«علی عسگری هزاوه» در گفت و گو با ایرنا افزود: کسبه بازاریان اراک موظف هستند در ۲ هفته اعمال محدودیتهای کرونا کرکره محل کسب خود را پایین نگه دارند و هرگونه تخلف در این راستا مشمول برخورد قانونی و جریمه است.
وی بیان کرد: نخستین بار بازار تاریخی اراک از اسفند پارسال تا فروردین ماه سال جاری تعطیل شد و برابر تصمیم ستاد مقابله با کرونا کشور بار دیگر این بازار در آذرماه جاری خدمات اقتصادی نخواهد داشت.
مسئول اجرایی هیات امنای بازار اراک اظهار داشت: کسبه بازار اراک با وجود مشکلات اقتصادی همچون چک، اجاره، درآمد و پرداخت هزینههای آب، برق و تلفن با تصمیم مسئولان برای جلوگیری از انتشار بیماری همراهی کردند.
عسگری هزاوه افزود: اگرچه برخی وعدههای مسئولان در پرداخت تسهیلات، کسر اقساط و دادن زمان به چکهای برگشتی در نوبت نخست تعطیلی محل کسب بازاریان اراک هنوز جامه عمل نپوشیده اما با این وجود همه مغازهداران مصوبه ستاد مقابله با کرونا را تمکین کرده و سلامت را بر درآمد ترجیح دادند.
وی اظهار داشت: بازاریان اراک با شیوع ویروس کرونا با تهیه ماسک و مواد ضدعفونی کننده تلاش کردند حداکثر پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند.
مجموعه تاریخی بازار اراک با قدمت بیش از ۲۰۰ سال در زمان فتحعلی شاه قاجار به دست یوسفخان گرجی بناگذاشته شد که به نوعی هسته اولیه شهر سلطانآباد را در خود داشت.
این مجموعه که ۱۴ هکتار است و به صورت ۲ راسته بازار عمود برهم ساخته شده، یکی از نمونههای ارزشمند معماری ایرانی و اسلامی است که تمامی جزئیات را با ظرافت و به بهترین کیفیت در خود دارد.
کرونا، ویروس شایعی است که هرسال زمستان با علایم سرماخوردگی مشاهده میشد، اما از سال ۲۰۰۲ این ویروس جهش ژنتیکی داشته و ابتدا خود را با بیماری سارس، پس از آن مرس و در حال حاضر به شکل کووید ۱۹ نشان داده که با دوره نهفتگی ۲ تا ۱۴ روز و با تظاهراتی نظیر تب بالا، سرفه،تنگی نفس، سردرد و گاهی با اسهال و استفراغ همراه است.