تهران - ایرنا - رییس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور اعلام کرد: معرفی گونه های جدید ماهی به صنعت آبزی پروری  یکی از طرح های اولوی‌دار بخش تحقیقات علوم شیلاتی است.

به گزارش ایرنا به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، «محمود بهمنی» روز چهارشنبه و در نخستین روز از چهارمین همایش بین المللی تحقیقات شیلات و آبزیان که به صورت مجازی برگزار شد، افزود: این موسسه با قدمتی بیش از ۱۰۲ سال، برخورداری از ۱۲ مرکز و پژوهشکده و نیز نیروهای متخصص و امکانات آزمایشگاهی در راستای تولید دانش فنی در عرصه شیلات و آبزیان، تلاش می کند.

رییس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، با تاکید بر این که مصرف سرانه آبزیان در ایران به بیش از ۱۳ کیلوگرم به ازای هر نفر در سال رسیده است، اظهارداشت:  این رقم در دنیا ۲۴.۲ کیلوگرم برآورد می شود و از این رو باید برای ارتقای بیشتر مصرف انواع آبزیان در ایران، کوشید تا نسل های آینده از سلامت بهتری برخوردار شوند.

بهمنی تصریح کرد: معرفی گونه های جدید ماهی به صنعت آبزی پروری کشور یکی از ماموریت های اولویت دار محققان علوم شیلاتی محسوب می شود و در این زمینه، ماهی سوف در شمال کشور مراحل آزمایش در قفس را می گذراند و ماهیان شانک، سوکلا، کفال برای معرفی به صنعت آبزی پروری، در حال بررسی هستند.

رییس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، تدوین دانش فنی تکثیر و پرورش آبزیان بومی اقتصادی، اصلاح نژاد آبزیان با تاکید بر ماهی قزل آلا، کپور و برخی ماهیان دریایی، تکثیر و پرورش سایر آبزیان مانند جلبک ها و صدف ها، بهره گیری از مکانیزاسیون و کاربرد آنها در سالن های تکثیر و پرورش آبزیان و توسعه دریامحور پرورش ماهیان دریایی در قفس را از مهمترین موارد مطالعات حوزه آبزی پروری و اصلاح نژاد محققان علوم شیلاتی برشمرد.

بهمنی با اشاره به فهرست IUCN و CITES در مورد گونه های در معرض خطر گفت: در این فهرست، پنج گونه ماهیان خاویاری دریای خزر قرار گرفته اند که اگر تدبیری اتخاذ نشود، ممکن است در آینده نسل این گونه ها منقرض شوند.

رییس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، افزود: در حال حاضر عواملی همچون صید بی رویه، تخریب مناطق نوزادگاهی ذخایر گونه های سفید، سوف، سیم و ماهی آزاد را تهدید می کند.

بهمنی با بیان این که میزان آبزی پروری در آب های شیرین و آب های داخلی ایران حدود ۱.۵ میلیون هکتار برآورد می شود، اذعان داشت:  بیش از ۱۳۳ گونه در مناطق طبیعی و نیمه طبیعی وجود دارد که ۱۵ گونه از آنها ارزش آبزی پروری دارند.

این مقام مسئول در ادامه یاداور شد: موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، جزو معدود موسساتی است که دارای معاونت ترویج و انتقال یافته ها است و برگزاری دوره های آموزشی برای بهره برداران، پیاده سازی پایلوت پروژه های مختلف در مزارع و انتشار تعداد کثیری مجله و کتاب، از مهمترین فعالیت های این معاونت به شمار می رود.

به گزارش ایرنا،  چهارمین کنگره بین‌المللی تحقیقات شیلات و آبزیان با هدف توسعه و ارتقای دانش فنی دست اندرکاران عرصه شیلات از ۲۸ تا ۳۰ آبان به صورت مجازی برگزار می‌شود.