به گزارش روز پنجشنبه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، حسین دهقانی افزود: یکی از موضوعاتی که در شیوع بیماری کرونا مطرح شد، نیاز به اکسیژن بود که در این راستا بلافاصله بیمارستانها سطحبندی و آنها که به اکسیژن بیشتری نیاز داشتند، مشخص شدند.
وی بیان کرد: اول بیمارستان ولیعصر (عج) بیرجند و سپس بیمارستان طبس انتخاب شدند که به نسبت سایر بیمارستانها شرایط حادی داشتند و بلافاصله برای تامین و خرید ۲ دستگاه اکسیژنساز برای بیمارستان ولیعصر با حجم ۱۰۰ لیتر و بیمارستان طبس با حجم ۴۰۰ لیتر اقدام شد.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: خوشبختانه دستگاه اکسیژنساز بیمارستان ولیعصر (عج) بیرجند نصب شده و در مدار قرار گرفته است.
وی گفت: برای بیمارستان طبس هم دستگاه آن خریداری و وارد بیمارستان شده است که به زودی در مدار قرار خواهد گرفت همچنین دستگاه اکسیژنساز بیمارستان فردوس با قیمت حدود ۲۰ میلیارد ریال تامین اعتبار و قرارداد آن منعقد شده که امیدواریم به زودی وارد استان شود.
وی اظهار داشت: چند دستگاه اکسیژنساز دیگر هم نیاز است که امیدواریم با اعلام آمادگی بنیاد برکت به هر تعدادی که صلاح بدانند، دستگاه در اختیار استان قرار گیرد.
دهقانی افزود: خیرین سلامت نیز ۲ دستگاه را تقبل کردند که خریداری خواهد شد، بانک رفاه هم ۳۰ درصد خرید یک دستگاه اکسیژنساز را تقبل کرده و یک دستگاه هم توسط وزارت بهداشت به ما قول تامین آن داده شده است.
وی گفت: با توجه به شرایط پیشرو و در پیش داشتن زمستان که ممکن است تعداد بیماران افزایش پیدا کند، تعداد ۲۰۰ کپسول اکسیژن ۱۰ لیتری با حجم ۲ هزار لیتر خریداری و تامین اعتبار شده که در حال توزیع است.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: کپسولها پس از خالی شدن مجدد شارژ میشوند که تعداد زیادی از افراد و پرسنل ما درگیر این شارژ کردن، وصل کردن و حمل کردن هستند و انرژی و نیروی زیادی را از همکاران ما میگیرد.
وی گفت: از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان در ارتباط با این بیماری در استان خراسان جنوبی هزینه کردیم و مردم با رعایت پروتکلهای بهداشتی میتوانند به نظام سلامت کمک کنند.
دهقانی افزود: هر ماه نزدیک به ۳۶ میلیارد ریال هزینه تامین اقلام حفاظت فردی است که اگر هزینه دارو را هم به این رقم اضافه کنیم نزدیک به ۵۰ میلیارد ریال هزینه میکنیم.
وی گفت: مردم میتوانند با رعایت ساده پروتکلهای بهداشتی مثل ماسک زدن، رعایت فاصله اجتماعی، پرهیز از تجمعات بخصوص تجمعات خانوادگی به ما کمک کنند که این مبالغ را در زیرساخت بیمارستانها هزینه کنیم که به نفع خودشان و فرزندانشان است و باقی میماند.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار داشت: همکاران ما در دانشگاه علوم پزشکی خسته شدند و تعداد زیادی از آنها مبتلا و از چرخه خدمت رسانی خارج شدند.
وی افزود: اکنون نزدیک به ۳۰۰ پرستار نیاز داریم لذا نیروهای بهداشتی و درمانی در صورت تمایل به همکاری مراجعه و در سایت مربوطه ثبتنام کنند که بلافاصله به کار گرفته و برای خدمت رسانی، به حیطه بهداشتی و درمانی وارد خواهند شد.
دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ۱۱ شهرستان استان خراسان جنوبی را زیر پوشش دارد.
پس از گذر خیز بیماری در تیر ماه امسال، از ابتدای مهر ماه نمودار موارد ابتلا و بستری به کرونا در این استان روند صعودی گرفته و این روند افزایشی در حال امتداد است.
روند صعودی مبتلایان و فوتی های کرونا در خراسان جنوبی سبب بازگشت محدودیتهای کرونایی از ۲۰ مهر امسال شد و تاکنون به شکلهای مختلف اجرا و تمدید شده است.
براساس آخرین وضعیت مخاطره شیوع کرونا در شهرستانها که با سه رنگ قرمز، نارنجی و زرد منتشر شد، هفت شهرستان استان خراسان جنوبی در وضعیت قرمز (خیلی پرخطر) و چهار شهرستان در وضعیت نارنجی (پرخطر) قرار دارند.