مشهد- ایرنا- مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه خراسان رضوی گفت: در حال حاضر روزانه حدود ۲ میلیون مترمکعب گاز سی.ان.جی توسط ۲۰۰ جایگاه در اختیار مصرف کنندگان این استان قرار می‌گیرد.

علی اصغر اصغری روز پنجشنبه در نشست کمیسیون عمران، حمل و نقل، برنامه و بودجه و حقوقی شورای اسلامی استان خراسان رضوی افزود: به خاطر پراکندگی جایگاه های سی.ان.جی در شهرها، با ترافیک در ورودی‌های این جایگاه ها روبرو هستیم.

وی با اشاره به هزینه رایگان دوگانه سوز کردن خودروهای عمومی ادامه داد: در تلاش هستیم با کاهش مصرف بنزین امکان بهره‌برداری از گاز سی.ان.جی را افزایش دهیم تا شاهد تاثیر مثبت آن در بهبود محیط زیست باشیم.

مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه خراسان رضوی گفت: اگر متقاضی ایجاد جایگاه سی.ان.جی در این استان وجود داشته باشد محدودیتی در ارائه مجوز به وی نداریم.

وی افزود: برای ایجاد و جانمایی جایگاه سی.ان.جی، دستکم هزار و ۲۰۰ مترمربع زمین مورد نیاز است.

اصغری ادامه داد: یکی از مهمترین نگرانی های استفاده از سیلندر گاز مایع در خودروها خطرات جانی آنهاست.

تاثیر منفی شیوع کرونا در گازرسانی به روستاها 

مدیر عامل شرکت گاز استان خراسان رضوی نیز گفت: شیوع کرونا در اجرای طرح های گازرسانی به روستاها تاثیر منفی گذاشته به گونه ای که نتوانستیم طبق زمان بندی پیش بینی شده برنامه خود را به پایان برسانیم.

حسن افتخاری افزود: طبق برنامه زمان بندی شده قرار بود تا پایان امسال ۹۰ درصد روستاهای فاقد گاز از این نعمت برخوردار شوند ولی ممنوعیت تردد بین جاده‌ای ناشی از شیوع کرونا، یکی از موانع اجرای این طرح بود.

وی ادامه داد: روزانه حدود ۲ هزار دستگاه سبک و سنگین مرتبط با این پروژه ها که توسط بخش پیمانکاری در حال انجام است در جاده‌های استان در حرکت هستند و با ایجاد محدودیت‌های کرونایی مانع در اجرای این طرح‌ها ایجاد شده است.

مدیر عامل شرکت گاز استان خراسان رضوی گفت: از سوی دیگر افزایش قیمت لوازم مورد استفاده به گونه ای بود که برخی پیمانکاران اعلام کردند که دیگر نمی توانند کار خود را به پایان برسانند و حتی تقاضا کردند که ضمانتنامه سپرده شده آنها توسط این شرکت ضبط شود.

وی افزود: با پیگیری صورت گرفته و تسهیلاتی که در اختیار پیمانکاران در زمان استاندار سابق خراسان رضوی قرار گرفت، از توقف این طرح جلوگیری شد تا با کاهش خسارت‌های جانبی، ۸۵ درصد پروژه گازرسانی به روستاهای واجد شرایط استان عملیاتی شود.

افتخاری با اشاره به تاثیر کرونا در ابتدای سال و مهلت پرداخت هزینه‌های گاز مشترکان تا ۱۵ اردیبهشت ادامه داد: در آن زمان اعتبار لازم برای مهلت قانونی ایجاد شده برای مشترکان در پرداخت هزینه بهای گاز در نظر گرفته نشده بود و این مسئله باعث ایجاد مشکلاتی شد که با تدبیر اندیشیده شده تمام اعتبارت مورد نیاز تامین و از توقف فعالیت پیمانکاران جلوگیری شد و اکنون در پیمانکاران استان از این شرکت مطالبه ای ندارند.

وی ابراز امیدواری کرد از ۲۲۴ روستای فاقد گاز بتوان تا آخر سال جاری امکان استفاده ۲۰۰ روستا از این نعمت را فراهم کرد و مابقی روستاها نیز در نیمه اول سال آینده دارای گاز شوند.

مدیر عامل شرکت گاز استان خراسان رضوی گفت: در حال حاضر ۱۰۰ درصد شهرهای این استان و بیش از ۲ هزار روستای استان امکان بهره مندی از گاز را دارند.

وی با اشاره به اینکه ۹۲ روستای استان باید واجد شرایط لازم شوند تا امکان استفاده از گاز برای آنها مهیا گردد افزود: در تلاش هستیم با استفاده از قوانین و مصوبات شورای عالی اقتصاد تا ۶ ماه آینده امکان برگزاری مناقصه های لازم را در این زمینه پیدا کنیم.

افتخاری ادامه داد: توصیه ما به مشترکان، مصرف بهینه و ایمن است تا این نعمت الهی باعث صدمه جانی به افراد نشود.

خراسان رضوی پس از استان تهران بزرگ بیشترین تعداد مشترک گاز طبیعی را در کشور دارد.