محمد درویش خواه روز جمعه در گفت وگوبا ایرنا افزود: درحال بررسی روان آبها و مسیر عبور آب های سطحی برای ایجاد و احداث سد و سازههای آبخیزداری هستیم که میتوان با استفاده از این آب در زمینه کشاورزی برای اهالی زاج و داربست ایجاد اشتغال کرد.
وی ادامه داد: آن منطقه گنبد نمکی که موجب شوری آب شود نداشته و بنابراین روان آبها شیرین بوده و با سد و سیل بند می توان منابع آبی پایداری فراهم آورد.
اواخر دیماه سال گذشته با بارش بارندگی شدید که منجر به وقوع سیلاب در شرق هرمزگان شد و خسارت های سنگینی به بار آورد روستای زاج و داربست نیز در آن سیلاب تخریب شده و اهالی ناگزیر از تخلیه روستای خود شدند.
اکنون حدود ۲ ماه به سالگرد آن سیلاب ویرانگر باقی مانده و اهالی در اسکان موقت هستند و مسوولان در ماههای گذشته مشغول کارهای کارشناسی برای تعیین محل اسکان و واگذاری زمین بودند.
استاندار هرمزگان در ۳۰ دی ماه اعلام کرد نظر دستگاههای متولی با اهالی متفاوت است و اهالی خواهان استقرار در مکان کنونی اسکان موقت خود بوده و ارگانهای متولی نگران احتمال وقوع سیلاب در این مکان هستند و به گفته فریدون همتی، «اهالی این اصرار دارند که در مکان اسکان موقت فعلی، حضور دائمی داشته باشند اما نظر دستگاههای تخصصی اینست که این منطقه سیلاب دشت محسوب میشود و در آینده با خطر سیل مواجه است.»
فریدن همتی ادامه میدهد: اهالی روستاهای زاچ و داربست نیز به نظر کارشناسی احترام گذاشته و باتوجه به مطالعات صورت گرفته، همکاری لازم از سوی اهالی صورت گیرد تا هرچه سریعتر عملیات اسکان آنها در روستای جدید انجام شود.
روستای زاج و داربست هم اکنون از نظر تقسیمات کشوری اکنون جزو شهرستان سیریک قرار گرفته است اما بدلیل دوری راه و سخت گذر بودن راه دسترسی بخشی از خدماتش را از جاسک و سیریک میگیرد، مردم این منطقه پس از سیل اخیر در دیماه ۹۸ در منطقهای به نام (بیرکلمی) که یک دشت باز است به صورت موقت در چادر اسکان داده شدهاند.
۲ روستای «زاچ و داربست» در غربی ترین نقطه بشاگرد با فاصله بیش از ۲۷۰ کیلومتر با مرکز این شهرستان قرار دارد؛ این روستاها را که میتوان دورترین روستاهای بشاگرد، از بعد مسافتی نامید که با مرکز شهرستان سیریک تنها ۶۰ کیلومتر فاصله دارد.