سید «علی آقازاده» عصر چهارشنبه در نشست ستاد مدیریت مقابله با بیماری کرونا استان مرکزی در اراک افزود: همه باید دست به دست هم دهند و محدودیتها در ۲ هفته تعیین شده به گونهای باشد که کمترین تردد و تجمع صورت گیرد تا این بیماری را بتوان کنترل کرد.
وی ادامه داد: مردم این استان تاکنون در اجرای طرحهای مختلف کرونایی همکاری خوبی داشتهاند و امید است در اجرای طرح محدودیتهای ۲ هفتهای نیز همکاری مطلوبی داشته باشند.
وی با بیان اینکه خروج پلاکهای بومی استان به سایر نقاط کشور ممنوع است، اظهار داشت: تردد خودروهای ایران ۴۷ و ۵۷ در طرح ممنوعیت شدید ستاد ملی مقابله با کرونا در ۱۲ شهرستان استان بلامانع است.
آقازاده گفت: شرایط اصناف و خسارتهایی که به موجب تعطیلی آنها ایجاد میشود، قابل درک است اما به واقع حفط جان افراد بر هر کاری مقدم است و انتظار است این قشر برای جلوگیری از هرگونه اعمال قاتون، مانند گذشته همکاری خوبی با مسئولان داشته باشند.
وی تصریح کرد: در اجرای این طرح وظایفی برای مدیران در نظر گرفته شده واگر مدیری کم کاری کند باید در مرکز رسیدگی به تخلفات اداری پاسخگو باشد.
استاندار مرکزی افزود: از اول تا ۱۵ آذرماه امسال و با اجرای طرحهای محدودیت شدید کرونایی در کشور و این استان، برگزاری هرگونه نشست و همایش در ادارات ممنوع است و در صورت نیاز به برگزاری نشست، ضروری
است در شهرهای قرمز استان تنها ۱۵ نفر و در شهرهای نارنجی ۲۰ نفر در آن حضور داشته باشند.
آقازاده بیان کرد: بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، بازارروزها، مراکز تجاری، پاساژها و بازارهای سرپوشیده در ۲ هفته تعیین شده تعطیل هستند و فرمانداران باید در این راستا نظارت ویژه داشته باشند.
وی گفت: تردد در شهرهای قرمز استان نیز بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا از ساعت ۲۱ شب تا چهار بامداد ممنوع است و افرادی که به واسطه شغل در این ساعات نیاز به تردد دارند باید برگ تردد از فرمانداری هر شهرستان با نظر بالاترین مقام آن دستگاه دریافت کنند.
استاندار مرکزی اضافه کرد: فعالیت قرارگاه سلامت شهید سلیمانی در استان مرکزی امروز همزمان با سراسر کشور آغاز شده و بیشتر فعالیت این پایگاهها مسجد محور است اما نباید به گونهای باشد که موجب تجمع شود.
ضرورت رعایت دقیق الزامات درمقابله با کرونا
فرمانده سپاه روحالله استان مرکزی نیز در این نشست گفت: در بحث اجرای طرحهای کرونایی باید ملاحظات و الزامات به صورت دقیق رعایت شود.
سردار سرتیپ دوم «محسن کریمی» افزود: امروز کشور در شرایط جنگ به شکلی دیگر است که با یک ویروس پرخطر مواجه است و همه باید مانند عرصههای نبرد با دشمنان با جدیت وارد شوند.
وی ادامه داد: اجرای طرح شهید سپهبد قاسم سلیمانی در راستای مقابله با بیماری کرونا و کمک به آسیبدیدگان از این ویروس در سطح ملی ابلاغ شده که در استان مرکزی نیز از امروز (چهارشنبه) در مسجد ولایت اراک آغاز شد.
سردار سرتیپ دوم کریمی اظهار داشت: اعمال محدودیتهای ۲ هفتهای، فرصت خوبی برای اجرای مطلوبتر طرح شهید سپهبد قاسم سلیمانی است.
وی عنوان کرد: پیشبینی شده این طرح در مدت چهار تا ۶ ماه آتی و در صورت نیاز بیش از این زمان اجرا شود.
فرمانده سپاه روحالله استان مرکزی افزود: این طرح به دنبال آن است که خانوادهها و محلهها را توانمند کند تا بتوانند در مقابل این بیماری از خود دفاع کنند.
سردار سرتیپ دوم کریمی عنوان کرد: این طرح به دنبال آن است که بیش از پیش در کنار مردم قرار گیریم و ارتباط بین مردم ومسئولان بیش از پیش شود.
