به گزارش ایرنا دکتر فرهاد ابول نژادیان جمعه درنشستی با این موضوع در سرسرای شهدای دانشگاه علوم پزشکی اهواز بیان کرد: این طرح بین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سپاه و بسیج مستضعفان تنظیم شده و همزمان با آغاز هفته بسیج اجرا خواهد شد.
وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی اهواز در حیطه بهداشت کار تببین سیاستگذاری و بارگذاری علمی این طرح را برعهد دارد.
وی گفت: دادههای جمعآوری شده از ۲۲۶ کشور جهان در راهبردهای مختلف برای کنترل کرونا نشان میدهد محدودیت در برگزاری دورهمیهای کوچک ۸۳ درصد، تعطیلی مدارس و دانشگاه ۷۳، ایجاد محدودیت در مرزها ۵۶، افزایش دسترسی به ماسک ۵۱، محدودیت مسافرت ۴۲، تعطیلی ملی ۲۵ و محدودیت در برگزاری تجمعهای بزرگ ۵۳ درصد در کنترل کرونا اثربخش بوده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز ادامه داد: همچنین آموزش و تعامل فعال با عموم مردم ۴۳، حمایت از گروههای آسیبپذیر ۴۱، تعامل فعال با مدیران ۴۰، افزایش کادر بهداشتی ۳۵، قرنطینه شهر ۳۰، فعال سازی واکنشهای اضطراری ۲۹، تشخیص سریع ۲۵، افزایش تجهیزات پزشکی ۲۵، مداخله پلیس و نیروی نظامی ۲۳، هشدار سفر ۲۰، محدودیت حمل و نقل عمومی ۱۳ و تعامل فعال با متخصصان بهداشتی ۱۱درصد در اثر بخشی مثبت در کنترل کرونا موثر بوده است.
وی بیان کرد: در طرح سردار شهید سلیمانی تلفیقی از این راهکارها را باید در کنار هم قرار دهیم تا نتیجه مثبت حاصل شود.
ابول نژادیان گفت: نیروهای پیشگیری در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی به تنهایی جوابگو نیستند و پایگاههای بسیج باید نیروهایی را در گروههای ۲ تا سه نفره به کمک ما آورده تا کار بیماریابی و بهداشت محیط را انجام دهند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به اینکه در طرح شهید سلیمانی سه تیم فعالیت دارند اضافه کرد: در تیم مراقبتی که مسوول مرکز خدمات جامع سلامت مسوولیت تیم را بر عهده دارد،همکاران حوزه بهداشت، اقشار بسیج و سازمان های مردم نهاد مشارکت میکنند.
وی توضیح داد: درتیم های حمایتی مسوولیت بر عهده بسیج است و تیمهای نظارتی نیز با حمایت نیروی انتظامی ، بسیج اصناف، هلال احمر و داوطلبان مردمی با محوریت کارشناس بهداشت محیط فعالیت خواهند کرد.
فعال شدن پایگاههای بسیج برای اجرای طرح سردار شهید سیلمانی
فرمانده سپاه حضرت ولیعصر(عج) خوزستان نیز در خصوص این طرح گفت: طرح سردار شهید حاج قاسم سلیمانی یکی از راهکارهای موثر در پیشگیری از کرونا، کاهش بستری و فوتی است.
سردار حسن شاهوار پور افزود: این طرح در محلههای با جمعیت ۲۰ تا ۲۵ هزار نفر اجرا خواهد شد و در هر محله یک حوزه مقاومت با چند پایگاه فعال میشود.
وی بیان کرد: کمیتههای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی شامل کمیته عملیاتی، حمایت و قرنطینه، رهگیری، مراقبت و آموزش همگانی است.
سردار شاهوار پور با بیان اینکه مواد غذایی بیماران قرنطینه نیز باید تهیه شود تا نیازی به خروج از منزل نداشته باشند گفت: اقلام غذایی کمک مومنانه یا موکبها قابل استفاده است.
به گفته استاندار خوزستان، اهواز و کارون از لحاظ کرونا در وضعیت قرمز هستند. ۱۵ شهرستان مسجدسلیمان، آغاجاری، آبادان، رامهرمز، امیدیه، شوشتر، دزفول، اندیمشک، رامشیر، باغملک، ایذه، شادگان، خرمشهر و لالی و بهبهان در وضعیت نارنجی و شهرستانهای ماهشهر، حمیدیه، هفتکل، شوش، هویزه، دشت آزادگان، اندیکا، باوی، گتوند، و هندیجان نیز در وضعیت زرد به سر میبرند. محدودیتهای کرونایی از شنبه یکم آذر به مدت ۲ هفته در خوزستان اعمال میشود.
سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز جمعه درباره آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران گفت: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر روز ۳۰ آبان بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۳هزار و ۲۶۰ بیمار مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که از این تعداد سه هزار و ۴۴ نفر بستری و پنج هزار و ۷۵۶ نفر نیز در وضعیت شدید این بیماری زیرمراقبت ویژه قرار دارند.
به گفته وی با فوت ۴۷۹ بیمار دیگر از مبتلایان قطعی به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان قطعی بیماری کووید۱۹ در کشور به ۴۳هزار و ۸۹۶ نفر رسید.