در آیین اختتامیه نخستین جشنواره "رسانه و عدالت" آذربایجانغربی که روز چهارشنبه به صورت مجازی در برنامه اجتماعی "اینستاگرام" برگزار شد، "منوچهر صمدی" رییس دفتر مهاباد عنوان دوم را در بخش گزارش کسب کرد و "نیما سعیدیاقدم" خبرنگار مرکز ارومیه و "عبدالله رحمانی" خبرنگار دفتر مهاباد به ترتیب مقام دوم و سوم بخش خبر را بدست آوردند.
مسوول روابط عمومی دادگستری آذربایجانغربی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این جشنواره در بخشهای یادداشت، خبر، گزارش، اینفوگرافی، و موشنگرافی، فیلم کوتاه، عکس و کاریکتاتور و با همت دادگستری آذربایجانغربی و با مشارکت کانون وکلا، کانون کارشناسان، مرکز وکلا، مرکز کارشناسان رسمی و خانه مطبوعات آذربایجانغربی برگزار شد.
اکبر تایوغ افزود: هیات داوران این جشنواره در بین ۱۷۰ اثر ارسالی از خبرنگاران استان و در بخش خبر اثر "سکینه اسمی" خبرنگار خبرگزاری "مهر" آذربایجانغربی را عنوان نفر اول انتخاب کردند و در بخش گزارش "سپیده خشمن" خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد به عنوان نفر اول، منوچهر صمدی" رییس دفتر ایرنای مهاباد عنوان دوم و "تانیا شعفی" خبرنگار خبرگزاری "کُردپرس" مهاباد به عنوان نفر سوم این بخش انتخاب کردند.
وی اضافه کرد: بخش یادداشت جشنواره رتبه اول نداشت و "طاهره زینالی" خبرنگار خبرگزاری "میللت سسی" مقام دوم و "محمدعلی خالقنژاد "خبرنگار روزنامه "آراز" و "امید عظیمی" خبرنگار روزنامه "روزگار ما" به صورت مشترک مقام سوم را کسب کردند.
تایوغ گفت: در بخش گزارش تصویری "امید شکریازی"، "مهدی رضایی" و "زیبا محمدی" خبرنگاران خبرگزاری صدا و سیمای آذربایجانغربی به ترتیب مقامهای اول تا سوم را کسب کردند و بخش کاریکاتور، عکس، فیلم کوتاه، موشنگرافی و اینفوگرافی آثار "نجف نیکبین" و راضیه محمودپور خبرنگار پایگاه خبری "آوای مرز" به عنوان آثار برتر انتخاب شدند.
وی افزود: در بخش رسانهها و خبرگزاریهای برتر نیز خبرگزاری صدا و سیمای مرکز استان آذربایجانغربی، پایگاه خبری "آوای مرز" و روزنامه "آراز" به عنوان رسانه و خبرگزاری برتر این جشنواره معرفی شدند.
مسوول روابط عمومی دادگستری آذربایجانغربی گفت: "جواد زاهدی"، "عبدالسلام معروفی"، "اکبر تایوغ" و "ندا عبدی" هیات داوران بخش مکتوب و "اسفندیار اصغرخانی" و "جواد پورصمد" هیات داوران بخش عکس و فیلم این جشنواره بودند.
وی اظهار داشت: عدالت، صلح و سازش، احقاق حق شامل موضوعاتی مانند رفع تصرف از اراضی ملی، بازگشت حقوق بیتالمال به محل خود و مبارزه با فساد، رونق و جهش تولید، حبسزدایی مانند استفاده از مجازات جایگزین حبس، کاهش زندان، مرخصی زندانیان با استفاده از پایبند الکترونیکی، کرونا و عدالت و بخش آزاد موضوعات مورد اشاره در جشنواره بودند.
رئیس دادگستری آذربایجانغربی در آیین اختتامیه این جشنواره گفت: برگزاری جشنواره رسانه و عدالت بسیار مهم و ارزشمند و در نوع خود کار بینظیری بود بویژه در این زمان که هجمههای عظیمی بر اقدامات دستگاه قضایی که موجب امید و نشاط در بین مردم شده از سوی رسانههای معاند صورت میگیرد.
علیاکبر گروسی در خصوص اهمیت برگزاری این جشنواره افزود: تقویت رسانهها در واقع موجب تعالی عدالت در همه ابعاد آن در جامعه میشود، در این جشنواره ما بنا داشتیم اهمیت کار رسانه را در عرصه خبر بویژه در عرصه عدالت نشان دهیم.
وی اضافه کرد: قوه قضائیه امروز با اقدامات خود برای گشودن گرههای مختلف در کنار مردم و مسئولان با تکیه بر قانون ایستاده و انجام وظیفه میکند به همین دلیل برابر نظر سنجی های انجام گرفته، امروز سطح رضایتمندی از قوه قضائیه در یک سطح خوب قرار دارد.
رئیس کل دادگستری آذربایجانغربی گفت: امروز دشمن اقدامات مثبت قوه قضائیه را که در جهت استحکام پایههای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران صورت میگیرد را بر نمیتابد و تلاش میکند با جنگ رسانهای این تلاشها و اقدامات را کم ارزش نشان دهد.
وی اضافه کرد: رسانههای دشمن اقدامات موثر قوه قضائیه در پروندههای مفاسد را با نگرش منفی منتشر می کنند و رسانههای داخلی باید با ارائه اخبار درست و به موقع این اقدامات دشمن را خنثی کنند، این جشنواره با هدف نزدیکی و قرابت رسانه و دستگاه قضاء برگزار گردیده است تا به این طریق اخبار صحیح دستگاه قضاء در سریعترین زمان به مردم برسد.
وی بابیان اینکه در بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلاب به سواد رسانه اشاره شده افزود: ما باید در این جشنواره آن را دنبال کنیم و مخاطب را با بیان درست و استفاده از تکنیکهای تولید پیام و بیان درست به خوبی پیش ببریم و با تکنیکهای تولید پیام با دشمن مبارزه کنیم.
در ادامه این آیین جواد زاهدی رئیس هیات داوران جشنواره به قرائت بیانیه اختتامیه جشنواره پرداخت و در پایان با اهداء لوح تقدیر، هدیه و تندیس به نفرات برتر هر بخش جشنواره به کار خود پایان داد.
در آذربایجانغربی هماکنون ۲۰۶ نشریه مختلف مجوز انتشار دارند که از این تعداد، ۱۳۶ مجوز به صورت چاپی (نشریه) و ۶۷ مجوز به صورت الکترونیکی (پایگاه خبری) فعالیت میکنند و علاوه بر آن نمایندگی ۳۰ روزنامه سراسری و ۱۲ خبرگزاری فعال هستند.
هماکنون ۳۵۰ خبرنگار در خبرگزاریها و نشریات مکتوب آذربایجانغربی فعالیت دارند که ۵۰ درصد آنان از بیمه خبرنگاران استفاده میکنند.