تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۹۹ - ۰۷:۱۱

خرم‌آباد - ایرنا - هوا بارانی است و باد نسبتا شدیدی هم می‌وزد، در کوچه و خیابان‌های شهر تعداد اندکی از مردم را می بینی و بازار اصلی شهر هم با شروع محدودیت‌های جدید کرونایی تعطیل است و نشانی از ازدحام جمعیت خریدار نیست.

شلوغی بازار و خیابانهای قدیمی خرم آباد مرکز استان لرستان در روزهای عادی آن هم در شرایط کرونایی بواسطه حضور مردم اطراف شهر برای خرید مایحتاج خود همیشه به شکلی است که برخی مواقع ترافیک ماشین ها و ازدحام جمعیت اجازه نمی دهد در خیابان ها راه بروی اما در نخستین روز از اجرای محدودیت های جدید کرونایی وضعیت تا حدودی متفاوت است.

به طور معمول خیابان های شهدا، مطهری ، دوازده برجی، سبزه میدان و علوی در خرم آباد همیشه به عنوان شلوغ ترین مکانی های این شهر هستند اگرچه هنوز تعداد خودروها و حضور مردم در برخی خیابان ها، همان روزهای شلوغ را تداعی می کند، ولی همین که بازار تعطیل است خود دلیلی برای خلوتی شهر شده است.

اغلب مغازه های خیابان های اصلی منتهی به بازار خرم آباد تعطیل است تنها کرکره های سوپرمارکت ها، قصابی، نانوایی، فروشندگان مواد بهداشتی و داروخانه ها بالاست، اما در خیابان شریعتی که مرکز لوازم یدکی خودرو و تعمیر خودرو است؛ هیچ محدودیتی نیست چون ممنوعیتی برای تعطیلی ندارند.

یک شهروند خرم آبادی که در سطح شهر برای خرید مواد غذایی به فروشگاهی در خیابان رازی مراجعه کرده بود به ایرنا گفت: محدودیت های کرونا به شیوه ایام نوروز خیلی دیر شروع شده است ، این محدودیت ها می بایست از اوایل مهرماه که شیوع کرونا شتاب بیشتری گرفته بود این محدودیت ها اعمال می شد تا اکنون شاهد وضعیت قرمز در اغلب شهرهای کشور نباشیم.

رضا هم که فروشنده موادغذایی است می گوید: تنها قشری که تعطیل نمی شود همین فروشندگان موادغذایی و بهداشتی است و ما از این نظر مشکل خاصی نداریم اما دیگر مشاغل با مشکل مالی و عدم پرداخت اجاره مغازه و حتی خانه مواجه می شوند که باید فکری اساسی برای آنها کرد.

وی ادامه داد: محدودیت های کرونا در ایام نوروز واقعا تاثیرگذار بود اگر این محدودیت ها زودتر انجام می شد ممکن بود دیگر شاهد مرگ و میر زیاد در استان نباشیم چون طبق آمارها متاسفانه روزانه تعداد زیادی از هموطنان جان خود را از دست می دهند و اگر پروتکل های بهداشتی رعایت نشود و مردم از اجتماعات پرهیز نکنند، کرونا به هیچ کس رحم نمی کند.

آنگونه که سیدموسی خادمی استاندار لرستان می گوید در آبان ماه امسال بدترین شرایط این بیماری بروز پیدا کرد در حالی که در ۹ ماه گذشته متوسط روزانه بستری مبتلایان ۳۸ نفر بوده اما در آبان ماه به ۱۷۷ نفر رسید.
محدودیت های بیشتر لازم است

یکی دیگر از شهروندان خرم آبادی به خبرنگار ایرنا گفت: شهر آنچنان هم که می گویند تعطیل نیست باید محدودیت ها بیشتر شود چون مردم اگر از کاری منع نشوند حتما آن کار را انجام خواهند داد. همیشه این ثابت شده است.

مریم شاهرخی افزود: متاسفانه مردم این شهر هنوز به شب نشینی های خودشان در روزهای سرد پاییزی ادامه می دادند و همین باعث افزایش آمار کرونا در این استان شده بود که امیدواریم محدودیت های شبانه راه را بر این مردم بی خیال ببندد تا ما کمتر شاهد فوت یا ابتلای افراد به کرونا باشیم.

وی  ابراز امیدواری کرد: محدودیت های جدید باعث شود برخی افراد که هیچ اهمیتی به کرونا نمی دهند، دورهمی هایشان را تعطیل کنند و با فاصله گذاری اجتماعی و رعایت پروتکل های بهداشتی، به کاهش مرگ کرونایی کمک کنند.

خلوتی شهر و بازار و حضور اندک دستفروشان در شهر نشان می دهد که شاید مردم به محدودیت ها اهمیت داده اند تا جان خود و عزیزانشان را نجات دهند که امیدواریم این موضوع همچنان از سوی مردم رعایت شود تا داغ سنگین مرگ ناشی از کرونا بر دل بقیه ننشیند.

