جاده اهواز خرمشهر قرار دارند، شامل کوی گلدشت، گلبهار، علوی، سادات و مندلی، محله های کم برخوردار در حاشیه شهر به شمار میروند که فاقد پارک هستند بنابراین درخواست ما این است که استانداری برای واگذاری زمین به شهرداری و تبدیل این زمین به پارک و زمین ورزشی اقدام کند.
غلامرضا سودانی افزود: شهرداری نمیتواند در این محل کاری انجام دهد زیرا زمین فوتبال کوی گلدشت متعلق به شرکت نصر میثاق است که اسناد مالکیت خود را ارائه کرده است.
وی اضافه کرد: این شرکت سالهاست این زمینها را خریداری کرده که اسنادش را به شهرداری ارائه داده، درباره مالکیت آن از مسکن و شهرسازی نیز استعلام کردهایم و بر همین اساس مجوز حصارکشی زمین را صادر کردیم، ما ناچار هستیم به فردی که سند دارد جوابگو باشیم.
ابهام در مالکیت
مدیرکل دفتر فنی استانداری خوزستان همچنین گفت: هنوز مالکیت شرکت نصر میثاق بر زمینهای کوی گلدشت اثبات نشده و پاسخ استعلام از شهرداری، راه و شهرسازی و ثبت اسناد هنوز به استانداری نرسیده است.
محمد حری افزود: چند قطعه زمین در کوی گلدشت وجود دارد که بخشی در مالکیت دولت و بخشی نیز مالکیت خصوصی دارد، که این مساله در حال بررسی است و هنوز نتیجه نهایی آن مشخص نشده است.
وی اضافه کرد: بنا به درخواست اهالی کوی گلدشت، حدود یک ماه پیش، جلسهای در استانداری برای بررسی وضعیت زمین ورزشی این محله برگزار و مقرر شد دفتر فنی گزارشی از آن تهیه و در اختیار استاندار قرار دهد تا درباره آن تصمیمگیری شود.
وی با اشاره به اهمیت فضاهای ورزشی برای جوانان، تاکید کرد: هدف استانداری این است که امکانات ورزشی محلی برای استفاده مردم به هر نحوی و بر اساس قانون، حفظ شود زیرا این زمین فوتبال تنها تفریح جوانان منطقه است که میتوانند اوقات فراغت خود را با آن پر کنند.