به گزارش خبرنگارایرنا، سورنا ستاری روز سه شنبه درمراسم رونمایی از بذر واکسن آنفولانزای فوق حاد پرندگان و آنتی ژن H۵ که با حضور وزیر کشاورزی برگزار شد گفت: در حال حاضر شرکت های دانش بنیان توانسته اند در حوزه هایی که پیش از اینها در کشور کمتر به آن ورود پیدا کرده بودند، به خوبی ظاهر شوند.از جمله می توان به تولید واکسن در حوزه های انسانی، دام، طیور و آبزیان اشاره کرد.
ستاری با اشاره اینکه تولید این واکسن ها در حوزه های انسانی، دام، طیور و آبزیان همواره در بخش دولتی بوده است، افزود: اکنون شرایطی فراهم شده که برای اولین بار شرکت های خصوصی در تولید این واکسن ها تلاش می کنند، در حال حاضر زیرساخت های عظیمی در بخش خصوصی و درنیروی متخصص وجود دارد.
وی یادآور شد: زیر ساخت های ایجاد شده در بخش خصوصی با پیدایش کرونا توانستند در مدت زمان کوتاهی دستاوردهای خوبی داشته باشند که تولید کیت های تشخیص سریع نمونه ای از آنها است که امروز در مراسمی رونمایی گردید و همچنین دو شرکت دیگر در حال ساخت این کیت ها هستند.
ستاری افزود: یک زیرساخت عظیم دانشی در کشور وجود دارد که در صورت نیاز می تواند خود را سریعا با شرایط وفق دهد و محصولات مورد نیاز را تولید کند.
به گفته وی تا پایان دولت فعلی ۱۵ واکسن دام، طیور، آبزیان در بخش خصوصی به تولید انبوه می رسند، قرار است به زودی ۴ الی ۵ نوع از این واکسن ها در حضور رئیس جمهور رونمایی شود.
ستاری با بیان اینکه زیرساخت های تولید این واکسن ها در کشور فراهم است، گفت: اگر هر مشکلی هم وجود داشته باشد آنها می توانند در مدت زمان کوتاهی این مشکلات را برطرف کنند، به طور نمونه این برای اولین بار است که توانستیم بذر یک واکسن را به تولید برسانیم که از این بذر در راستای تولید واکسن توسط بخش های خصوصی اقدام می شود.
وی با تاکید بر ضرورت داشتن بذرهای بومی برای تولید واکسن گفت: در این راستا قراردادهای متعددی منعقد شده که در زمینه واکسن بی نیاز به کشورهای دیگر باشیم. در همین راستا تفاهم نامه ای بین معاونت علمی و جهاد کشاورزی در زمینه تولید و توسعه این واکسن ها نیز امروز منعقد خواهد شد.
امروز نخستین بذر بومی واکسن آنفلوانزای فوق حاد پرندگان که با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان دامپزشکی کشور تولید شده است در محل معاونت علمی و فناوری رونمایی شد.