تهران - ایرنا - تعدادی از روزنامه‌های آلمان و اروپا دستگیری‌های اخیر مدافعان برجسته حقوق بشر در مصر از سوی دولت «عبدالفتاح السیسی» را ارسال پیام‌های روشن به جامعه مدنی مصر و دولت جدید ایالات متحده دانستند.

به گزارش ایرنا، خبرگزاری "رویترز" روز شنبه در گزارشی نوشت:  مقامات مصری فعالان برجسته حقوق بشر در سازمان "ابتکار مصر برای حقوق فردی" را دستگیر کرده‌اند و  بنا به اعلام این سازمان این دستگیری‌ها بر اساس اتهاماتی شامل " پیوستن به یک گروه تروریستی" و " انتشار اخبار کذب " انجام شده است.  

به گفته سازمان حقوق بشری "ابتکار مصر برای حقوق فردی" ، مقامات مصری درباره کار یکی از مسئولان سازمان یاد شده و دیدارهای او با تعدادی از سفرای معتبر در ساختمان مرکزی این سازمان در قاهره که در روزهای گذشته به منظور برگزاری یک نشست برای بررسی راه های حمایت از وضعیت حقوق بشر در مصر و سراسر جهان انجام شده است، تحقیق کردند. 

بر اساس گزارش رویترز دستگیری‌های اخیر و ادامه دار فعالان حقوق بشر در مصر توجه بسیاری از روزنامه‌های آلمان و اروپا را به خود جلب کرده است. 

برخی از روزنامه‌های آلمانی از نقض مکرر حقوق بشر در مصر انتقاد کردند و پایان دادن به آن‌ها را ضروری دانستند. در همین حال که برخی از آن‌ها این نقض حقوق بشر را آزمونی واقعی برای دولت جدید آمریکا و «جو بایدن» رئیس جمهور منتخب این کشور و میزان جدیت آن در برخورد با پرونده حقوق بشر در مصر بیان کردند. 

روزنامه آلمانی "زود دویچه سایتونگ" نوشت: اکنون زمان آن است که به دروغ‌های رایج درباره لنگرگاه ثبات خاورمیانه پایان دهیم. السیسی با استفاده از روش‌های استبدادی که فقط مشکلات را تشدید می‌کند خود را در قدرت حفظ می‌کند. در نهایت باید منافع بی قید و شرط از بودجه عمومی [ مصر ]، همکاری‌های امنیتی و صادرات اسلحه به نظام این کشور پایان یابد. 

این روزنامه با ذکر برخی از اقدامات بازدارنده فعالان حقوق بشری معتقد است که زمان پایان دادن به نقض‌های مکرر حقوق بشر در مصر فرا رسیده است.   

روزنامه "نویه زوریچر زایتونگ" سوئیس نیز با اشاره به بیانیه حقوق بشر مصر نوشت که اقدام مقامات مصری ارسال پیام تهدید آمیز به جامعه حقوق مدنی مصر است اما همانگونه که سازمان عفو بین الملل  نوشته است همچنین می‌تواند اشاره‌ای به "جو بایدن" رئیس جمهوری منتخب آمریکا باشد زیرا بایدن می‌خواهد حقوق بشر را دوباره در راس برنامه‌های آمریکا قرار دهد و "دونالد ترامپ"  یک بار رئیس جمهوری مصر را دیکتاتور مورد علاقه خود توصیف کرد.  

این روزنامه سوئیسی، برخورد با پرونده حقوق بشر مصر را آزمونی برای رئیس جمهوری جدید آمریکا دانست.  

 "حسین بیومی" کارشناس مصری در سازمان عفو ​​بین الملل به روزنامه "فاینا نشیال تایمز" گفت که دستگیری‌های فعلی در مصر آزمایشی برای بایدن و جامعه بین المللی است که آیا آن‌ها ژنرال عبدالفتاح السیسی را مقصر می‌دانند و او را با اقدامات جدی تهدید می‌کنند. 

روزنامه انگلیسی "فایننشال تایمز" درباره مجموعه دستگیری‌های انجام شده از سوی مقامات مصری علیه فعالان حقوق بشری بیان کرد که مصر حمله همه جانبه را به سازمان‌های حقوق بشر آغاز کرد. 

روزنامه فرانسوی "لوموند"، بزرگترین روزنامه فرانسوی نیز با اشاره به بازداشت‌های اخیر مصر با عنوان "حمله جدید به جامعه مدنی کشوری که محل زندگی ۶۰ هزار زندانی سیاسی است" نوشت:  این دستگیری‌ها پس از دیدار این افراد با یک هیات دیپلماتیک از جمله سفیران فرانسه و آلمان که در سوم نوامبر انجام شد، صورت گرفت.  

این روزنامه اضافه کرد: این، پیام روشنی به جو بایدن است که مصر حتی پس از رسیدن بایدن به ریاست جمهوری آمریکا در زمینه حقوق بشر هیچ امتیازی نخواهد داد.  

 "بهی‌ الدین حسن" رئیس مرکز مطالعات حقوق بشر قاهره هدف از اقدام دولت مصر در بازداشت فعالان حقوق بشر را منصرف کردن کشورهای اروپایی از اعتراض نسبت به این موضوع است و اینکه نشان دهد در برابر آن باید هزینه سنگینی پرداخت کنند.