ساری - ایرنا - فرماندار آمل گفت : تداوم وضعیت قرمز کرونایی شهرستان آمل ناشی از عوامل فرهنگی و اقتصادی است و تا زمانی که همه مردم نخواهند پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند ، هیچ برنامه‌ای برای مدیریت کرونا موفق نخواهد بود.

علیرضا شریعت روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در پاسخ به این پرسش که چرا وضعیت کرونایی شهرستان آمل طی ماه های اخیر همواره قرمز بوده است ، افزود : عوامل زیادی در این زمینه دخیل است ولی مهم ترین عاملی که می تواند شهرستان را از وضعیت کنونی خارج کند ، همکاری مردم است.

وی که از اوایل آبان ماه جاری به عنوان فرماندار آمل معرفی شد ، گفت : در حال حاضر وضعیت کرونایی شهرستان بسیار نگران‌کننده است و بشدت نیازمند همراهی مردم برای برون رفت از این وضعیت هستیم.

شریعت افزود : شرایط آمل به گونه ای است که بشدت سلامتی مردم در خطر قرار رفته و این وضعیت هم تنها با همراهی خود مردم که در معرض ویروس هستند ، حل خواهد شد. 

فرمانداز آمل گفت : شهروندان باید تعاملات اجتماعی و اقتصادی خود تغییر رویه دهند و یکی از مهم ترین چیزهایی که باید تغییر کند و به عبارتی برای مدتی قطع شود ، مراودات خانوادگی و فامیلی است.  

بافت طایفه‌ای 

وی افزود : دورهمی های خانوادگی و فامیلی مهم‌ترین عامل سرعت بالای شیوع کرونا در شهرستان آمل است چون بافت شهرستان عمدتا طایفه ای است و روابط عاطفی در طایفه ها بسیار قوی است ولی به هر صورت کرونا از این روابط عاطفی به عنوان نقطه ضعف استفاده می کند.

شریعت گفت : به دلیل روابط احساسی و بر پایه انسجام قومی و طایفه ای ، مراودات خانوادگی در شهرستان آمل بسیار بالاست و طبق بررسی هایی که ما انجام دادیم بیش از ۵۰ درصداز بیماران کرونایی آمل در نشست های خانوادگی مبتلا شدند. 

وی اصرار بر تجمعات و برگزاری پرتعداد مراسم عزاداری و عروسی در آمل را نیز ریشه در همین مراودات عاطفی دانست و افزود : بسیاری از مردم شهرستان دارای روستاهای ییلاقی هستند که برای تعطیلات سعی در برگزاری دورهمی در این ییلاقات دارند و این ضعیت زمینه را برای بالا بردن تعداد مبتلایان فراهم می کند. 

نزدیکی به تهران 

فرماندار آمل همچنین نزدیکی به پایتخت را مشکل دیگر مدیریت کرونا در این شهرستان دانست و افزود : آمل دروازه اصلی پایتخت به شمال کشور و نخستین شهری است که مسافران در آن توقف می کنند و به همین دلیل نه تنها بر انتقال ویروس تاثیر دارد، بلکه در جابه جایی کرونا نیز موثر است. 

شریعت تاکید کرد: تا زمانی که تعداد برگزاری دورهمی ها و نشست های خانوادگی به علاوه تردد مسافران و مردم در سطح شهر و شهرستان بالا باشد ، عملا مدیریت ویروس دشوار و تا حدی غیر ممکن خواهد بود. 

اقتصاد صنعتی 

فرماندار آمل شرایط اقتصادی و صنعتی آمل را از دیگر عوامل موثر بر گسترش ویروس کرونا دانست و گفت : ۴۶ درصد تولید صنعتی استان در آمل انجام می شود که این مساله باعث تردد بالای کارگران، مهندسان و شاغلین حوزه صنعت در اماکن عمومی و حتی از شهرهای دیگر به این شهرستان می شود. 

