به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، معصومه ابتکار روز چهارشنبه در مراسم امضای تفاهم نامه میان معاونت امور خانواده و زنان ریاست جمهوری و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری که در محل این وزارتخانه برگزار شد، اظهار داشت: یکی از اقدامات مشترک معاونت امور خانواده و زنان ریاست جمهوری با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، موضوع دانشگاه های دوست دار خانواده است که مورد توجه وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بود و بر اساس آن مراحل کار با دانشگاه ها شروع شده است.
ابتکار درباره تفاهم نامه هایی که این معاونت تاکنون با وزارت علوم به امضا رسانده است، یادآور شد: این سومین تفاهم نامه ای است که معاونت امور خانواده و زنان ریاست جمهوری با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به امضا می رساند. در این چند سال از نظر محتوایی، اقدامات ارزشمندی با همکاری این معاونت و وزارت علوم با وجود همه گیری کرونا انجام شده است و کارها به نحوی پیش رفت که اثربخشی خود را نشان داد.
وی با اشاره به این همکاری های مشترک، خاطرنشان کرد: در این مدت همکاری و همراهی همه دانشگاه ها در طرح کمند تا طرح سفیران فرهنگی یا نمایشگاه های عرضه صنایع دستی و تولیدات دختران دانشجو انجام گرفت.
به گفته معاون رییس جمهوری، در دولت های یازدهم و دوازدهم، تحقق سیاست های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه خانواده، تحقق قانون برنامه ششم توسعه شامل ماده ۱۰۱ (عدالت جنسیتی) و ماده ۱۰۲ (تحکیم خانواده) اقدامات مشترکی مانند تدوین شاخص های عدالتی و جنسیتی و ابلاغ آن توسط ستاد ملی زن و خانواده صورت گرفت.
ابتکار با بیان اینکه رصد و پایش عملی این شاخص ها که چند محور آن مرتبط با وزارت علوم است، در حال انجام است، اظهار داشت: یکی از این محورها خانواده است؛ رصد و پایش وضعیت خانواده بر اساس سیاست های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری بر اساس ماده ۱۰۲ شاخص های خانواده در ستاد ملی زن به سرانجام رسید که دست مایه خوبی برای اجرای سیاست های دوست دار خانواده در کشور است.
وی ادامه داد: سیاست های دوست دار خانواده در بحث سفیران فرهنگی با وزارت علوم آغاز شد و محور مهم معاونت امور خانواده و زنان برای تشکل های دانشجویی و کانون های فرهنگی است.
ابتکار تاکید کرد: یکی از مسائل مهم خانواده، مهارت های ارتباطی است که از سواد ارتباطی در مدارس و دانشگاه ها باید آغاز شود؛ در این میان چگونه حرف زدن، چگونه شنیدن و به خصوص ارتباط بین نسلی بسیار مهم است.
به گفته معاون امور خانواده و زنان رییس جمهوری، اگر به شکاف بین نسلی پرداخته نشود آثار زیادی به جامعه وارد می کند.
ابتکار درباره ۲ تجربه معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در این مورد، گفت: یکی از جهت گیری های ما در سفیران فرهنگی، انتقال تجربه در ۲ طرح گفت و گوی ملی خانواده و گفت و گوی بین نسلی است که از سه سال گذشته تاکنون با همکاری دانشگاهیان در حال اجرا است و حاصل آن ترویج مهارت های ارتباطی، رفتاری و زندگی است.
وی با اشاره به اجرای طرح کمند برای دانشجویان دختر، اظهار داشت: یکی از اتفاقات مهمی که در این دوره افتاد، طرح کمند و پیوند دادن دختران دانشجو با اقتصاد، بازار کار و ایده های خلاق بود که مورد استفاده دانشجویان قرار گرفت.
معاون امور خانواده و زنان رییس جمهوری همچنین درباره جایزه مریم میرزاخانی یا جایزه زن در علم، گفت: امسال از سوی پژوهشگاه رویان پیشنهادی در مورد اختصاص یک جایزه خاص بیوتکنولوژی با عنوان مرحوم پروانه فرزانه مطرح شد. مرحوم پروانه فرزانه در حیات کوتاه خود اقدام بزرگی در زمینه بانک ژن انجام داد.
به گزارش ایرنا، مرحوم پروانه فرزانه، مدیر بانک سلول های جانوری و انسانی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی پس از تحمل یک دوره بیماری در مردادماه امسال دار فانی را وداع گفت. وی متولد سال ۱۳۵۱ بود.
بر اساس توافق نامه ای که امروز چهارشنبه میان معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به امضا رسید، افزایش سهم زنان در تحقق برنامه های توسعه، ارتقای توان مدیریتی، استفاده از سرمایه های اجتماعی زنان و توسعه ظرفیت های ملی، در این تفاهم نامه گنجانده شد.
این تفاهم نامه در چند قالب شامل حمایت از برنامه های آموزشی و طرح های فرهنگی با طرح توانمندسازی سفیران فرهنگی دانشگاه های کشور (علامه طباطبایی، ایلام، فردوسی مشهد، سیستان و بلوچستان و مازندران)، برگزاری نشست ها و نمایشگاه ها و روز ملی خانواده با طرح جایزه زن و علم، ارتقای مهارت های عملی زنان شامل رویداد کمند (کار، مهارت و نوآوری دختران) در دانشگاه های بین المللی امام خمینی (ره)، مازندران، شیراز، امیرکبیر و محقق اردبیلی به امضا رسید.