رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی خراسان شمالی روز چهارشنبه با بیان این مطلب به خبرنگار ایرنا اظهارداشت: ماموریت های انجام شده در راستای انتقال مجروحان سه تصادف، سه سقوط و یک سکته قلبی بود.
دکتر نقی دولت آبادی با بیان این که نیاز به امداد هوایی با ارزیابی ها وضعیت حوادث انجام می شود افزود: بیشتر اوقات امداد زمینی انجام می شود و پس از ارزیابی آن ها اگر نیاز بود درخواست امداد هوایی می شود.
وی افزود: در موارد خاص مانند انتقال زنان بارداری که برای زایمان با خطر مواجهند و احتیاج به امکانات بیشتری دارند با نظر پزشک مرکز تسهیلات زایمان و یا مواردی مانند سقوط کوهنوردان در مناطق سخت گذر که نیاز به سرعت عمل باشد به طور مستقیم اورژانس هوایی به محل اعزام می شود.
دولت آبادی یکی از موانع اجرای ماموریت های اورزانس هوایی نبود پدهای مورد نیاز هلی کوپتر بیان کرد و افزود: برای اجرای پدهای هلی کوپتر در نقاط حادثه خیر و روستاهای پر جمعیت نیاز به همکاری دستگا های مختلف خدمات رسان داریم و نیاز است این پدها در مناطق کوهستانی و صعب العبور نیز ایجاد شود تا امدادهوایی بتواند خدمات دهی کنند.
وی در مورد استقرار هلی کوپتر نیز اظهار داشت: پد اصلی و آشیانه بالگرد و محل استقرار خلبان ها و کارد درمانی در بیمارستان امام علی(ع) بجنورد آماده شده است و در این مورد مشکلی وجود ندارد.
پَد، اصطلاحی است که برای محل استقرار و نشست و برخاست بالگرد به کار برده می شود..
خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد آنان در روستاها سکونت دارد.
این استان دارای نقاط سختگذر کوهستانی است و از نظر حادثه خیزی نیز، به ویژه سیل و زلزله در شمار ۱۰ استان نخست کشور است.
اکنون ۴۷ پایگاه امداد و نجات در خراسان استان فعال است.