حسن مولایی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به افزایش تولید انگور در شهرستان نسبت به سال قبل، اظهار داشت: امسال ۱۲۰ هزار تن انواع ارقام انگور در ابهر تولید شد که تولید این محصول در سال قبل ۸۴ هزار تن بوده است.
وی با بیان اینکه شهرستان ابهر رتبه اول استان در تولید انگور، کشمش و سایر فرآورده های این محصول را دارد، تصریح کرد: امسال ۷۰ درصد از انگور تولید شده شهرستان به تولید کشمش اختصاص یافت که حاصل آن ۲۴ هزار تن کشمش تیزابی بوده و نسبت به سال قبل افزایش داشته است.
رییس جهاد کشاورزی شهرستان ابهر با اشاره به اینکه کل میزان کشمش تولید شده در استان ۳۰ هزار تن بوده است، خاطرنشان کرد: ۸۰ درصد از کشمش تولیدی استان در شهرستان ابهر حاصل شده است.
وی با اشاره به وجود ۶ مرکز خرید و کارخانه فرآوری، سورت بندی و بسته بندی کشمش در شهرستان ابهر، یادآور شد: با وجود ظرفیت ۲۵ هزار تنی کارخانه های صنایع تبدیلی این محصول در شهرستان، به دلیل عدم فعالیت کارخانه ها با ظرفیت کامل باز هم نیاز به توجه سرمایه گذاران در این بخش وجود دارد.
این مسوول تاکید کرد: امسال بیشترین میزان خرید کشمش تیزابی کشاورزان توسط کارخانه ها با قیمت هر کیلوگرم ۲۱ و ۲۲ هزار تومان انجام شد که در ادامه به دلیل نوسانات این قیمت تا حدی کاهش یافته است.
مولایی در ادامه با اشاره به تولید گندم شهرستان نیز، یادآور شد: در سال زراعی ۹۹-۹۸ بالغ بر ۵۵ هزار تن گندم در ابهر تولید شد که ۹۰ درصد از این تولیدات جذب شرکت ها و سیلوهای شهرستان شد.
وی افزود: خوشبختانه امسال ۱۰۰ درصد زمین های زراعی مدنظر زیر کشت گندم رفته است که افزایش تولید در سال آینده را به دنبال خواهد داشت.
رییس جهاد کشاورزی شهرستان ابهر با اشاره به کیفیت گندم تولیدی شهرستان در سال جاری، بیان کرد: به علت پایش و کنترل های عالی در سطح استان سن زدگی گندم در پایین ترین حد و کیفیت تولیدات شهرستان در حد مطلوب تری نسبت به سال های قبل بوده است.
وی یادآورشد: با توجه به اینکه عمده خسارت گندم بر اثر آفت سن گندم است، تلاش می شود با اطلاع رسانی های به موقع از شدت تاثیر این آفت کاسته شود.