حساسیت موضوع در خصوص وجود اجتماعات در بانک در روزهای شدت گرفتن شیوع ویروس کرونا باعث شد، خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) مرکز چهارمحال و بختیاری با احمدرضا صباغی فرادنبه دبیر شورای هماهنگی بانکهای استان گفت و گو کند.
با توجه به وجود زیرساختهای لازم و توسعه دولت الکترونیک، به نظر میرسد انجام عملیات بانکی نسبت به گذشته آسانتر شده است و شرایط برای این فرایند در چهارمحال و بختیاری نیز فراهم است.
دبیر شورای هماهنگی بانکهای چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه بانکها یکی از پر ازدحامترین مراکز به شمار میروند، بیان کرد: ازدحام و شلوغی در بانکها با توجه به وضعیت شیوع کرونا میتواند پرخطر تلقی شود، در همین راستا جهت پیشگیری از شیوع ویروس مخزنهای الکل جهت استفادۀ مراجعه کنندگان در بانک قرار داده شده است، گیشهها و کف بانک به صورت روزانه ضد عفونی میشوند و پولهای فرستاده شده از شعبهها در نایلون بستهبندی میشوند و برای مدتی در خزانه میمانند تا ویروسهای موجود در سطح پول از بین بروند.
احمدرضا صباغی فرادنبه روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا پیشنهاد داد: لازم است یک پروتکل بهداشتی واحد بانکی در سطح کشور ایجاد شود، به طوری که تمامی بانکهای کشور موظف به اجرای آن باشند و به نحوی در پیشگیری از شیوع ویروس نقش داشته باشند.
وی عنوان کرد: بیشتر خدمات بانکی از جمله انتقال وجه، پرداخت قبوض، خرید شارژ و سایر خدمات از طریق خدمات الکترونیکی و بدون مراجعه به شعبه قابل انجام هستند، یکی از عواملی که منجر به شلوغی بانکها در این ایام شده است، تسهیلات ارائه شده برای مشاغل و اشخاص خاص و ودیعۀ مسکن کرونا است.
به گفتۀ وی، تسهیلاتی که به مشاغل و اشخاص خاص اعطا میشود، مدیریت شده است، اما وام ودیعه مسکن شلوغی بیش از حد بانکها را در پی داشته است.
این کارشناس بیان کرد: وام ودیعه مسکن به صورت بیسابقه در حال انجام است و هر کسی با در اختیار داشتن یک قولنامه به بانک مراجعه میکند، از این رو متقاضیان زیاد است.
او افزود: این کار نیازمند مدیریت صحیح است و لازم است این تسهیلات تنها به سرپرست خانواده داده شود.
صباغی در ادامه عنوان کرد: نکتۀ دیگر اینکه دورکاری کارمندان بانک نه تنها از شیوع ویروس کرونا جلوگیری نمیکند، بلکه تشدیده کننده این اتفاق است، در واقع با کاهش تعداد کارمندان، مراجعهکنندگان به بانک، باید مدت زمان بیشتری در بانک بمانند و در نهایت منجر به ازدحام بیشتر در محیط بانک و در نهایت شیوع بیشتر بیماری میشود.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا که منجر به بیماری نوپدید کووید ۱۹ شده است، بسیاری از کشورهای جهان درگیر کرده است و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته تا وضعیت فوقالعاده اعلام کند.
استفاده همگانی از ماسک، رعایت فاصله ۲ متری از یکدیگر، شستوشوی دستها با آب و صابون، رعایت بهداشت فردی، خودداری از دست دادنهای مکرر و منع سفر و حضور در اجتماعات از جمله نکاتی است که پزشکان متخصص برای پیشگیری از شیوع این ویروس توصیه میکنند.