به گزارش خبرنگار ایرنا، سیما سادات لاری روز پنجشنبه در باره آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۲۹ آبان ۱۳۹۹) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۳هزار و ۲۲۳بیمار مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که از این تعداد ۲ هزار و ۹۳۸نفر بستری و ۵ هزار و ۷۲۲ نفر نیز در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبتهای ویژه قرار دارند.
لاری افزود: بنابراین در مجموع ۸۱۵ هزارو ۱۱۷بیمار مبتلا به کرونا نیز تاکنون در کشور شناسایی شده است که از این تعداد ۵۸۳هزار و ۷۰۴ نفر هم بهبود یافتهاند.
وی ادامه داد: استفاده از خون بهبودیافتگان کرونا یکی از روشهای درمانی موثر برای بیماران مبتلا به کرونا است که در آغاز ابتلاء بیمار از بدحال شدن وی جلوگیری میکند.
سخنگوی وزارت بهداشت گقت: میزان مراجعه بهبودیافتگان این بیماری اما برای اهدای پلاسما از آغاز اردیبهشت ماه در کشور برابر با ۱۳ هزار و ۷۰۰ نفر بوده است که سبب جمعآوری ۱۱ هزار ۲۷۰ واحد پلاسما شده است که این آمار برابر با ۲درصد بهبودیافتگان کرونا است.
لاری با اشاره به شمار اندک مراجعهکنندگان گفت: پروتکلهای بهداشتی در سراسر مراکز انتقال خون کشور رعایت و تمامی تجهیزات پروسه اهداء پلاسما استریل و یکبار مصرف است.
وی افزود: در ۲۵ استان کشور در مراکز انتقال خون پلاسما دریافت میشود و در تهران نیز بهبودیافتگان کرونا میتوانند در مرکز خون استان تهران واقع در خیابان وصال شیرازی و مرکز نوآوری انتقال خون (جنب برج میلاد تهران) جهت اهداء مراجعه کنند.
لاری گفت: استان های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز و استان های هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.
به گفته وی تاکنون پنج میلیون و ۵۸۶ هزار و ۱۴۱ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ ( فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه گیری جهانی) این بیماری را تایید کرد.
بیماری کووید ۱۹ بر اساس آمار رسمی تاکنون بیش از ۵۵ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر نیز بر اثر این بیماری جانباختهاند. ایران از نظر تعداد فوت کرونا و بدون در نظر گرفتن نسبت جمعیت نهمین کشور دنیاست. تعداد فوت کرونا در آمریکا، برزیل، هند، مکزیک، انگلیس، ایتالیا، فرانسه و اسپانیا بیش از ایران بوده است.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه و سرفه از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علایم بیماری کووید۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس دچار بیماری خفیف می شوند.