به گزارش ایرنا، همانند گذشته اتهام حملات راکت های کاتیوشا بدون هیچ دلیل و سندی به گروه های مقاومت اسلامی زیر مجموعه الحشد الشعبی انتساب داده می شد، اما این بار با چاشنی قتل یک کودک به عنوان قربانی مقدس این حمله همراه شده تا بیش از پیش عواطف و احساسات عمومی تحریک شود.
این سناریو که بخشی از آن درصدد القای این ذهنیت غلط است که گروه های مقاومت اسلامی و الحشد الشعبی برخلاف منافع ملی عراق کار می کنند، این بار با ادعای کشته سازی ساختگی همزمان شده تا عواطف مردمی علیه گروه های مقاومت زیر مجموعه الحشد الشعبی که بیشترین نقش را در حفاظت و دفاع از تمامیت عراق در برابر حمله تروریسم دارند، تحریک کنند.
این در حالی است که تاکنون هیچ دستگاه رسمی عراق یا رسانه محور آمریکایی – سعودی که مدعی قتل یک کودک در حمله سه شنبه گذشته بوده اند، تاکنون نتوانسته اند نه اطلاعاتی از کودک کشته شده یا تصویری از آن یا خانواده قربانی ارائه کنند و همین امر بر ابهام و دست های پنهان این صحنه سازی ساختگی افزوده است.
رسانه های محور آمریکایی – سعودی که همواره در چنین حوادثی دنبال قربانی مقدس هستند تا با در بوق و کرنا کردن آن، احساسات و عواطف مردمی را بیش از پیش علیه رقبا تحریک کنند، این بار نیز با وجود ادعای قتل یک کودک در این حمله اما با وجود گذشت دو روز از حمله، هنوز نتوانسته اند هیچ تصویری از کودک مقتول یا خانواده اش، محل سکونت کودک و اسم او منتشر کنند.
همین امر باعث شده است، تعداد زیادی از فعالان اجتماعی عراقی در شبکه های اجتماعی با ایجاد هشتگ «#وین_الطفله» (کودک کجاست؟) از همه مدعیان کشته شدن کودک از جمله رسانه های آمریکا – سعودی بخواهند تصویری از این کودک قربانی را ارائه کنند.
خانم «امانی الساعدیه» یکی از این کاربران گفته است: «چرا با هر حمله موشکی به سفارت آمریکا در بغداد، صحبت از کشته شدن کودک به میان می آید، آیا مگر فقط کودکان اطراف سفارتخانه آمریکا در هنگام حملات موشکی پرسه می زنند!؟»
جدا از قصه کودک مقتول در این حمله، اصل حمله نیز به دنبال بیانیه ها و مواضع رسمی تعدادی از گروه های مقاومت و جریان های سیاسی عراق زیر سوال رفته است.
«کتائب حزب الله عراق» از مهمترین گروه های مقاومت اسلامی ضد حضور نظامی آمریکا در عراق در بیانیه ای به صراحت اعلام کرده است: «حمله به سفارت شرارت آمیز آمریکا در بغداد از دو حال خارج نیست؛ یا نادانی و حماقت تا مرز دیوانگی یا مزدوری برای ترامپ و تیم او است.»
در همین راستا «حسن فدعم» نماینده پارلمان از فراکسیون جریان حکمت ملی (سید عمار حکیم) در توئیتی تاکید کرده است که حملات کاتیوشایی اخیر برای مانع تراشی در مسیر خروج نظامیان آمریکا از خاک عراق است.
فدعم گفته است: «همزمانی حملات کاتیوشا به سفارتخانه آمریکا در بغداد با تصمیم واشنگتن به خروج بخشی از نیروهایش از خاک عراق دلیل آشکاری است که نشان می دهد آنهایی که اقدام به این ضربات موشکی کرده اند، در راستای منافع دشمنان عراق گام برداشته و درصدد مانع تراشی در مسیر خروج نظامیان آمریکا از خاک عراق هستند.»
این درحالی است که روزنامه نگار معروف عراقی نزدیک به محور مقاومت، نسبت به نیات پنهان آمریکا برای خروج نظامی از عراق تردید کرده است.
«محمد الحمد» در صفحه شخصی خود در توئیتر افزوده است: با وجود اینکه آمریکایی ها از تصمیم خود برای کاهش نیرو در اوائل سال جاری میلادی به دو هزار و ۵۰۰ نفر سخن گفته اند اما تعداد واقعی نیروهای آمریکایی با نیروهای پشتیبان آنها در عراق کمتر از ۱۰ هزار نفر نخواهد بود.
وی یکی از مشکلات اصلی حضور نظامی آمریکا در عراق را عدم اطلاع دقیق بغداد از تعداد این نیروها دانست و گفت: آمریکایی ها تاکنون بارها نیرو از خاک عراق خارج کرده اند، اما گفته می شود که هم اینک تعداد آنها به پنج هزار رسیده و در اوائل سال جاری میلادی به دو هزار و ۵۰۰ نفر کاسته می شوند اما با احتساب نیروهای پشتیبان، تعداد کلی آنها کمتر از ۱۰ هزار نفر نخواهد بود.