۵۱ درصد ابتلا به کرونا در دورهمی خانوادگی

استاندار لرستان می گوید: ۵۱ درصد ابتلا به ویروس کرونا در دورهمی خانوادگی صورت می گیرد و هدف از اجرای منع تردد از ۹ شب تا ۴ صبح لغو تجمعات خانوادگی است.

سید موسی خادمی افزود: مسوولان راضی به ایجاد مشکل برای کسب و کار مردم نیستند اما افزایش بیماران مبتلا به ویروس کرونا و مرگ و میرها دولت را مجبور به ایجاد محدودیت های جدید کرد 

به گفته وی اگر محدودیت ها توسط مردم رعایت نشود در ابتدا به خود فرد ضربه وارد می شود به همین منظور از مردم تقاضا می‌کنیم که همکاری لازم را داشته باشند.

بازار سه شهر لرستان تعطیل است

بختیار رازانی سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان به خبرنگار ایرنا گفت: بازار شهرهای خرم‌آباد، بروجرد و سلسله به جز مشاغل شغلی سطح یک از روز شنبه به مدت ۲ هفته تعطیل است و طبق مصوبه ستاد کرونا اکنون با همکاری بازرسان سازمان صمت، اتاق اصناف، بسیج، سپاه، پایگاه های بسیج محلات، اماکن نیروی انتظامی و تعزیرات حکومتی، تمامی مشاغل سطح ۲، سه و چهار با اعمال محدودیت های جدید کرونا در این سه شهر تعطیل هستند.

وی تصریح کرد: مشاغل گروه‌های ۲، سه و چهار در راستای اجرای این محدودیت ها مجاز به فعالیت نیستند و هرگونه فعالیت صاحبان این واحدها تا زمان اعلام سطح هشدار جدید از سوی دانشگاه علوم پزشکی ممنوع است.

وی با اشاره به برخورد با متخلفان صنفی و ارجاع آنان به تعزیرات حکومتی اضافه کرد: بازرسان در بازار خرم آباد به ۶ گروه تقسیم و در تمام شهر مستقر شده‌اند تا در صورت مشاهده هرگونه تخلف، اعمال قانون شود.

سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان با توجه به اعمال شرایط مشابه در بروجرد و سلسله نیز اظهار داشت: این محدودیت ها برای حفظ سلامت شهروندان است و از آنان درخواست می شود تخلف واحدهای صنفی را به شماره ۱۲۴ گزارش کنند.

براساس اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا از اول آذرماه محدودیت‌های جدید اعمال شده است که طبق آن گروههای شغلی به چهار گروه تقسیم شده است و طبق این مصوبه تنها گروههای شغلی یک حق فعالیت دارند.  

گروه‌های شغلی یک شامل بیمارستان، داروخانه، مطب، آمبولانس، آتش نشانی، سوپرمارکت، نانوایی ها، امنیت، سلامت، تعمیرگاه‌های لوازم خانگی و پمپ بنزین هستند که به هیچ وجه نباید تعطیل شوند.

گروه‌های شغلی ۲ نیز شامل پاساژ، مراکز خرید و مال ها، تمرین و انجام مسابقات ورزشی، مساجد، مصلی ها، قنادی و شیرینی فروشی ها، آبمیوه و بستنی فروشی ها و مراکز تهیه و طبخ غذا تنها در صورت بیرون بر مجاز به فعالیت هستند.

همچنین آرایشگاه‌های مردانه، بازار فروش خودرو، مراکز شماره گذاری اتومبیل، بازار فروش فرش، موکت، فرش ماشینی، اسباب بازی فروشی ها، فروش لوازم خانگی، عمده فروشی‌ها و خرده فروشی ها، خدمات چاپ و دیجیتال، تزئینات داخلی ساختمانی، کادوفروشی ها، پارچه فروشی ها، عکاسی ها، آژانس‌های مشاوره املاک، پرده سراها، فروش مبلمان، کیف و کفش، نوشت افزار، خیاطی و خرازی‌ها و لوازم آرایشی و بهداشتی جزو گروه شغلی ۲ می باشند.

 گروه‌های شغلی سه شامل دانشگاه ها، مدارس، زبان سراها، آموزشگاه‌های فنی و حرفه ای، کتابخانه ها، استخرهای سرپوشیده، موزه‌ها و موزه باغ ها، سینما و تئاتر، آرایشگاه ها، مساجد و مصلی‌ها هستند.

گروه‌ چهار نیز برگزاری مراسم‌ اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و همایش ها، فعالیت باشگاه‌های ورزشی، مدارس شبانه روزی، کافه و قهوه خانه‌ها را شامل می شود.

از ابتدای شیوع کرونا تا ۲۹ آبان ابتلای قطعی ۵۳ هزار و ۷۹ شهروند لرستانی به ویروس کرونا تایید شده است که از این تعداد یکهزار و ۵۵ نفر جان باخته اند.

بیش از ۵۱ هزار واحد صنفی در لرستان فعال است.