کرمانشاه- ایرنا- دستگاه‌های اجرایی کرمانشاه خود را برای کنترل بارش‌های شدید و آبگرفتگی‌های احتمالی در ۲ روز پیش رو آماده می‌کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سازمان هواشناسی پیش بینی کرده است که باران های سیل‌آسا روزهای جمعه و شنبه کرمانشاه را در بر می گیرد.
به منظور مقابله با سیلاب های احتمالی، ستاد مدیریت بحران استانداری کرمانشاه عصر پنجشنبه در استانداری تشکیل شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمانشاه در این نشست اعلام کرد: بارندگی ۲ روز پیش رو حتما موجب شکل‌گیری روان آب‌ها در سطح شهرها و روستاهای استان می‌شود و یک هشدار بسیار جدی است.
مهرداد سالاری افزود: تجربه سال‌های گذشته نشان داده است اگر از قبل برای بارش‌ها آمادگی داشته باشیم؛ می‌توانیم خسارت‌های احتمالی را بسیار کاهش دهیم.
وی عنوان کرد: فرمانداران، بخشداران، شهرداران و دهیاران باید به صورت میدانی در حوزه‌های کاری خود حضور داشته باشند و عملیات مهار روان آب‌ها را مدیریت کنند.
معاون استاندار کرمانشاه ادامه داد: فرمانداران باید امکانات بخش‌های دولتی و خصوصی که در سطح شهرستان‌ها مستقر است را شناسایی کنند تا در هنگام وقوع بحران در اختیار گرفته شود.
سالاری عنوان کرد: این بارش‌ها همچنین فرصتی مناسب برای افزایش ذخیره آب پشت سدهای استان است که در شرایط فعلی بیش از ۴۰ درصد آن هنوز خالی است.
حدود ۹۰ میلیمتر بارش در ۲ روز
مدیرکل هواشناسی کرمانشاه نیز گفت: روزهای جمعه و شنبه به تناوب شاهد وزش باد و بارندگی همراه با رعد و برق در سطح استان خواهیم بود.
محمد خسروی افزود: براساس گزارش هواشناسی استان، در روزهای جمعه و شنبه ممکن است شاهد حدود ۸۰ تا ۹۰ میلیمتر بارندگی باشیم.
وی گفت: براساس پیش بینی بارش ها در ۲ روز پیش رو با شدت رخ می دهد که سیلابی شدن رودخانه ها و جاری شدن روان آب را در پی خواهد داشت.
مدیرکل هواشناسی کرمانشاه در بخش دیگری از صحبت های خود با بیان اینکه با کاهش بارش ها در پاییز امسال روبه رو هستیم، گفت: نیمه نخست پاییز امسال برای کرمانشاه خشک بود اما بارش ها در اواخر پاییز شدت بیشتری به خود می‌گیرد.
خسروی افزود: این بارش ها در حدی نیست که بتواند میزان بارش های پاییز را به میانگین سال های گذشته نزدیک کند.
وی میانگین بارش های امسال کرمانشاه را تاکنون ۲۵.۵ میلی متر ذکر کرد و گفت: این مقدار بارش در مقایسه با مدت مشابه سال زراعی قبل که ۵۴.۱ میلی متر بود ۵۷ درصد و نسبت به دوره بارشی بلندمدت ۶۱ درصد کاهش نشان می دهد.
مدیرکل هواشناسی کرمانشاه، پاوه را با ۶۷۱ میلی‌متر بارش، پرباران ترین شهر استان معرفی کرد و گفت: میانگین بارش شهر کرمانشاه در سال زراعی گذشته ۵۳۷ میلیمتر بود. 
ظرفیت سازی در سدها
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کرمانشاه نیز چندی پیش در گفت وگو با ایرنا ضمن اشاره به آماده سازی سدها برای مدیریت بارش ها گفت: ۴۰ درصد آب پشت سدهای استان به منظور آمادگی برای فصل بارش تخلیه شده‌ است.
بهرام درویشی، ظرفیت آبگیری ۱۳ سد استان را یک میلیارد و ۱۷۴ میلیون مترمکعب عنوان کرد و گفت: اکنون بیش از ۴۰۰ میلیون متر مکعب آب پشت سدهای کرمانشاه قرار دارد.
وی در رابطه با وضعیت منابع آبی کرمانشاه افزود: منابع آبی استان اکنون مناسب نیست و در صورتی که شرایط ادامه داشته باشد با مشکل روبه رو می شویم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کرمانشاه افزود: مخازن سدهای استان نسبت به سال گذشته تاکنون ۳۰ درصد کاهش ورودی داشته است و نسبت به دوره مشابه سال قبل حدود ۹۰ درصد کاهش بارش داشته ایم. 
استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت و بیش از ۲۴ هزار کیلومتر مریع مساحت سالانه به طور میانگین بیش از ۴۰۰ میلی‌متر بارندگی دارد.