به گزارش روز شنبه ایرنا، طرح همسانسازی حقوق با بازنشستگان لشکری و کشوری شروع شد و با مستمری بگیران تامین اجتماعی ادامه یافت و اکنون مقرر شده برای مستمری بگیران صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر نیز اجرا شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ۲۷ آبان در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت، اجرایی شدن وعده بازنشستگان از اولویت دولت و وزارت تعاون محسوب می شود و در این ارتباط همسانسازی حقوق مستمری بگیران صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر عملیاتی شد.
بنابر اعلام «محمد شریعتمداری» با عملیاتی شدن این طرح بطور میانگین حقوق مستمری بگیران صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشار ۵۲ درصد افزایش مییابد.
مدیر عامل صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر در ارتباط با همسان سازی مستمری تحت پوشش این صندوق گفت: بر مبنای همسان سازی اجرایی شده در صندوق، از این پس افرادیکه در سطح درآمدی یکسان انتخابی خود، در طی سالیان متناوب مستمری بگیر شدهاند معادل افرادی دریافتی خواهند داشت که در سال ۱۳۹۹ مستمری بگیر شده اند .
به گفته «علی شیرکانی» مابه التفاوت مستمری بازنشستگان صندوق بیمه اجتماعی از ابتدای سال محاسبه و پرداخت خواهد شد.
وی توضیح داد: پیش از اجرای این طرح چنانچه فردی در سطح هشت در سال ۱۳۸۶ مستمری دریافت میکرد، با افزایشهای سالیانه در سال ۱۳۹۹ حدود۴۰۰ هزار تومان دریافت میکرد، در حالیکه مستمریبگیران سطح هشت صندوق در سال ۱۳۹۹ ماهانه میانگین ۸۳۳ هزار تومان مستمری دریافت میکنند. اما با اجرای طرح همسانسازی هردو نفر مزبورحدود ۸۳۳هزار تومان دریافتی خواهند داشت.
شیرکانی افزود: افرادی که درسنوات دوردرصندوق مستمریبگیر شدهاند، شاهد افزایش قابل توجهی در دریافتیهای خود شده اند و افرادیکه در سنوات اخیر بازنشسته شدهاند، میزان افزایش مستمری کمتری خواهند داشت.
براساس این گزارش، صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر یکی از ارکان نظام جامع تامین اجتماعی ذیل شورای عالی وزارت تعاون است. جمعیت تحت پوشش این صندوق پیش از شروع به کار دولت یازدهم ۶۵۴ هزار و ۱۳۶ نفر بود که این رقم تا در دولت یازدهم و دوازدهم (تا پایان شهریورماه امسال) ۹۵ درصد رشد داشته است و به یک میلیون و ۲۷۸ هزار و ۷۳۹ هزار نفر رسید.
هر فردی از جامعه هدف در رده سنی ۱۸ تا ۵۰ سال و دارای تابعیت جمهوری اسلامی ایران در صورتی که فاقد پوشش بیمهای دیگری باشد، می تواند با مراجعه به کارگزاریهای صندوق بیمه اجتماعی (بیش از ۱۸۰۰ کارگزاری در سراسر کشور)، انتخاب یکی از سطوح درآمد ماهانه و پرداخت حق بیمه سالانه، به عضویت صندوق درآید. البته امکان نقل و انتقال سوابق بیمهشده از سایر صندوقها و سازمانها به صندوق بیمه اجتماعی و بالعکس نیز برای جامعه هدف وجود دارد.
جامعه هدف این صندوق روستاییان، عشایر، کشاورزان غیر ساکن در روستا، شاغلان فصلی و ساکنان شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر، رانندگان حمل بار و مسافر برونشهری در روستاها و شهرهای زیر ۲۰هزار نفر و کارکنان مراکز و شرکتهای وابسته به سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و نظام دامپزشکی است.