شیراز- ایرنا- مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی فارس گفت: تداوم، امنیت و پایداری تولید استان با توجه به شیوع بیماری کرونا در گرو رعایت دستورالعمل‌ها و پروتکل‌های بهداشتی در محیط کار است.

به گزارش دریافتی ایرنا، سهراب مختاری شنبه در دیدار با رئیس کل دادگستری فارس در شیراز افزود: از ابتدای شیوع کرونا حدود ۷۳ هزار کارگر در استان از کار بیکار شدند که به سمت دریافت بیمه بیکاری هدایت شدند اما با کوشش‌های صورت گرفته اکثر آنها به محل کار قبلی خود بازگشتند.
وی ادامه داد: بیمه بیکاری اکثر این کارگران بیکار شده در اسفند ۹۸ و فروردین و اردیبهشت ۹۹ و با تلاش ۴۰ نفر از کارشناسان ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی و تامین اجتماعی در سراسر استان برقرار شد و خانواده‌های این کارگران توانستند از مزایای حمایتی دولت بهرمند شوند.
او اظهار داشت: به کارگاه‌ها و کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا در این استان افزون بر چهار هزار و ۴۲۰ میلیارد ریال تسهیلات کم‌بهره پرداخت شد تا مشاغل موجود پایدار بماند که در این زمینه استان فارس رتبه سوم کشور را کسب کرد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس، تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری در این استان را ۱۴ هزار نفر برشمرد و افزود: استان فارس در حوزه پیشگیری از ابتلای جامعه کار و تولید به بیماری کرونا با کمک کارفرمایان و همراهی کارگران موفق عمل کرده است.
مختاری اضافه کرد: کارکنان حوزه تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این شرایط کرونایی در خط مقدم مقابله با اثرات منفی این ویروس در جامعه کار و تولید قرار دارند.
وی افزود: از مجموع ۷۸۰ هزار بیمه شده که ۴۶۵ هزار نفرشان بیمه شده اجباری هستند، فقط یک هزار و ۸۰۰ کارگر به بیماری کرونا مبتلا شدند که متاسفانه پنج نفر از آنها جان باختند.
او گفت: با توجه به جمعیت جامعه کارگری استان فارس، کمترین میزان ابتلا در این قشر رخ داده که این موضوع بیانگر توجه مدیران کارگاه‌ها به رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی این استان به دنبال هشدارها و اخطارهای مکرری است که در این زمینه از سوی بازرسان و کارشناسان بهداشت حرفه‌ای این اداره کل به آنها داده شد.
مختاری بیان کرد: به رغم شیوع ویروس کرونا و ایجاد مشکلات اقتصادی، با تدابیری که در استان اندیشیده شده تاکنون شاهد ایجاد تنش و چالش شدید در جامعه کار و تولید این استان نبوده‌ایم و کوشیدیم که هرگونه چالش و مشکلی را با همکاری و همدلی در درون خانواده کار و تولید استان حل و فصل کنیم تا خللی در امر تولید ایجاد نشود.
وی، ضمن تاکید بر لزوم تلاش در جهت کاهش آمار پرونده‌های قضایی حوزه تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: بعضی آرای صادر شده در دستگاه قضایی در حوزه طرد اتباع بیگانه غیرمجاز به رغم تلاش قضات، بازدارنده نیست و انتظار است که جرائمی که توسط بازرسان کار مشاهده و گزارش می‌شود بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس افزود: این ظرفیت در حوزه تعاون، کار و رفاه استان وجود دارد که از تعداد پرونده‌های ورودی به دادگستری استان تا به میزان ۳۰ درصد بکاهد که تحقق این مهم نیز مستلزم اعتماد بیشتر قضات است.
مختاری همچنین خواستار افزایش سرعت رسیدگی قضایی به پرونده‌های حوزه تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس شد.

حوزه کار و تولید فارس از ثبات و امنیت خوبی برخوردار است
رئیس کل دادگستری استان فارس هم گفت: در این ایام سخت ناشی از شیوع کرونا هیچ نوع تنشی در بین جامعه کار و تولید استان وجود ندارد که این اتفاق شایسته تقدیر است.
حجت الاسلام سید کاظم موسوی افزود: ضرورت دارد که آماری از پرونده‌های با بیش از ۱۰۰ شاکی  (کثیرالشاکی) در حوزه تعاون، کار و رفاه اجتماعی از سوی این اداره کل تهیه و برای تعیین تکلیف در اسرع وقت به دادگستری ارجاع شود.
وی ادامه داد: هماهنگ خواهد شد که پرونده‌های حوزه تعاون؛ کار و رفاه اجتماعی فارس به شعب خاص استان ارجاع داده شود.
رییس کل دادگستری فارس، خواستار حمایت جدی‌تر از پرسنل و کارکنان این مجموعه در زمینه رفاهیات شد و گفت: تعاونی مسکن و مصرف کارکنان دادگستری استان تنها در چند شهرستان استان از جمله شیراز فعال است که ضرورت دارد از ظرفیت‌های حوزه تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان برای تشکیل این تعاونی‌ها در سایر شهرستان‌های فارس استفاده شود.