مدیر جهاد کشاورزی تایباد روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: سرما در ابتدای فصل برداشت این محصول و تراکنش نامناسب بارندگیهای سال قبل باعث کاهش عملکرد این محصول در سال زراعی کنونی در این شهرستان شد.
محمد میری افزود: این در حالی است که امسال سطح زیر کشت زعفران در این شهرستان با ۶۵۰ هکتار افزایش به ۶ هزار و ۸۵۰ هکتار رسید که نسبت به سال گذشته هفت درصد افزایش داشته است.
وی اظهار کرد: از این سطح زیرکشت ۶ هزار و ۲۰۰ هکتار بارور و ۶۵۰ هکتار غیربارور است و به ازای هر هکتار زیرکشت زعفران ۱۳۰ نفر روز از مرحله کاشت تا برداشت مشغول کار شدند.
مدیر جهاد کشاورزی تایباد ادامه داد: عملکرد زعفران خشک در کشتزارهای تایباد امسال در هر هکتار به بیش از سه کیلوگرم رسید و در مجموع بیش از ۲۱ تن زعفران خشک در این شهرستان برداشت شد.
میری گفت: کشت زعفران با توجه به نیاز کم آن به آب با استقبال شدید کشاورزان روبرو شده و به همین خاطر تامین کودهای شیمیایی و ریزمغذی مورد نیاز، ترویج روشهای نوین آبیاری، مبارزه با علفهای هرز، جلوگیری از چرای دام در مزارع و ارائه راهنماییها و توصیههای فنی همه ساله برای حمایت از زعفرانکاران صورت میگیرد.
وی افزود: امسال هزار تن انواع کود شیمیایی بین کشاورزان زعفرانکار این شهرستان توزیع شد.
مدیر جهاد کشاورزی تایباد با بیان اینکه این محصول در این شهرستان ۶ هزار بهره بردار دارد گفت: برداشت زعفران همه ساله از اواخر مهر آغاز و تا اواخر آبان ماه ماه ادامه دارد و همزمان با فصل برداشت این محصول یک بازار خرید رسمی در این شهرستان راه اندازی می شود.
میری افزود: در سال زراعی گذشته ۱۵ تن و ۵۰۰ کیلوگرم زعفران حمایتی از زعفرانکاران تایبادی خریداری شد.
او نبود صنایع فرآوری و بسته بندی این محصول را از مهمترین مشکلات زعفران کاران تایبادی عنوان کرد و گفت: همه ساله با شروع فصل برداشت با توجه به نبود صنایع تبدیلی ، زعفران کاران منطقه مجبور هستند دسترنج خود را به قیمت پایین تری به دلالان بفروشند و یا آن را برای تمیز کردن و یا جدا کردن سر گل به شهرستانهای همجوار بفرستند که بی شک این مساله از سود کشاورزان می کاهد.
۸۵ درصد جمعیت شهرستان تایباد به کشاورزی و دامپروری مشغول هستند و این شهرستان هفت هزار بهره بردار بخش کشاورزی و ۴۳ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد.
مرکز شهرستان ۱۲۰ هزار نفری تایباد در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار دارد.