تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۴

تهران_ ایرنا_ مدیرعامل شرکت مترو تهران و حومه می گوید: بانک رفاه با سختگیری بیش از انداره خود در پذیرش وثیقه اوراق مشارکت موجب از دست رفتن یک فرصت مهم مالی شرکت مترو شد.

علی امام روز جمعه در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: اوراق مشارکت سال ۹۸ شهرداری تهران به مبلغ ۱۵۰۰ میلیارد تومان با عاملیت بانک رفاه منتشر شد و براساس ضوابط بانک مرکزی که به بانک‌های عامل ابلاغ می‌شود بلافاصله باید نسبت به واریز پول به حساب ناشر که شهرداری تهران است اقدام کنند. 

وی افزود: از آنجایی که بحث وثیقه‌گذاری املاک قبل از انتشار اوراق مشارکت شروع شده بود و وثایق به بانک رفاه معرفی شده بود؛ اما این فرایند طولانی شد و متاسفانه تاکنون که ۴ ماه از انتشار اوراق گذشته است عملا به نتیجه‌ای نرسیده است. 

مدیرعامل شرکت مترو تهران می افزاید: بانک رفاه ضوابط سختگیرانه‌ای برای شهرداری تهران قائل شده که تاکید بانک این است که املاکی که برای وثیقه معرفی می‌شوند مسکونی باشند و املاک تجاری را قبول ندارد و همچنین املاک باید پایان کار داشته باشند، با توجه به اینکه شهرداری املاک زیادی را در اختیار دارد، اما املاکی که تمامی شرایط مدنظر بانک را به صورت همزمان داشته باشد محدود است. 

به گفته وی؛  در آن سو بانک رفاه یک ضریب کاهشی بر روی قیمت ارزش کارشناسی املاک اعمال می‌کند که معمولا عرف آن ۲۰ تا ۳۰ درصد است اما برای برخی از املاک معرفی شده شهرداری این ضریب را تا ۵۰ درصد در نظر گرفته‌اند که باعث می‌شود املاکی که معرفی می‌شوند کفایت لازم را نداشته باشد. 

امام خاطرنشان کرد: در روزهای اخیر پیگیری‌های زیادی صورت گرفت و حتی شهردار تهران روز گذشته نامه‌ای به مدیرعامل بانک رفاه و رییس بانک مرکزی نوشت و درخواست تمدید این مهلت و همچنین مرتفع شدن معیارها و ضوابط سختگیرانه‌ای که بانک رفاه در نظر گرفته است را مطرح کرد تا پولی که باید در مرداد ماه در اختیار شهرداری تهران قرار می‌گرفت هرچه سریعتر به شهرداری برسد و بتوانیم با توجه به شرایطی که در آن قرار داریم ایستگاه‌های بیشتری را افتتاح کنیم.

وی یادآور شد: قطعا در روزهای آینده پیگیری جدی تری خواهیم داشت تا بتوانیم این مساله را به سرانجام برسانیم. 

مدیرعامل شرکت مترو تهران ادامه می دهد: از فردا به بعد ، یعنی با شروع آذرماه ، هر یک روز که پول اوراق مشارکت در بانک رفاه بماند ، طبق دستور العمل بانک مرکزی در مورد آزادسازی پول اوراق ، روز به روز به تخلفات بانک عامل افزوده خواهد شد ؛ یعنی بانک باید حداکثر تا پایان آبان ماه ، پول حاصل از فروش اوراق مشارکت را به حساب شهرداری تهران واریز می کرد.

به گفته وی؛ طبق ماده ۱۰ قانون نحوه انتشار اوراق مشارکت ، مصرف وجوه حاصل از واگذاری اوراق  مشارکت در غیر از اجرای طرح های مربوط ، در حکم تصرف غیر قانونی در وجوه و اموال عمومی محسوب خواهد شد و از وزارت کار می خواهیم برای مرتفع شدن این مشکل ورود کند.

امام تاکید کرد: طبق قانون بانک عامل بعد از پایان روز امروز جمعه ، نه می تواند وجوه حاصل از واگذاری ۱۵۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت مترو و اتوبوس را نگه دارد و نه به خزانه دولت بازگرداند.

به گفته وی؛ از دست رفتن فرصت مالی در شرکت مترو یعنی توقف برنامه های توسعه حمل و نقلی در پایتخت که از دولتمردان می خواهیم این مشکل را هر چه زودتر برطرف کند.

به گزارش ایرنا؛ مدیران شهری قول داده اند که امسال ۱۲ ایستگاه مترو افتتاح شود که به نظر می رسد با وجود این مشکل بزرگ مالی این قول به سرانجام نرسد.

هم اکنون ناوگان مترو تهران و حومه در ۷ خط و ۱۲۸ ایستگاه فعال است.