وی گفت: در طول ۹ ماهه گذشته، مشکلاتی در خصوص قطع نشدن زنجیره بیماری وجود داشته و باید همه تلاشها بر قطع زنجیره بیماری در اولویت برنامه کاری قرار گیرد.
فرمانده سپاه روحالله استان مرکزی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب به عنوان بالاترین شخص کشور، اجرای برنامههای مختلف را در شرایط فعلی بر اساس ستاد مدیریت کرونا بیان فرمودهاند و همه باید پیرو معظمله باشند.
محدودیت شدید کرونایی
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: محدودیت شدید کرونایی از روز شنبه اول آذرماه امسال با جدیت در این استان اجرا میشود.
«بهروز اکرمی» افزود: مجری این طرح در سطح ملی وزیر کشور، در استانها، استانداران و در شهرستانها فرمانداران هستند.
وی بیان کرد: در راستای اجرای این طرح، سه وضعیت زرد، نارنجی و قرمز در نظر گرفته شده است که بر اساس آخرین اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ۶ شهر اراک، ساوه، شازند، دلیجان، خمین و کمیجان در وضعیت قرمز هستند و ۶ شهر محلات، زرندیه، خنداب، تفرش، فراهان و آشتیان در وضعیت نارنجی قرار دارند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی ادامه داد: در شهرهای قرمز کارکنان ادارات باید از اول تا ۱۵ اذرماه، تنها با یک سوم نیرو فعالیت داشته باشند و در شهرهای نارنجی این تعداد به نصف کارکنان با نظر فرماندار هر شهرستان است.
اکرمی تصریح کرد: ناظر بر فعالیت ادارات استان مرکزی در شهرهای قرمز با معاونت منابع انسانی استانداری این استان است.
وی عنوان کرد: مشاغل گروه ۲، سه و چهار در شهرهای قرمز به مدت ۲ هفته و در شهرهای نارنجی مشاغل گروه سه و چهار تعطیل است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی اضافه کرد: نظارت بر این موضوع بر عهده سازمان صمت است واگر موردی از تخلف در این شغلها دیده شود در لحظه و بدون اخطار باید مهر و موم شود.
اکرمی اظهار داشت: همکاران سازمان صنعت در این راستا اتاق اصناف، اتحادیههای مربوطه و نیروی انتظامی است که وظیفه نیروی انتظامی در این راستا مهر و موم نیست و تنها حمایت انتظامی از ماموران ضمن است.
وی گفت: مدارس، دانشگاهها، آموزشگاههای خصوصی و حوزههای علمیه در شهرهای نارنجی و قرمز به مدت ۲ هفته تعطیل است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی ادامه داد: افرادی که در این راستا تخلف کنند برای بار اول تذکر، بار دوم انفصال از خدمت به مدت سه ماه و برای بار سوم جریمه نقدی ۲۰ میلیون ریالی در نظر گرفته شده است.
اکرمی عنوان کرد: در این مدت، تمام آیینهای فرهنگی، اجتماعی در شهرهای نارنجی و قرمز ممنوع است و نماز جمعه و جماعت در این شهرها برپا نمیشود.
وی تصریح کرد: مسئولیت نظارت بر این امر با ستاد مقابله با بیماری کرونا استان مرکزی، شورای سیاستگذاری ائمعه جمعه، سازمان تبلیغات، امور مساجد و سازمان اوقاف است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی اضافه کرد: مشاهده تخلف در این بخش ابتدا با تذکر، مرحله دوم جریمه ۱۰۰ میلیون ریالی و در مرحله سوم اعلام عمومی است.
در نشست ستاد مدیریت کرونا استان مرکزی که سه ساعت به طول انجامید، فرمانداران و دستگاههای مختلف به صورت ویدیوکنفرانسی شرکت داشتند و وظایف اجرا کنندگان این طرح در بخشها و شهرهای مختلف مشخص و دستورات لازم ارایه شد.
استان مرکزی با دارا بودن ۱۲ شهرستان دارای بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت است و نخستین مورد مثبت ویروس کرونا در این استان، اول اسفندماه پارسال پس از قم به ثبت رسیده است.
بر اساس اعلام سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور تا ۲۸ آبان ۹۹ به ۸۰۱ هزار و ۸۹۴ نفر و شمار جانباختگان قطعی بیماری کووید۱۹ در کشور به ۴۲ هزار و ۹۴۱ نفر رسیده و ۲۷ استان همچنان در وضعیت قرمز کرونا هستند.