به گزارش ایرنا،وی در گفت وگو ی مطبوعاتی در پکن با خبرنگاران چینی و خارجی یادآورشد که پکن ۲۰۱ سند همکاری راه ابریشم نوین را با ۱۳۸ کشور و ۳۱ سازمان بین المللی امضا کرده است.
وی افزود: تجارت خارجی و سرمایه گذاری اساساً ثابت است. با این وصف از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون، حجم تجارت چین با کشورهای شریک راه ابریشم زمینی و دریایی به بیش از ۹۶۰ میلیارد دلار و میزان سرمایه گذاری مستقیم چین در بخشهای غیر مالی کشورهای این حوزه بالغ بر ۱۳ میلیارد دلار بوده است که ۳۰ درصد رشد در مقایسه با دوره مشابه سال قبل نشان می دهد.
به گفته سخنگوی وزارت خارجه چین،تکمیل تونل راه آهن چین - لائوس و امضای قرارداد فاز یک راه آهن چین - تایلند و ساخت راه آهن جاکارتا-باندونگ و سرویس قطار مترو در پاکستان و افتتاح آن از جمله پروژه های راه ابریشم است.
«جایو» به اعزام قطارهای باری چین-اروپا با وجود همه گیری کرونا اشاره کرد و گفت که از ابتدای سال تا ماه جاری میلادی جابجابب از این طریق به ۱۰ هزار سفر رسیده و از مجموع قطارهای کل سال ۲۰۱۹ میلادی بین چین و شهرهای اروپایی بیشتر است.خط ریلی چین و اروپا ۲۱ کشور و ۹۲ شهر اروپا را به یکدیگر متصل می کند.
سخنگوی وزارت خارجه چین در پاسخ به پرسش هایی درخصوص توافق ژاپن و استرالیا در روز ۱۷ نوامبر درمورد پیمان امنیتی و موضع پکن گفت: ما بارها گفته ایم که کشورهای مربوط باید روابط دوجانبه ای را که منجر به صلح ، ثبات و اعتماد متقابل منطقه ای بین کشورهای منطقه باشد ، توسعه دهند. چنین رابطه ای باید به جای هدف قرار دادن طرف ثالث یا تضعیف منافع کشور دیگر، با روند صلح و توسعه همراه باشد.
وی اظهارات رهبران استرالیا و ژاپن را درباره این توافق ، طرح اتهامات بی اساس علیه چین و دخالت فاحش در امور داخلی چین دانست و ادامه داد: ما از جوانب ذی ربط می خواهیم که شرایط را درک کرده و جلوی اقدامات نادرست برای تضعیف حق حاکمیت چین و دخالت در امور داخلی این کشور را بگیرند.
«جایو لی جیان» همچنین درباره انتقادهای وزیر امور خارجه آمریکا در لهستان درباره آزادی های مذهبی در چین یادآورشد: سفارت چین در لهستان بیانیه ای در رد این اظهارات منتشر کرده است.
سخنگوی وزارت خارجه چین تاکید کرد: پمپئو معمولاً از کشورهای دیگر به عنوان بلندگویی برای انتقاد و اتهام علیه دیگر کشورها استفاده می کند. پکن همواره بر مخالفت با این رویه تاکید ورزیده و از واشنگتن خواسته است دست از مداخله در امور داخلی دیگر کشورها بردارد.
وی توضیح داد که لازم است خاطرنشان کنم در مقایسه با وضعیت چین ، اوضاع مذهبی در ایالات متحده واقعاً نگران کننده است. درواقع یک مشکل دراز مدت و سیستماتیک از تبعیض نژادی در ایالات متحده وجود دارد.
وی گفت: طبق نتایج نظرسنجی منتشر شده مرکز تحقیقات گالوپ و پیو ، ۷۵ درصد از مسلمانان آمریکایی معتقدند که در آمریکا مورد تبعیض جدی قرار می گیرند.
جایو از سیاستمداران آمریکایی و از جمله وزیر خارجه آن کشور خواست که بجای انتقادهای مداخله جویانه از کشورهای دیگر به دنبال بهبود شرایط در داخل آمریکا باشند و به کشورهای دیگر نیز توصیه کرد اجازه ندهند واشنگتن به عنوان مهره های شطرنج از آنها سوء استفاده کند.