زاهدان- ایرنا- نماینده صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) در جمهوری اسلامی ایران گفت: این نهاد همکاری‌های موفقی در طول سال‌های اخیر با مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک در ایران داشته و همچنان نیز دارد.

به گزارش روز شنبه ایرنا از روابط عمومی استانداری سیستان‌وبلوچستان، مندیپ اوبرایان در اختتامیه مدرسه پاییزه حقوق کودک که از طریق ویدئوکنفرانس برگزار شد ضمن تاکید بر دستاوردها و نتایج حاصله دولت جمهوری اسلامی ایران برای کودکان در سی‌امین سالگرد تصویب پیمان‌نامه حقوق کودک اظهارداشت: به بیان ساده، اجرای اصول مندرج در این پیمان‌نامه به معنای ارائه فرصت‌های برابر به تمام کودکان، دختران و پسران، در حوزه‌های سلامت و رفاه، تغذیه، تحصیل، حمایت و نیز ارتقای منافع عالیه کودکان در تمام تصمیماتی است که زندگی آنها را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
وی افزود: پیرو تاکیدات رهبر معظم انقلاب در سال ۲۰۱۵ مبنی بر بهره‌مندی حداکثری کودکان اتباع خارجی از امکانات آموزشی فراگیر فرصت استفاده از این امکانات برای ده‌ها نفر از اتباع فراهم شده که این یک گام بسیار ارزشمندی برای دستیابی هر چه بیشتر کودکان از خدمات آموزشی است.
نماینده‌ی یونیسف در ایران دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌ی بهداشت و ایمن‌سازی کودکان بسیار خوب توصیف و تصریح کرد: پوشش ۹۹درصدی در مقابل بیماری‌های فراگیر و ایمنی‌سازی کودکان باعث شده درصد مرگ‌ومیر آنان کاهش یابد.
وی خاطرنشان کرد: دستاوردهای حوزه‌ کودکان در ایران تحت‌تاثیر پاندمی کرونا با چالش روبرو شده که باید مورد توجه قرار گیرد و یونیسف در تلاش برای کاهش آسیب‌های ناشی از این پاندمی در حوزه‌ کودکان بویژه در چالش‌های آموزش است.

اوبرایان ادامه داد: مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک در دی ۸۸، تحت نظرات وزارت دادگستری تشکیل شد.

وی افزود: برنامه کاری ویژه این نهاد، نظارت بر اجرای پیمان‌نامه حقوق کودک در ایران است.

 نماینده‌ی یونیسف در ایران بیان کرد: یونیسف همکاری موفقی با مرجع ملی در تعدادی از برنامه‌ها برای کودکان داشته که از جمله می‌توان به حمایت فنی در راستای ارائه گزارش دوره‌ای ایران به کمیته پیمان‌نامه حقوق کودک اشاره کرد.

 مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری سیستان‌وبلوچستان مرجع متناظر استانی کنوانسیون حقوق کودک نیز در اختتامیه مدرسه پاییزه حقوق کودک گفت: در حوزه‌ کودک و در راستای تحقق افق ۱۴۰۴ باید کودکان به حقوق خود طبق پیش‌بینی‌های انجام شده در قانون اساسی و کنوانسیون حقوق کودک دست پیدا کنند و از این‌رو دفتر امور بانوان و خانواده‌ استانداری در تلاش است با محوریت نگاهی هدایت‌گرانه و سیاست‌گذاری اجرای کار را به ظرفیت‌های غیردولتی و سمن‌های تخصصی واگذار کند. 

زهرا ابراهیمی تاکید کرد :ضرورت توسعه کمی و کیفی خانه‌های کودک درسیستان‌وبلوچستان از نیازهای اساسی استان در رابطه با حقوق کودکان بوده و دفتر با شناسایی مکان‌هایی درحاشیه‌ شهر و با همکاری فعالان اجتماعی و سمن‌ها در تلاش است خانه‌های مهارت را در سطح استان راه‌اندازی کند که البته بهزیستی نیز در این زمینه مشغول به فعالیت‌های همسو و هم‌راستا با مفاد پیمان‌نامه‌ حقوق کودک است.

راه اندازی ستاد ویژه پیگیری حقوق کودک با محوریت دستیابی فراگیر به حقوق اولیه، استفاده از ظرفیت خیرین و نهادهای بین‌المللی برای بهره‌مندی ۲هزارو ۲۰۰کودک از بسته‌های تغذیه‌ای برای خانواده‌های ساکن در دهک‌های یک تا سه، توزیع اقلام بهداشتی برای پنج هزارو ۳۰۰خانوار، اهدای ۳۰ تانکر آب‌رسانی برای روستاهای استان، شناسایی مکان‌های تحت آسیب برای راه‌اندازی خانه‌های مهارت وتحلیل و پیگیری و پایش مستمر وضعیت کودکان از جمله اقدامات و برنامه‌های انجام شده و در دست اجرای دفتر امور بانوان و خانواده‌ی استانداری سیستان‌وبلوچستان در حوزه‌ کودکان است که به اختصار از سوی ابراهیمی بیان شد.

در مدرسه‌ پاییزه‌ حقوق کودک ۱۹۰ نفر از قضات، مرکز وکلا، کارشناسان رسمی، مشاوران خانواده‌ دادگستری، کارشناسان و مددکاران نیروی انتظامی، آموزش‌وپرورش، بهزیستی و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سیستان‌وبلوچستان به صورت آنلاین شرکت کردند.