مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: ساعت ۸:۱۵ دقیقه روز یکشنبه دوم آذر ۹۹، ماه به وضعیت تربیع اول می رسد؛ فازهای ماه که در حقیقت همان تغییر شکل ماه در طول یک ماه قمری است به علت گردش ماه به دور زمین و تغییر زاویه میان ماه ، زمین و خورشید است که از آنها به عنوان ماه نو ، هلال افزاینده، تریبع اول ، کوژ ماه افزاینده، ماه کامل، کوژ ماه کاهنده، تربیع آخر و هلال کاهنده صبحگاهی یاد می شود. در تربیع اول نیمی از بخش روشن ماه در دید ناظر زمینی قرار می گیرد.
«مسعود عتیقی» افزود: ساعت ۲۳:۱۵ دقیقه روز چهارشنبه ۵ آذر سیاره سرخ بهرام ۴.۹ درجه شمال ماه قرار می گیرد. لازم به توضیح است فضاپیمای استقامت و یا پشتکار هم اکنون در مسیر رسیدن به این سیاره است تا در مورد شرایط بیولوژیکی و حیات در سیاره سرخ بهرام (مریخ) کاوش بیشتری داشته باشد. اولین وسیله پروازی که به شکل یک بالگرد بدون سرنشین می تواند بر فراز سیاره سرخ پرواز کند، این کاوشگر مریخ نورد است.
مدیرانجمن نجوم آماتوری خاطر نشان کرد: ساعت ۳:۵۹ دقیقه بامداد روز جمعه ۷ آذر ۹۹ ماه در اوج زمینی قرار می گیرد و بیشترین فاصله را با زمین خواهد داشت. در این زمان فاصله ماه از زمین برابر ۴۰۵ هزار و ۸۹۱ کیلومتر خواهد بود. لازم به یادآوری است که بر اساس قوانین «کپلر»، اجرام آسمانی از جمله ماه در مدار بیضی شکل به گرد جرم مادر خود می چرخند و ماه نیز در گردش به دور زمین از این شرایط مستثنی نبوده و در طول یک ماه قمری در کمترین و بیشترین فاصله از زمین قرار می گیرد.