تهران- ایرنا- آذرماه از راه رسیده و حدود دو ماه از تعطیلی تمرینات تیم ملی تفنگ می‌گذرد و اگر چه مدتهاست که مسوولان همگی در جریان مشکلات تیراندازی و اهمیت آغاز دوباره تمرینات هستند، اقدام موثری صورت نگرفته است.

به گزارش ایرنا، در حالی که مسوولان وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک از سید رضا صالحی امیری، مهین فرهادی زاد و مهدی علی نژاد، کیکاووس سعیدی تا نصرالله سجادی برای حل مشکلات تیراندازان پیش قدم شده و تلاش زیادی کرده‌اند اما متاسفانه تا امروز که اولین روزهای آذرماه است و کمتر از هشت ماه تا شروع المپیک توکیو وقت باقی است، ‌حل مشکلات فراروی این فدراسیون بویژه تیراندازان المپیکی کمی دشوار به نظر می‌رسد.

آغاز لیگ برتر تفنگ و تپانچه، فراهم کردن شرایط برای برگزاری مسابقات آزاد تیراندازی با هدف محک و ارزیابی ملی‌پوشان و یافتن ایرادات احتمالی تیراندازان رشته تفنگ و تپانچه، فراهم کردن شرایط خوابگاهی و تغذیه برای ملی‌پوشان به منظور آغاز اردوهای آمادگی منظم و منسجم و تامین فشنگ مورد نیاز استاندارد و تست شده مطابق با سریال تفنگ‌ها برای تیراندازان رشته خفیف از ضروریاتی است که فدراسیون باید برای حضور قدرتمند در المپیک توکیو، هرچه سریع‌تر اقدام کند.

تامین شرایط مناسب برای ملی‌پوشان بویژه المپین‌ها به خصوص تامین فشنگ مورد نیاز و یا امکان اعزام تیراندازان به اردوهای برون مرزی برای استفاده از فشنگ اگر چه بسیار ضروری است و افزایش آرامش و تمرکز تیراندازان را در پی دارد اما پرداخت حقوق و کمک به ورزشکاران برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی نیز از دیگر مواردی است که می‌تواند دغدغه تیراندازان را کاهش داده و آنان را در رسیدن به آمادگی مطلوب یاری دهد.

از دیگر مشکلاتی که مدتی است گریبان تیراندازان را گرفته و کار را تا جایی پیش برد که تیراندازان که فقط باید تمام تمرکز خود را روی آمادگی و تمرین کردن بگذارند به آن واکنش نشان داده و ادامه تمرینات خودداری کردند، ‌پایان قرار داد الهام هاشمی سرمربی این رشته است که با حضور تیم ملی تفنگ کشورمان توانست چهار سهمیه المپیک توسط جوانترین تیراندازان کشور برای المپیک توکیو کسب کند.

در حالی که حضور دو فرد با عنوان «سرمربی» در تیم تپانچه همه را به شگفتی واداشته و از سویی معضلاتی حتی برای خبرنگاران و رسانه‌ها ایجاد کرده است، ‌تیم ملی تفنگ از داشتن سرمربی محروم است و این بار نه تنها علی دادگر که از ابتدای تصدی مسند ریاست فدراسیون تیراندازی حاضر به پاسخگویی برابر رسانه‌ها نبود، حالا، ‌دیگر همه مدیران تیراندازی از نایب رییس و دبیر گرفته تا سخنگو حاضر به پاسخگویی در این خصوص نیستند و به نظر می‌رسد روزه سکوت در این فدراسیون همچون کرونا به یک پاندومی خطرناک و غیرقابل جبران تبدیل شده است.

اگرچه هاشمی سرمربی سابق تیم ملی تفنگ سالها در این رشته پیراهن تیم ملی را به تن داشت و علاوه بر سابقه همکاری با سرمربیان خارجی از جمله لازلو سوچک، ‌سرمربی‌گری تیم ملی سنگاپور را در کارنامه دارد، اما در شرایط فعلی که به نظرمی‌رسد هیچ امیدی برای تفاهم و تعامل بین وی و فدراسیون وجود ندارد و عزمی برای حلی مشکل آنان دیده نمی‌شود، هستند مربیانی که بتوانند تا تعیین یک سرمربی قدر داخلی یا خارجی تمرینات تیم ملی را هدایت کنند تا ضربه کمتری به روند آماده سازی ملی‌پوشان وارد شود؛ مربیانی که سابقه دستیاری لازلو را دارند و خود از ملی پوش خوشنام تیراندازی بوده و برای کشور مدال آوری کرده‌اند.

البته نباید از این مساله غافل باشیم که وقتی یک مربی می‌تواند اهداف مورد نظر را در رشته‌ای محقق کند و از سوی دیگر ورشکاران با وی تعامل و ارتباط نزدیکی داشته و این تعامل موجب آرامش و کاهش استرس آنان می‌شود، حفظ این مربی کار معقولی است تا ورزشکاران با کمترین دغدغه خود را برای حضور در مهم‌ترین رویداد ورزشی جهان آماده کنند.

