به گزارش روز سه شنبه ایرنا، جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نامهای به رییس جمهوری این سوال را مطرح کردند که «چرا میلیونها تن کالای اساسی مورد نیاز مردم زودتر از انتخابات آمریکا ترخیص نشد؟»
در بخشی دیگر از این نامه آمده است: « آیا عجیب و نگران کننده نیست این دولت تمام اقدامات اصلاحی خود را برای ایجاد آرامش در بازار و سفره معیشت مردم بطور فشرده و فوق العاده و آنی به روزهایی موکول کند که وضعیت رقابت انتخاباتی بین ترامپ و بایدن (دو نماد ظلم و ستم علیه مظلومان جهان و خصوصا مردم ایران) تعیین تکلیف می شود؟»
بر همین اساس «سید روح اله لطیفی» در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، با بیان اینکه در تمام طول سال روند ترخیص کالاهای اساسی و ضروری برای تولید تعطیل نبوده است، اظهار داشت: در هفت ماه گذشته حدود ۲ میلیون تن اقلام مختلف به صورت ماهیانه ترخیص شده است که جمع آن به ۱۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن می رسد.
وی با اشاره به ترخیص ۱۴ میلیون و ۲۰ هزار تن کالا در هفت ماه سال ۹۸، تاکید کرد: تنها دو درصد کاهش در خروج کالاها در مدت مشابه امسال با سال گذشته دیده می شود و این آمار و ارقام، سندی است که نشان می دهد توقفی در خروج اقلام مورد نیاز مردم از گمرک وجود نداشته است.
وی با بیان اینکه برابر بودن ورودی بنادر با خروجی گمرک نشان از عادی بودن شرایط دارد، تاکید کرد: در سال جاری ورودی کالا در بنادر با افزایش مواجه شده است اما ۲ درصد کاهش در خروجی را شاهد بودیم که از چهار ماه پیش اعلام شد برای افزایش خروجی از گمرک باید موانع تشریفات گمرکی از میان برداشته شود تا به ضرب آهنگ مناسبی برسیم.
لطیفی خاطرنشان کرد: در این مدت مدیریت منابع ارزی شرایط به گونه ای رقم خورد که موجبات طولانی شدن تخصیص، تامین و دریافت کد رهگیری را فراهم کرد و کندی در روند ترخیص کالاهای اساسی را به وجود آورد.
وی با اشاره به سفر «اسحاق جهانگیری» معاون اول رییس جمهوری به استان هرمزگان، اظهار داشت: مصوبات این سفر که بیش از یک ماه از برگزاری انتخابات آمریکا فاصله داشت موجب سرعت بخشیدن به ترخیص با اولویت بندی وزارت صنعت، معدن و تجارت شد.
وی افزود: از چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تن کالای اساسی باقی مانده در گمرک، سه میلیون و ۸۰۰ هزار تن از اقلام اساسی بعد از این سفر ترخیص شد و همچنین در این مدت کالاهای جدیدی وارد و جایگزین کالاهای ترخیص شده از گمرک شده است.
وی با اشاره به سخنرانی رهبر معظم انقلاب در روز میلاد پیامبر اکرم (ص) مبنی بر هماهنگی تمام دستگاه ها برای دسترسی مردم به کالای مورد نیاز خود، تاکید کرد: سخنان ایشان همزمان با انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بود اما هیچ ارتباطی میان آن دو وجود نداشت و پس از آن روندی که از قبل برای خروج کالا از گمرکات وجود داشت سرعت بیشتری پیدا کرد.
لطیفی با بیان اینکه بر اساس ماده ۱۲ امور گمرکی، اختیاراتی به این نهاد داده شد تا به ترخیص کالا سرعت ببخشد، تاکید کرد: این تصمیم جدید متاثر از فرمایشات رهبر معظم انقلاب بود که علاوه بر هماهنگ کردن تمام دستگاه های تجارت خارجی، شاهد همکاری قوه قضاییه و همراهی قوه مقننه برای ورود کالا به کشور بودیم.
به گفته وی، در حال حاضر هر سه قوه در تلاش برای رساندن کالاهای اساسی و ضروری مرتبط با تولید به دست مردم هستند.
سخنگوی گمرک تصریح کرد: همزمانی بخشی از این فرآیند با انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تصادفی بوده است و نباید به این روند، نگاه سیاسی داشت، زیرا معیشت مردم در جمهوری اسلامی به مسائل سیاسی گره نخورده است.
به گفته لطیفی، همه مسئولان با هر نگرش سیاسی باید برای تامین معیشت مردم در این شرایط سخت بسیج شوند و عزم ملی نباید با انتخابات یک کشور که دشمنی آن با ایران ثابت شده است، ارتباط داده شود.