به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از این شبکه خبری آمریکایی، طبق تجزیه و تحلیلهای جدید، نزدیک به ۱۲ میلیون کارگر بیکار آمریکایی، دیگر از بسته حمایتی دولت پس از کریسمس برخوردار نمیشوند. به گفته کارشناسان، قطع این مزایا میتواند بسیاری از خانوارها را به سوی فقر سوق دهد و در عین حال موانع بسیاری بر سر راه بهبود شرایط اقتصادی کشور ایجاد کند.
گزارشها نشان میدهد دو برنامه اصلی دولتی که پس از گسترش ویروس کرونا در آمریکا برقرار شد، در تاریخ ۲۶ دسامبر (۶ دی) منقضی میشوند. براساس تحقیقات انجام شده توسط اندیشکده بنیاد قرن (The Century Foundation)، این امر سبب محرومیت هفت میلیون و ۳۰۰ هزار کارگر از نیازهای ضروری اولیه میشود.
این در حالی است که براساس تجزیه و تحلیلهای انجام شده توسط این سازمان غیردولتی ترقی خواه، چهار میلیون و ۶۰۰ هزار کارگر دیگر که از این برنامه عقب مانده و تحت پوشش یک بسته حمایتی دیگر قرار گرفته بودند، با آمدن سال جدید میلادی دیگر از حمایتهای مالی دولتی برخوردار نمیشوند.
لازم به یادآوری است که پس از اتمام دوره نخست کمک ۶۰۰ دلاری هفتگی دولت آمریکا به کارگران در ماه ژوئیه (تیرماه)، بسیاری از آمریکاییها با مشکلات معیشیتی روبرو شده بودند.
حمایت مالی از برنامههای محرک دولت تاکنون باعث شده بسیاری از مشاغل و خانوارها سرپا بمانند زیرا بسیاری در نتیجه تعطیلی و قرنطینه ناشی از همه گیری کووید-۱۹ با بیکاری روبرو شدند. لذا به عقیده کارشناسان قطع کمکهای دولتی میتواند شوک دیگری برای خانوارها و اقتصاد آمریکا باشد.
در همین حال وزارت کار آمریکا روز پنجشنبه اعلام کرد که نزدیک به ۷۴۲ هزار نفر دیگر برای فرم مربوط به مزایای بیکاری را برای هفته منتهی به ۱۴ نوامبر (۲۴ آبان) پر کردهاند. گفته میشود این رقم نسبت به هفته گذشته ۳۱ هزار نفر افزایش داشته است.
به گفته «باب شوارتز» اقتصاددان ارشد دانشگاه آکسفورد با افزایش موارد ابتلا در بیشتر ایالتهای آمریکا و برقراری محدودیتها، زمینه برای افزایش نرخ بیکاری فراهم میشود. مگر اینکه کنگره مزایای بیکاری را تمدید کند. در غیر این صورت منبع حیاتی درآمد این قشر از بین خواهد رفت.
همزمان «جو بایدن» رئیس جمهوری منتخب از کنگره خواسته تا در نشستی فوری یک بسته حمایتی تصویب کنند. با این حال کارشناسان معتقد هستند هر بسته حمایتی در طول دولت در حال خروج «دونالد ترامپ» پیش از اینکه اعضای جدید منتخب سنا و مجلس بر سر کار آیند، فرایندی زمانبر خواهد بود.
براساس آخرین آمار منتشر شده تا به امروز بیش از ۱۲ میلیون و ۷۵ هزار آمریکایی به کووید-۱۹ مبتلا شده و از این میان بالغ بر ۲۵۸ هزار و سیصد نفر جان خود را از دست دادهاند که این آمار آمریکا را در رتبه نخست تاثیر پذیری از همه گیری کرونا نسبت به سایر کشورهای جهان قرار داده است.