ارومیه- ایرنا- آذربایجان غربی که یکی از استان‌های با بیشترین سهم روستانشینی در کشور است، از قضا استانی موفق در پیشرفت روستایی از آب تا برق، تلفن و گاز بوده که این توسعه و رفاه در دولت تدبیر و امید با اختصاص سه هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال در حوزه آب شرب بخوبی محقق شده است.

به گزارش ایرنا، چهره روستاها از قدیم با خانه های گِلی، چشمه ها و نهرهای داخل روستا در ذهن همه ما ترسیم شده ولی طی ۴۲ سال گذشته، این وضعیت تغییر یافته و جای خود را به جاده های آسفالت، خانه های نما زده، شیرهای پر از آب بهداشتی و حتی اینترنت پرسرعت و شبکه های فاضلاب داده است.

این پیشرفت های خوب ایجاد شده در روستاها، ثمره تلاش همه دولت‌های پس از انقلاب بوده که چهره برخی روستاها را بسیار بهبود بخشیده و حتی خواسته های جوانان را ارتقا داده است.

هرچند رسانه های معاند همیشه سعی داشته اند تا چهره ایران را پر از محرومیت و عقب افتادگی نشان دهند ولی از شهرها که بگذریم، در بسیاری از روستاها هم رنگ محرومیت وجود ندارد و حتی از دیوارهای کاه‌گلی نیز خبری نیست.

از ساخت و ساز و عمران و آبادانی که بگذریم، بهبود زیرساخت ها به ویژه در حوزه آب و فاضلاب طی سال های اخیر در آذربایجان غربی بسیار بهتر شده و بخش قابل توجهی از روستاها از خط محرومیت فاصله گرفته اند.

در زمان فعالیت دولت تدبیر و امید، سه هزار و ۲۷۲ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده تا تعداد روستاهای برخوردار از آب آشامیدنی در آذربایجان غربی به هزار و ۹۶۷ روستا رسیده باشد.

این جمله بخشی از مصاحبه نهاد مسوول در حوزه آبرسانی روستایی در آذربایجان غربی یا همان شرکت آب و فاضلاب است که پس از ادغام ۲ شرکت آب و فاضلاب شهری و آب و فاضلاب روستایی در این استان ایجاد شده و از قضا، مدیرعامل بخش روستایی نیز مدیرعامل کل شرکت شده است.

علیرضا رضوی که سابقه مدیرعاملی آب و فاضلاب روستایی را نیز دارد، پس از اعلام آمار رسمی در خصوص اعتبار هزینه شده و تعداد روستاهای برخوردار از آب آشامیدنی و بهداشتی، گفت که در حال حاضر حدود ۲۷۰ هزار خانوار روستایی با جمعیت نزدیک به ۹۸۴ هزار نفری از خدمات این شرکت بهره مند هستند که البته این میزان فقط ۱۴ درصد از کل روستاییان آذربایجان غربی کمتر است.

وی در بین صحبت هایش تاکید کرد که در ابتدای دولت یازدهم، میزان برخورداری از آب آشامیدنی در روستاه‌های آذربایجان غربی ۷۵ درصد بود که این مقدار ۱۱ درصد رشد یافته است.

البته چیزی که وی نگفت و بسیار قابل درک است، این می‌باشد که آبرسانی به روستاهای نزدیک، پرجمعیت، متصل به شهرها و بدون راه صعب العبور کار راحت تری نسبت به روستاهای کم جمعیت، دور افتاده و بعضا دارای راه صعب العبور است که این ۱۱ درصد توسعه یافته در این دولت، بیشتر مربوط به همین بخش دوم در آذربایجان غربی است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری آذربایجان غربی اضافه کرد که علاوه بر سه هزار و ۲۷۲ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده از ابتدای دولت دکتر روحانی تاکنون، ۹۵۳ میلیارد ریال هم مصوب شده تا امسال هزینه شود که با این اعتبار، ۲۴ روستای این استان صاحب آب آشامیدنی سالم و بهداشتی می‌شوند؛ البته این رقم با ۴۶ روستای برنامه ریزی شده برای سال آینده نتیجه تلاش دولت برای کاهش محرومیت روستایی در ماه های پایانی فعالیت است.

خبر خوب دیگری که رضوی در این مصاحبه اعلام کرد، آن بود که آذربایجان غربی از پایان سال گذشته، متوسط کشوری را سه درصدی پشت سر گذاشته و در حالی که رقم کشوری ۸۳ درصد برخورداری است، رقم استانی، به ۸۶ درصد رسیده؛ وی امیدوار بود که این رقم بازهم تا آخر دولت، سه تا چهار درصدی افزایش یابد.