وی صنعتی بودن شهر  را علت اصلی مراودات جمعیتی این شهرستان عنوان کرد و افزود : روزانه جمع زیادی از مردم برای کار به آمل تردد می کنند که این باعث می شود زمینه برای گسترش و ابتلا تعداد بیشتری از مردم به ویروس کرونا فراهم شود. 

شریعت به وجود تعداد زیادی بازار سنتی و سرپوشیده در آمل هم اشاره کرد و اظهار داشت : اغلب تجمعات انسانی در این بازارها به صورت پرشمار است و طبق بررسی ها رعایت پروتکل های بهداشتی نیز در این اماکن در پایین ترین سطح قرار دارد. 

وی افزود : ما معتقدیم که در قرمز بودن وضعیت کرونایی شهرستان آمل مدیران دستگاه ها و مسئولان مدیریت بحران نیز وظایفشان را به درستی انجام نداده اند. 

شریعت گفت : به اعتقاد ما مدیران باید در هوشیار سازی مردم و رویارویی آنان با واقعیت اقدامات جدی تری انجام دهند که متاسفانه از سوی مدیران شهرستانی در این مساله سهل انگاری شد. 

وی افزود : به تمامی مسئولان دستگاه های اجرایی تاکید شده است که باید ابتدا مدیر کرونایی باشند و سپس به مسئولیت های دیگر اداری خود بپردازند. 

فرماندار آمل آگاه سازی مردم و استمرار در هشدار دادن به شهروندان را مسئولیت اصلی مدیران توصیف کرد و گفت : شرایط جدی و خطرناک است و به همین دلیل برخورد ما نیز جدی و بدون تعارف خواهد بود. 

رسانه ها تنها امید مدیریت کرونا

شریعت با اشاره به اینکه کادر درمانی این روزها تمام توان خود را برای کمک به بیماران کرونایی گذاشته است ، تاکید کرد: رسانه‌ها تنها امید ما برای مدیریت ویروس کرونا در شهرستان و برون رفت آمل از وضعیت قرمز است. 

وی افزود : مدیران بایدبه صورت مستمر با رسانه های ارتباط داشته باشند و هشدارهای لازم را از طریق این نمایندگان افکار عمومی به مردم برسانند. 

فرماندار آمل همچنین گفت : از رسانه ها هم انتظار داریم تا به صورت جدی به کمک ما بشتابند و مردم را از ابعاد مختلف و خطرناک ویروس کرونا آگاه سازد. 

شریعت با اشاره به اینکه آمل دارای تعداد بی شماری از چهره‌های فرهیخته در حوزه فرهنگ ، ورزش و همچنین مسایل دینی و مذهبی است ، افزود : نیاز است این چهره‌های فرهیخته و الگو برای همراه سازی مردم جهت مدیریت کرونا وارد میدان شوند چون این چهره های شاخص بیش از رفتارهای انتظامی و نظامی می توانند در هوشیاری افکار عمومی و همراه سازی مردم نقش ایفا کنند. 

 در حال حاضر طبق آخرین آمار شبکه بهداشت و درمان  بیش از ۱۸۰ بیمار کرونایی در پنج بیمارستان آمل بستری هستند.

مرداد ماه امسال شهرستان آمل با بستری بیش از ۴۰۰ بیمار کرونایی دارای حادترین منطقه آلوده به ویروس کرونا در مازندران شناخته شد به طوری که وضعیت نگران کننده این شهرستان سبب تعطیلی کامل اصناف، بازار و اماکن عمومی شده بود و همچنین پای مسئولان کشوری را نیز برای کنترل وضعیت به این شهرستان کشاند.

اکنون نیز بر اساس بررسی ستاد ملی مقابله با کرونا ، آمل به همراه ساری و بهشهر سه شهرستان دارای وضعیت قرمز کرونایی در مازندران هستند. وضعیت کرونایی ۱۹ شهرستان دیگر مازندران نارنجی است.