فرامرز مردانی روز جمعه در گفت و گو با ایرنا،وسعت مراتع استان را یک میلیون و ۹۳ هزار هکتار اعلام کرد و اظهار داشت: به دلیل وجود خشکسالیهای اخیر، تنها ۲۵ درصد مراتع استان غنی و ۳۵ درصد نیز دارای پوشش گیاهی متوسط و مابقی نیز فقیر است که که با تخصیص ۸۰ میلیارد ریال اعتبار از محل صندوق توسعه ملی از سال ۹۷ تاکنون، توجه خاصی به عرصههای طبیعی بهویژه مراتع انجام شده که این امر موجب افزایش کیفیت و کمیت مراتع استان شده است.
وی از وابستگی بیش از ۱۰ درصد از معیشت مردم به مراتع خبر داد و گفت: افزایش عملیات حفاظت به صورت کارشناسی، کُپه کاری ، بذرپاشی، کنترل ، نظارت بر چَرای بیرویه دام و ترویج صیانت از عرصه طبیعی بین ساکنان محلی و بهرهبرداران در غنیکردن مراتع استان از سه سال گذشته تاکنون تاثیر مستقیم داشته است.
رییس اداره مراتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت:افزایش و پراکندگی بارش در فصل بهار در ۲سال گذشته نیز موجب افزایش و غنیشدن مراتع استان در زمان یادشده موثر بوده است.
به گفته مردانی، اکنون میزان برداشت علوفه در هر هکتار مرتع این استان ۱۲۰ کیلوگرم است که پیشبینی میشود با توجه به حمایتهای دولت در احیای این عرصههای طبیعی در سال آینده در هر هکتار بیش از ۱۵۰ کیلوگرم علوفه برداشت شود.
وی با اشاره به اجرای مدیریت چرای دام در ۳۰۰ هزار هکتار از مراتع استان در سال زراعی جاری در مرحله نخست، تاکید کرد: تشدید اعمال قانون بهرهبرداران متخلف چرای بیرویه در دستور کار سالهای آینده قرار دارد.
مردانی عامل ۹۵درصد از تخریبهای صورت گرفته در پوشش گیاهی استان در سالهای گذشته را عامل انسانی و پدیده خشکسالی اعلام کرد و گفت: وابستگی مردم به مرتع، چرای بیش از حد دام، توسعه فعالیتهای عمرانی و آتشسوزیها از عمده عوامل تخریب مراتع گزارش شده است.
به گزارش ایرنا، از مجموع یک میلیون و ۶۴۰ هزار هکتار مساحت استان چهارمحال و بختیاری حدود ۳۳۵ هزار هکتار را جنگل و یک میلیون و ۹۳ هزار هکتار را مرتع تشکیل میدهد.