بنابر تصمیم مسوولان کشور، طی ۲ هفته آینده در بسیاری از شهرها قرنطینه و محدودیت‌هایی برای فعالیت بخش عمده‌ای از مشاغل و برنامه های ورزشی اعمال می‌شود. ‌این فرصت زمان خوبی است تا فدراسیون تیراندازی در نخستین گام فکری برای انتخاب دست‌کم یک سرمربی موقت کند و شرایط برای برگزاری مسابقات لیگ برتر تفنگ و تپانچه را فراهم آورد.

اگرچه پرداختن به تمامی رشته‌ها و مواد ورزشی زیر مجموعه یک فدراسیون بویژه رشته‌های المپیکی رفتاری عقلانی و درست محسوب می‌شود و هیچ کارشناس یا فرد علاقه‌مندی برای توجه فدراسیون تیراندازی به رشته اهداف پروازی خرده‌ای به این فدراسیون نمی‌گیرد، ‌اما در حالی که رشته تیراندازی  اهداف پروازی تاکنون نتوانسته سهمیه‌ای برای المپیک کسب کند و شانسی نیز برای کسب سهمیه ندارد، ‌ ا ین سوال در ذهن ایجاد می‌شود، ‌چرا در حالی که فدراسیون می‌تواند زمینه را برای برگزاری لیگ برتر تیم‌های تپانچه و تفنگ حتی به صورت منطقه‌ای فراهم کند، ‌تمام هم و غم خود را برای برگزاری لیگ برتر تیراندازی به اهداف پروازی معطوف کرده و برابر انتقاد تمامی کارشناسان و رسانه ‌ها نیز همچون همیشه سکوت اختیار کرده‌است.

دیگر تصمیمی که فدراسیون باید در کوتاه زمان به آن بیاندیشد و آن را حل و فصل کند تامین فشنگ مورد نیاز تیراندازان در زمانی کوتاه است که این می‌تواند مثل خرید بسیار از اقلام مورد نیاز کشور که با وجود تحریم در تعامل با برخی وزارتخانه‌ها ویا ارگان‌های دولتی محقق گردد. و یا در راهکاری به مراتب ساده‌تر، با کشورهایی که فشنگ مناسب و مورد نظر تیراندازان را در اختیار دارند به توافق رسیده تا تیراندازان تمرینات خود را با سپری کردن حتی دوره‌های طولانی قرنطینه در کشور آنان و با استفاده از فشنگ پیگیری کنند.

آنچه که از موارد ذکر شده در بالا، ‌ به نظر ساده‌تر و در عین حال مهم‌تر است، فراهم کردن شرایط اردویی با آماده‌سازی خوابگاه و رستوران اختصاصی فدراسیون است تا ورزشکاران بتوانند با برنامه قرنطینه کامل، اردوهای آماده سازی‌شان را بدون دغدغه برگزار کنند.

پرداخت حقوق و فراهم کردن مواد ضدعفونی و ملزومات ضروری برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی از دیگر مسائلی است که بسیاری از تیراندازان را با مشکلات عدیده مواجه کرده است؛ زیرا بسیاری از ملی پوشان و کادر فنی تیراندازی معتقدند در تمام دوران تمرینات تیم ملی، فدراسیون تلاش بایسته‌ای برای ایزوله کردن سالن تیراندازی و فراهم آوردن تجهیزات بهداشتی مرتبط با کووید-۱۹ انجام نداده است.

درحالی که برخی فدراسیون‌ها برای ورزشکاران المپیکی خود از هیچ کاری فروگذار نیستند، فدراسیون تیراندازی برابر توانمندی تیراندازان بسیار جوانش از اجرای برنامه‌های حمایتی ناکام مانده است.

شاید از نظر فدراسیون تیراندازی و برخی کارشناسان این رشته، نداشتن حاشیه امن موجب افزایش انگیزه در ورزشکاران و تلاش بیشتر آنان برای رسیدن به اوج آمادگی باشد، ‌ اما به نظر می‌رسد در حال حاضر شیوه‌نامه جدید اعزام تیراندازان به المپیک در عصر شیوع کرونا، نه فقط انگیزه آنان را افزایش نداده، ‌بلکه به گفته تک تک آنان موجب استرس و نگرانی بیشترشان شده است.

همه تیراندازان المپیکی متفق القول معتقدند اگر سایر تیراندازان ملی‌پوش توانایی کسب سهمیه المپیک را داشتند باید در جریان مسابقات جام جهانی یا قهرمانی آسیا خودشان سهمیه را کسب می‌کردند. اما حالا برگزاری مسابقه یا رکوردگیری برای دادن سهمیه به فرد توانمند در شرایطی نابرابر صورت می‌گیرد زیرا در حال حاضر تیرانداز دارنده سهمیه دغدغه و نگرانی از دست دادن شانسش را برای حضور در المپیک دارد و دیگر ملی‌پوشان این رشته با انگیزه کسب سهمیه رقابت می‌کنند و این رقابتی نابرابر است.

با تعویق یک ساله المپیک ۲۰۲۰ توکیو به دلیل شیوع ویروس کرونا، این تورنمنت از ۲۳ جولای تا ۸ آگوست ۲۰۲۱، (اول تا ۱۷خردادماه ۱۴۰۰) و پارالمپیک نیز از ۲۴ آگوست تا پنجم سپتامبر ۲۰۲۱ (دوم تا چهاردهم شهریورماه ۱۴۰۰) در پایتخت ژاپن برگزار خواهد شد.