مقام های عراقی و آمریکایی دیروز چهارشنبه طی نشستی مشترک در بغداد پایتخت عراق درباره جدول خروج نظامیان آمریکایی از این کشور مذاکره کردند.
در این نشست از طرف عراق «قاسم الاعرجی» مشاور امنیت ملی، «فواد حسین» وزیر امور خارجه، سرلشکر «عبدالامیر یارالله» رییس ستاد ارتش، سرلشکر «عبدالامیر الشمری» معاون فرمانده عملیات مشترک عراق و از طرف آمریکایی ها «متیو تولر» سفیر آمریکا در بغداد و «پل کالورت» فرمانده نیروهای ائتلاف بینالمللی موسوم به ضد داعش در عراق و سوریه حضور داشتند.
طبق اعلام رسانه ها، در این نشست ادامه همکاری میان ائتلاف بین المللی و نیروهای عراقی علیه گروه تروریستی داعش بررسی و تاکید شد که تمامی تحرکات نیروهای ائتلاف با موافقت طرف عراقی صورت می گیرد.
پیش از این نیز «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق و «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا سه شنبه گذشته (همزمان با حملات موشکی به سفارت آمریکا در بغداد) در تماس تلفنی درباره خروج نظامیان آمریکایی گفت و گو کرده بودند.
«مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق سه شنبه گذشته در کنفرانس مطبوعاتی هفتگی خود گفته بود: «ما به آنچه عراقی ها مبنی بر جدول بندی مجدد خروج نیروهای آمریکایی، بی نیازی به نیروهای رزمی آمریکا و همکاری در زمینه های دیگر می خواهند، متعهد هستیم و به مذاکرات برای رفع همه موانع برای دستیابی به یک توافق نهایی ادامه می دهیم.»
وی تاکید کرد که «ما دو راه داریم، یا درگیری یا نتیجه گیری، تصمیم گرفتیم که سیاست ما برای برچیدن موانع، آرام و دیپلماتیک باشد، وارد یک گفت وگوی راهبردی درباره حضور خارجی در عراق شدیم و به توافقی برای استقرار (نیروهای آمریکایی) در خارج از عراق یعنی عقب نشینی و خروج از پایگاه های عراق دست یافتیم و سپس کمیته ای فنی برای پیگیری استقرار (نیروهای آمریکایی در خارج از عراق) تشکیل شد و رئیس جمهوری آمریکا خروج از عراق در طول حداکثر سه سال را اعلام کرد.»
نخست وزیر عراق گفت: جلسات بین تیم های گفت وگو کننده عراق و آمریکا برای دستیابی به یک چارچوب نهایی برای عقب نشینی ادامه دارد و این خواسته بزودی تحقق خواهد یافت و به همگان اطمینان خواهد بخشید.
وزیر امور خارجه عراق نیز دیروز چهارشنبه با اشاره به گام های آمریکا برای کاهش نیروهایش در عراق گفت: نیروهای باقیمانده آمریکا، رزمی نیستند.
فواد حسین در کنفرانسی مطبوعاتی با اشاره به دیدار دو روز پیش خود با سفیر آمریکا در بغداد برای بحث درباره نتایج گفت وگوی راهبردی بین دو کشور تصریح کرد: در این گفت وگو به استقرار نیروهای آمریکایی در خارج از عراق اشاره شد و ما بر جدول زمانی عقب نشینی (نیروهای آمریکایی از عراق) تاکید کردیم.
وی افزود: "گام هایی از جانب آمریکا درخصوص کاهش نیروهایش در عراق برداشته شده است و نیروهای باقیمانده آمریکایی در عراق رزمی نیستند."
در همین راستا نماینده فراکسیون «الصادقون» (عصائب اهل الحق) و عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق تاکید کرد که خروج نظامیان آمریکا از خاک عراق باعث تقویت ثبات و امنیت عراق می شود.
«کریم علیوی» در اظهاراتی تاکید کرد که خروج نظامی آمریکا نه تنها باعث ثبات و امنیت در عراق بلکه باعث رفتن گروه های تروریستی مورد حمایت آمریکا نیز می شود.
برهمین اساس، رایزنی های فعلی دولت عراق برای اخراج نظامیان آمریکایی مورد حمایت جریان های سیاسی و گروه های مقاومت اسلامی عراق قرار گرفته و تصمیم توقف حملات در هفته های اخیر به نیروها و منافع آمریکا در بغداد توسط گروه های های مقاومت اسلامی عراق در این راستا اتخاذ شده تا اجازه موفقیت این رایزنی ها بین بغداد و واشنگتن بدهند.
حملات موشکی سه شنبه شب گذشته در این چارچوب، با اعتراض و تردید گروه های برجسته مقاومت اسلامی عراق مواجه شده و آن را نوعی تلاش جریان های سوم برای برهم زدن قواعد بازی و تمدید حضور نظامیان آمریکا در عراق دانسته اند.
در این راستا بحث ادعای کشته شدن کودک در حمله سه شنبه گذشته بخشی از اقدام جریان سوم است تا فضا بیش از پیش آلوده شده و زمینه برای برخوردهای بزرگتر فراهم شود، ضمن اینکه تردیدها را نسبت به نیات آمریکا و ادعای خروج از عراق افزایش داده است.