به گزارش روز جمعه روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، حمید ملانوری در نشست کاری با فرماندار بیرجند، بر استفاده از توان، انرژی، خلاقیت و استعداد جوانان پویای شهرستان تاکید کرد.
وی بعد از استماع صحبتهای فرماندار مبنی بر فعالیت شورای مشورتی جوانان شهرستان در سنوات گذشته و غیر فعال شدن آن در حال حاضر، متذکر شد: جوانان خلاق، فرصتهای خوبی برای برنامهریزی و انجام اقدامات تازه و نو هستند لذا باید از این قابلیت به خوبی استفاده شود.
نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی به تاکید رییس جمهوری در جلسه دریافت رأی اعتماد هیات دولت اشاره کرد و گفت: استفاده از ظرفیت جوانان و بانوان از مواردی است که در آن جلسه تاکید شد.
وی ادامه داد: بانوان صاحب نظر، خلاق، توانمند و دارای سوابق درخشان نیز میتوانند در ارائه راهکارهایی برای رفع مشکلات شهرستان مؤثر باشند.
ملانوری با تاکید بر بر سپردن برخی کارهای اجرایی به فرمانداریها به ویژه در مرکز استان، خاطرنشان کرد: مردم باید برای پیگیری مطالبات خود به راحتی با فرمانداریها در ارتباط باشند.
فرماندار بیرجند هم در این نشست طی گزارش مبسوطی از وضعیت شهرستان گفت و از اقداماتی که برای رفع مشکلات موجود در دستور کار قرار دارد.
علی ناصری به روند اجرای مصوبات ستاد کرونا در شهرستان اشاره کرد و افزود: در شهرستان بیرجند نیر همچون دیگر مناطق قرمز کشور از فردا یکم آذر ماه محدودیتهای دو هفتهای اعمال میشود.
تعطیلی همه مشاغل به جز مشاغل گروه یک، ممنوعیت تردد از ساعت ۲۱ تا ۴ صبح، اجازه ورود نداشتن خودروهای با پلاک غیربومی و خروج خودروهای با پلاک بومی از جمله محدودیتهایی است که از یکم آذر ماه به مدت دو هفته اعمال میشوند.
لزوم توجه به صنایع فرآوری در خوسف
استاندار خراسان جنوبی در نشست جداگانه با فرماندار خوسف بر لزوم توجه به صنایع فرآوری کشاورزی و معدنی در این شهرستان تاکید کرد و گفت: با توجه به ظرفیتهای معدنی بسیار خوبی که در خوسف وجود دارد، احداث و راهاندازی واحدهای فرآوری این کانیها باید مورد توجه قرار گیرد.
ملانوری ادامه داد: در بحث محصولات کشاورزی هم با عنایت به اینکه این شهرستان در تولید عناب و گل نرگس و همچنین گلخانه، قابلیتهای منحصر به فرد دارد، باید به توسعه شرایط موجود و راهاندازی صنایع فرآوری توجه شود.
وی گفت: ایجاد و راهاندازی صنایع فرآوری ضمن اینکه ارزش افزوده محصولات را بیشتر میکند، در افزایش سطح درآمدی مردم نیز مؤثر است.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به مطالبه مردم، تصریح کرد: ضمن سرعت بخشیدن به روند اجرای پروژه بیمارستان که بیش از ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، باید دی کلینیکهایی در شهرستان احداث شود تا مردم در بحث درمان نیازی به مراجعه به مرکز استان نداشته باشند.
وی به وضعیت اشتغال شهرستان نیز اشاره کرد و گفت: خوسف با رقم ۴ درصد، کمترین نرخ بیکاری را در استان دارد و چنانچه به استعدادهای آن توجه شود، اشتغالزایی بیشتری به همراه خواهد داشت.
ملانوری متذکر شد: جبران کاستیهای موجود در زمینه پوشش دیجیتال و اینترنت و تلفن همراه نیز مساعدت مجموعههای متولی را میطلبد.
وی افزود: تردد روزانه بیش از ۲ هزار کامیون در محورهای شهرستان خوسف، توسعه زیرساختهای حمل و نقل و بهسازی راهها را ضروری کرده است.
استاندار خراسان جنوبی از شهر تازه تاسیس ماژان گفت و بر جذب جمعیت به جهت توسعه هرچه بیشتر بخش ماژان تاکید کرد.
وی لزوم توجه بیشتر شهرداری بر فضاسازی، زیباسازی و توسعه شهر را نیز خواستار شد.
ملانوری از وضعیت طرح فاضلاب شهر جویا شد و بر لزوم پیگیری اختصاص ردیف اعتباری خاص برای سرعت بخشیدن به این پروژه تاکید کرد.
فرماندار خوسف نیز در این دیدار ضمن اشاره به شرایط موجود، از توانمندیها و مزایای رقابتی از جمله عناب، پنبه مله، گل نرگس، محصولات باغی و دامی گفت.
محمدعلی آخوندی مجاورت با مرکز استان و همچنین دق اکبرآباد، خور و روستای آرک را از ظرفیتهای بسیار خوب این شهرستان برای جذب گردشگر عنوان کرد.
وجود ٣٧ معدن بزرگ با ظرفیت اشتغال بالا، فعال بودن صنایع مهم همچون طلا، چدن و مس، وجود جامعه عشایری قابل توجه و پرورش جمعیت بالای شتر از دیگر قابلیتهایی بود که فرماندار به آنها اشاره کرد.
وی گفت: علیرغم استعدادهای معدنی فراوان از جمله مس قلعه زری، طلای کودکان، شادان و هیرد اما متاسفانه این شهرستان از حمایتهای ایمیدرو بیبهره مانده است.
فرماندار خوسف با اشاره به وضعیت تردد خودروهای سنگین و موقعیت جغرافیایی این شهرستان از استاندار خواست احداث جاده خوسف به نای بند را در اولویت امور قرار دهد تا ضمن ایمن سازی محورها، مسافت تردد خودروها ۱۲۰ کیلومتر کوتاهتر و مباحث اقتصادی نیز تقویت شود.
استان خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد و خوسف در ۳۶ کیلومتری بیرجند است.