به گزارش خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا، کاظم خاوازی روز سه شنبه در مراسم رونمایی از بذر بومی واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و آنتی ژن H۵ که با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و رییس سازمان دامپزشکی در محل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد افزود: امروز با همت سازمان دامپزشکی کشور و پشتیبانی های معاونت علمی و فناوری موفق به تولید بذر بومی واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و آنتی ژن H۵ شدیم.
وی با اشاره به اینکه در سال ۹۶ تعداد ۲۶ میلیون قطعه طیور را به واسطه ابتلا به آنفلوآنزا معدوم کردیم که یک فاجعه بزرگ در صنعت طیور به شمار می رفت، افزود: در حال حاضر ۲۳ کشور درگیر آنفلوآنزای پرندگان هستند در صورتی که ما در سال جاری به رقم ابتلای ۳۰ هزار قطعه طیور به این بیماری هم نرسیده ایم این نشان می دهد که آنفلوآنزا در بین طیور کاملا کنترل می شود.
وی اظهارداشت: امیدواریم هر چه سریع تر تولید بذر واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و سایر بذرهای دیگر از نظام دولتی خارج شود و در اختیار بخش های خصوصی قرار گیرد، ما در حال حاضر به تولید ۶ واکسن در بخش دام و ۱۸ واکسن در بخش طیور نیاز داریم که این می تواند افق گسترده ای به روی پژوهشگران کشور باشد تا بتوانند به تولید بذرهای این واکسن ها دست پیدا کنند.
امروز نخستین بذر بومی واکسن آنفلوانزای فوق حاد پرندگان که با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان دامپزشکی کشور تولید شده بود رونمایی شد.
برای تهیه واکسن معمولا از بیماری که اسم آن سویه است، یک بذر گرفته می شود که نقطه اول تولید واکسن است، بذر موجود در فرآیند تولید به واکسن تبدیل می شود. تاکنون همه بذرها از خارج وارد می شد اما با رونمایی از نخستین بذر بومی واکسن آنفلوآنزای پرندگان این وابستگی به نوعی کاهش خواهد یافت.