تهران - ایرنا - معاون تحقیقات و منابع انسانی وزیر نیرو با بیان اینکه بکارگیری سیستم GIS در فرآیندهای تصمیم‌گیری مدیریت وزارت نیرو می‌تواند موثر باشد گفت: می‌توان در صورت بکارگیری آن شاهد افزایش بهره‌وری، تصمیم‌گیری عاقلانه با سرعت بالا و بهینه‌سازی تصمیم‌ها بود.

به‌گزارش روز چهارشنبه ایرنا از وزارت نیرو، «محمد صالح اولیا» در نخستین وبینار تخصصی سیستم اطلاعات مکانی ( GIS )در صنعت آب و برق که همزمان با روز جهانی GIS در محل وزارت نیرو، برلزوم بکارگیری سیستم  اطلاعات مکانی در فرآیندهای تصمیم‌گیری در مدیریت وزارت نیرو تاکید کرد.

وی با بیان اینکه سیاست وزارت نیرو حمایت از فناوری‌های مختلف است، ادامه داد: برگزاری این وبینارها می‌تواند به سرعت حرکت، پیشرفت و انتقال تجربه‌ها در خصوص این سیستم کمک کند.

معاون تحقیقات و منابع انسانی وزیر نیرو خاطرنشان کرد: حجم و کیفیت فعالیت‌های انجام شده در این مدت نشانگر بلوغ نسبی بخش سیستم اطلاعات مکانی( GIS )در وزارت نیرو بوده و امیداست که این نشست بتواند کمکی در جهت ارتقای جدی در فعالیت GIS داشته و بتوان دستاوردهای گسترده در این زمینه کسب کرد.

اولیا خاطرنشان کرد: امروز انسان‌ها فراتر از اطلاعات و عصر اطلاعات زندگی می‌کنند و همه می‌توانند گستردگی و عمق این مهم در زندگی را درک کنند.

معاون تحقیقات و منابع انسانی وزیر نیرو، گستردگی و تاثیر‎گذاری سیستم‌های اطلاعاتی را از نکات مثبت این سیستم‌ها دانست و افزود: ویژگی مشخصی که این سیستم دارد این است که مجموعه اطلاعات و داده‌ها را حول محوری به اسم مکان پردازش و تحلیل می‌کند و زمانی که با اطلاعات زمانی تلفیق می‌شود، افزایش کارایی می‌تواند در تجزیه و تحلیل‌ها کمک بسزایی داشته باشد.

به گفته وی، سیستم GIS کاربردهای مختلفی در شبکه‌های آب و برق و موضوع‌های دیگر دارد و به نوعی تحولی در سیستم‌های اطلاعات است.

معاون تحقیقات و منابع انسانی وزیر نیرو ادامه داد: با توجه به ماموریت خاصی که وزارت نیرو در تامین مهم‌ترین زیرساخت‌های کشور از جمله آب، برق و انجام خدمات فاضلاب برعهده دارد و همه این خدمات در بستر مکان شکل می‌گیرد، سیستم GIS دارای توانایی گسترده‌ای در این زمینه است.

وی خاطرنشان کرد: اهمیت این سیستم در وزارت‌ نیرو می‌تواند در موضوع های مختلف تاثیرگذار بوده و نقش مثبتی برای پیشبرد اهداف ایجاد کند.

اولیا افزود: گستردگی خدمات آب و برق در دور افتاده‌ترین نقاط کشور نیازمند بررسی و استفاده از این سیستم بوده که ماحصل مدیریت بهتر را ایجاد می‌کند.

وی گفت: در وزارت نیرو این سیستم در موضوع‌های مختلف از جمله شناسایی مشکلات، تجزیه و تحلیل و حتی ارائه راه‌حل‌ها می‌تواند تاثیر بسزایی داشته باشد.

معاون تحقیقات و منابع انسانی وزیر نیرو با اشاره به تدوین اسناد بالادستی یادآور شد: فعالیت‌هایی در خصوص بررسی و استفاده از این سیستم شروع شده که در نیمه راه هستیم و امیدواریم با جمع آوری، ثبت و به‌کارگیری داده‌ها قدم‌های مهم‌تر و بیشتری در سطح ستاد و شرکت‌ها برداشته شود.
 
تدوین اسناد بالا دستی جزو اولویت‌های دفتر فناوری اطلاعات و آمار وزارت نیرو است

«آزرم دهستانی منفرد» مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و آمار وزارت نیرو در این جلسه با اشاره به اهداف برگزاری این وبینار اظهار کرد: هدف این وبینار به اشتراک‌گذاری تجارب و راهکارها، انتشار یافته‌های نو و تدوین سیاست‌های جدید وزارت نیرو در مورد سیستم‌های مکانی است.

وی افزود: "توسعه پایدار"، "مدیریت ریسک"، "مدیریت حریم"، "مدیریت پایداری شبکه"، "مدیریت بحران"، "مدیریت مشترکان"، "تولید بهینه"، "پیش‌بینی و شبیه‌سازی"، "محیط زیست" و "مدیریت توسعه شبکه" از مزایای استفاده از GIS در صنعت آب و برق است.

مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و آمار وزارت نیرو با اشاره به هدف و چشم‌انداز کلان فناوری و اطلاعات مکانی در وزارت نیرو خاطرنشان کرد: "افزایش بهره‌وری فرآیندهای صنعت آب و برق به کمک‌GIS"، "حذف رویکرد جزیره‌ای نسبت به اطلاعات مکانی در صنعت"، "ایجاد نظام یکپارچه اطلاعاتی مکانی در صنعت آب و برق و انرژی" و "تولید و نگهداری اطلاعات و تحلیل مکانی قابل اعتماد" از اهداف وزارت نیرو در این زمینه است.

وی با بیان اینکه تدوین اسناد بالا دستی جزو اولویت‌های وزارت نیرو است، گفت: تدوین نظام‌نامه اطلاعات مکانی وزارت نیرو سال ۸۸ تصویب شده و امسال مورد بازنگری قرار گرفته است؛ در این اسناد به‌ویژه "چشم انداز و سند راهبردی فناوری اطلاعات مکانی" و "شرح خدمات پروژه درگاه اطلاعات مکانی وزارت نیرو" تکمیل و دیگر اسناد در آینده‌ای نزدیک تصویب و تدوین خواهد شد.