بغداد – ایرنا- واشنگتن اخیرا اعلام کرده که شمار نیروهای آمریکایی در عراق را به ۲۵۰۰ نفر کاهش می دهد؛ امری که این پرسش را در محافل عراقی مطرح کرده که آیا نیروهای عراقی توان حفظ امنیت را با کاهش نیروهای آمریکایی و در نهایت خروج کامل آنها در صورت تحقق وعده های کاخ سفید، خواهند داشت؟

به گزارش ایرنا، سرپرست وزارت دفاع آمریکا سه‌شنبه هفته گذشته با اعلام کاهش حضور نظامیان آمریکایی در افغانستان و عراق گفت که تا پانزدهم ماه ژانویه (۲۶ دی‌ماه) شمار نیروهای آمریکایی در هر یک از این دو کشور به ۲ هزار و ۵۰۰ نفر خواهد رسید.

چند روز قبل از آن، ائتلاف بین المللی موسوم به ضد داعش شمار کل نیروهای آمریکایی در خاک عراق را سه هزار نفر اعلام کرده بود.

ستاد عملیات مشترک عراق جمعه شب اعلام کرد که خروج نخستین گروه نظامیان آمریکایی از عراق در چارچوب توافق اخیر بین بغداد و واشنگتن آغاز شده است.

سرلشکر «تحسین الخفاجی» سخنگوی ستاد عملیات مشترک عراق گفت: "نیروهای آمریکایی عقب نشینی را آغاز کردند که تعداد آنها ۵۰۰ نفر است که طبق توافق اخیر بغداد و واشنگتن اعلام شد."

وی افزود: "عقب نشینی نیروهای آمریکایی از عراق، طبق جدولی بین عراق و آمریکا و بر اساس زمانبندی های مشخص در یک دوره بسیار کوتاه انجام خواهد شد."

مقام های عراقی و آمریکایی بتازگی در نشستی مشترک در بغداد درباره جدول خروج نظامیان آمریکایی از این کشور مذاکره کردند.

نیروهای اشغالگر آمریکایی در چند پایگاه در مناطق مختلف عراق مستقرند که بزرگترین پایگاه آنها «عین الاسد» در استان الانبار واقع در غرب این کشور است.

پارلمان عراق در پی جنایت ترور سردار سپهبد شهید «حاج قاسم سلیمانی» و شهید «ابومهدی المهندس» معاون سازمان «الحشد الشعبی» عراق با صدور مصوبه‌ای بر لزوم خروج نیروهای بیگانه از خاک این کشور تأکید کرد.

محافل سیاسی و پارلمانی عراق نیز بویژه در طول یک ماهه اخیر بارها بر لزوم اجرای مصوبه خروج نظامیان آمریکایی از سوی دولت عراق تاکید کرده و گفته اند که حاکمیت کامل عراق با خروج آخرین نظامی آمریکایی از کشورشان محقق خواهد شد زیرا آمریکا ضمن حضور نظامی در عراق، از حریم هوایی و حاکمیت این کشور بنا برخواست خود بهره برداری می کند.

با اعلام خبر کاهش نیروهای آمریکایی این پرسش در محافل عراقی مطرح شده که آیا نیروهای عراقی توانمندی لازم برای حفاظت از امنیت و ثبات این کشور را در سایه خروج آمریکایی ها دارند؟

تعدادی از نمایندگان پارلمان و کارشناسان امنیتی عراق در این زمینه تاکید می کنند که اساسا آمریکا در حفظ امنیت و ثبات عراق نقشی نداشته است بلکه این نیروهای عراقی بوده اند که این امنیت را تاکنون حفظ و با نا امنی ها مقابله کرده اند.

حتی تعدادی از کارشناسان عراقی معتقدند که خود حضور آمریکا در عراق تهدید زا و خطری برای عراق به شمار می رود زیرا همکاری های آمریکایی ها با رژیم صهیونیستی در خاک عراق برکسی پوشیده نیست.

از این رو، آنها رفتن نیروهای آمریکایی از عراق را باعث تقویت امنیت و ثباتی می دانند که توسط خود عراقی ها تاکنون حفظ شده است.

«علی الغانمی» عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق تاکید می کند: آمریکا در حفظ امنیت عراق نقش نداشته و خروجش از عراق نیز خللی در امنیت و ثبات این کشور وارد نمی کند.

الغانمی با اشاره "به قدرت و توانمندی نیروهای عراقی در پاسداری از امنیت و ثبات کشورشان به هنگام خروج نیروهای آمریکایی و قدرت نیروهای عراقی در کنترل اوضاع این کشور" می گوید: پارلمان عراق به خروج نیروهای آمریکایی از این کشور رای داده و این مصوبه باید عملا اجرا شود.

عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق می افزاید: رده های مختلف نیروهای عراق با گروه تروریستی داعش که از حمایت بین المللی گسترده ای برخوردار بود، مقابله کردند و این بدان معنا است که این نیروها آماده مقابله با هرگونه تلاشی هستند که می تواند خللی در اوضاع امنیتی ایجاد کند.

«بدر الزیادی» عضو دیگر کمیسیون دفاع و پارلمان عراق نیز تاکید می کند که همه رده های نیروهای عراق آماده حفظ امنیت این کشور بعد از خروج نیروهای آمریکایی هستند.

وی نیز بر لزوم اجرای مصوبه پارلمان عراق برای اخراج همه نیروهای خارجی از این کشور تاکید می کند و می گوید: فشار می آوریم که تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا برای خروج جزئی از عراق به خروج همه نیروهایش تبدیل شود".

کارشناسان امنیتی عراقی نیز هم نظر با این دیدگاهها تاکید می کنند که این نیروهای عراقی هستند که توانستند گروه تروریستی داعش را شکست دهند و آمریکایی ها نه تنها کمکی نکردند بلکه نیروهای عراقی را بمباران و از تحویل سلاح به عراق برای مبارزه با این گروه تروریستی خودداری کردند.

«هیثم الخزعلی» کارشناس امنیتی عراقی می گوید: عراق باندهای تروریستی داعش را شکست داد و در جبهه های متعدد پیروزی کسب کرد و این درحالی بود که آمریکا از مسلح کردن نیروهای عراق خودداری کرد.

وی تاکید می کند: عراق نیازی به نیروهای آمریکایی ندارد زیرا با بازوان نیروهای الحشد الشعبی و ارتش خاک خود را آزاد کرد.

الخزعلی می افزاید: آمریکا بارها نیروهای عراقی را بمباران کرد و از زمان آمدن ائتلاف بین المللی، نیروهای آمریکایی بیش از ۵۲ مرتبه به مقرهای الحشد الشعبی و ارتش حمله هوایی کردند. آنها نیروهای اشغالگری هستند که باید در اسرع وقت اخراج شوند.

از این مواضع محافل پارلمانی و کارشناسان عراقی اینگونه فهمیده می شود که آنها به توانمندی نیروهای عراقی در حفظ امنیت و ثبات اعتقاد راسخ دارند و خروج آمریکا را به منزله بازگشت کامل استقلال و حاکمیت کشورشان می دانند و خواهان برقراری روابطی متوازن با کشورهای جهان بر مبنای احترام به حاکمیت و منافع دوسویه هستند.

برچسب‌ها