مقصد دوم مصاحبه گزارش، در مورد آب روستایی، استانداری و دفتر اداره کل امور روستایی و شوراهای استانداری آذربایجان غربی بود تا از مدیرکل آن در مورد توسعه روستاها به ویژه بخش آب جویا شوم.

مدیرکل امور روستایی آذربایجان غربی هم بر آمارهای شرکت آب و فاضلاب صحه گذاشت و گفت که توسعه روستاها به خصوص در هفت تا هشت سال گذشته به قدری چشمگیر بوده که قابل مقایسه با سال های پیشین نیست.

عارف خدرلو از واژه "انقلاب" در توسعه روستایی آذربایجان غربی استفاده کرد و افزوذ که این انقلاب در بخش های گازرسانی و آبرسانی به خوبی صورت گرفته و ادامه یافته است.

مدیرکل امور روستایی استانداری آذربایجان غربی اظهار داشت که قبلا از طریق اعتبارات استانی از توسعه آب روستایی حمایت می شد ولی در سال‌های اخیر با حمایت رهبر معظم انقلاب، از صندوق توسعه ملی هم حمایت صورت گرفت که باعث شد تا شاخص ها افزایش یابد.

وی با اشاره به اینکه برخی روستاییان آذربایجان غربی از کم آبی در سال های گذشته رنج می‌بردند و این امر هنوز در برخی روستاها وجود دارد، گفت که تعداد محدودی از روستاه‌ها باقی مانده که آنها هم در ماه‌ها و سال های آینده تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب قرار می‌گیرند و رقم فعلی رفته رفته به ۱۰۰ نزدیک می شود؛ هرچند بخش عمده راه را رفته ایم.

این صحبت های مدیرکل امور روستایی موجب شد تا سری هم به سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی بزنم تا آماری از اعتبارهای داده شده به بخش آب روستایی بگیرم؛ این آمارها که بسیار هم قابل توجه بود نشان می داد که در این دولت، بسیار برای توسعه روستاها کار شده و برای هر متر انتقال آب به روستاها، هزینه های بسیاری انجام شده است.

ناصر حضرتی که مرد اول آمارهای اعتباری و شاخص های توسعه ای آذربایجان غربی در استان است، در این گفت و گو، آمار جالبی داد که نشان می‌دهد در هر روز دولت تدبیر و امید، آب ۲۵ خانوار روستایی استان تامین شده است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی این را هم اضافه کرد که یکی از مهمترین دلایل توفیق در این راستا، علاوه بر اعتبارات روتین درنظر گرفته شده برای توسعه آب روستایی سالم و بهداشتی، اختصاص بیش از هزار و ۵۴۴میلیارد ریال اعتبار از صندوق توسعه ملی بود.

در این گفت و گو، آمارهای دیگری هم رد و بدل شد که افزایش ۳.۱ برابری اعتبار مصوب این بخش در سال ۱۳۹۸ نسبت به سال ۱۳۹۲، اجرای هزار و ۵۳ کیلومتر خط انتقال و رشد ۲۶ درصدی در حدود هفت سال، اجرای هزار و ۲۴۲ کیلومتر شبکه توزیع و رشد ۲۲ درصدی در همین مدت، احداث بیش از ۱۶ هزار و ۵۰۰ مترمکعب مخزن روستایی و رساندن حجم مخازن این بخش به حدود ۱۵۶ هزار مترمکعب با رشد ۱۲ درصدی، حفر و تجهیز ۲۲۲ حلقه چاه و بهسازی ۲۳۵ دهنه چشمه به همراه احداث و تعویض ۲۱۶ ایستگاه پمپاژ از جمله آنها در آذربایجان غربی بود.

در تمام طول نگارش این گزارش، فکر من مشغول حرف یکی از روستاییان نزدیک ارومیه بود که در بازدیدی که ماهها پیش از آن روستا با حضور برخی مقام های استانی و کشوری داشتیم، نه از نبود آب گلایه می‌کرد و نه گاز و تلفن، بلکه مهمترین خواسته وی که البته زبانی از سوی همه روستایی ها بود، اختصاص اینترنت پرسرعت بود و مهمترین گلایه اش هم به قطعی های مکرر اینترنت اختصاص داشت.

این خواسته آن روستایی ارومیه ای به من نشان داد که به خاطر افزایش رفاه روستاییان، سطح توقع آنان هم بالاتر رفته و از آب و برق و گاز و تلفن به اینترنت پرسرعت رسیده که در نوع خود جالب است.