تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۹

همدان- ایرنا- اجرای دقیق طرح جامع مدیریت هوشمند کرونا و استقبال شهروندان از این محدودیت ها برای پیشگیری از شیوع گسترده این ویروس می تواند زمینه ای برای پایان دادن به این بیماری در نقاط مختلف کشور از جمله استان همدان باشد.

به گزارش ایرنا، از ۲۷ بهمن سال گذشته که اولین مورد مثبت و فوتی بیماری کرونا در همدان ثبت شد تلاش ستاد مدیریت کرونا برای پیشگیری از شیوع این بیماری با طراحی سناریوهای مختلف آغاز و در پیک های مختلف طرح ها و محدودیت هایی برای مهار این ویروس پیش بینی شد. 

هم اینک که در پیک سوم شیوع کرونا قرار داریم با توجه به سیر صعودی شمار مبتلایان و مرگ و میرها، طرح جامع مدیریت هوشمند کرونا و اعمال محدودیت های جدید به عنوان یکی از راهبردهای هفتگانه مدیریت بیماری کرونا از ابتدای آذر امسال به مرحله اجرا درآمد.

در این طرح مناطق به سه دسته زرد، نارنجی و قرمز تقسیم بندی شدند که این رنگ بندی و ملاک تعیین وضعیت های سه گانه شهرها ، میزان بستری تست پی.سی.آر مثبت به ازای هر یک صد هزار نفر در نظر گرفته شد.

طبق آخرین آمار ارائه شده از سوی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان هشت  هزار و ۵۶۰ مورد مثبت بستری در بیمارستان ها از ابتدای اپیدمی این ویروس تا پایان روز گذشته ثبت شده و شمار متوفیان به یک هزار و ۱۵۳ تن رسیده است.

به گفته دکتر طاهری، میزان مبتلایان بستری در اسدآباد ۲۶۸، بهار ۴۹۳ تویسرکان ۵۱۶ ، رزن ۳۱۷ درگزین ۱۴۳ فامنی ۱۵۰، کبودراهنگ ۵۱۹ ، ملایر یک هزار ۶۳۲ ، نهاوند ۹۷۸، همدان سه هزار ۳۱۵ و ، خارج از استان ۲۲۹ مورد مثبت لوده است

هم اینک چهار شهرستان استان همدان شامل «نهاوند، تویسرکان، رزن و درگزین» در وضعیت نارنجی و ۶ شهرستان مابقی استان نیز در وضعیت قرمز کرونایی هستند و در این استان شهری با وضعیت زرد وجود ندارد، بر این اساس در این استان اعمال محدودیت های پیش بینی شده در زمینه شهرهای نارنجی و قرمز از ابتدای آذر ۹۹ آغاز شده است.

محدودیت های در نظر گرفته شده در پنج بخش ادارات، تجاری، خدماتی و بازرگانی، آموزشی، فرهنگی، اجتماعی و ترددها بر اساس وضعیت سه گانه از سوی مسوولان تبیین و اغنا سازی نیز صورت گرفت به گونه ای که به جز ۲۲ رسته شغلی که از آنها به عنوان مشاغل ضروری یاد می‌شود مابقی مشاغل به مدت ۲ هفته تعطیل شد.
بازدیدهای میدانی خبرنگاران ایرنا، از وضعیت بازار و مسیرهای برون و درون شهری در ۲ روز نخست اجرای این طرح موید همراهی مردم و اصناف با مدیریت ستاد کرونا برای غلبه بر این بیماری و شکستن زنجیره کرونا است.

درهمین رابطه و براساس بررسی های انجام شده، طرح مدیریت هوشمند کرونا با نظارت دقیق و جامع متولیان امر به خصوص فرمانداران در سطح تمامی شهرستان های استان همدان با همراهی و همکاری مطلوب مردم اجرایی شده و در روز گذشته فرمانداران شهرستان های تابعه استان همدان از جمله فرماندار مرکز استان با حضور در سطح شهر، بر روند و چگونگی اجرای این طرح نظارتی دقیق و جدی داشت.

در سایر شهرستان های استان نیز برهمین اساس، فرمانداران در نخستین روز اجرای طرح با حضور در سطح شهر و بررسی میدانی مناطق مختلف، بر روند و همچنین حسن اجرای طرح مدیریت هوشمند کرونا در راستای دستیابی به اهداف پیش بینی شده طرح نظارتی موثر و جامع داشتند.

یکی از محورهای اصلی طرح جامع مدیریت هوشمند کرونا اعمال محدودیت تردد با در نظر گرفتن جریمه‌های سنگین است که فارغ از بازدارندگی جریمه، قرار نداشتن در فصل مسافرت و برودت و بارندگی نیز به کمک ستاد مدیریت کرونا آمده و هم اینک شاهد خلوت شدن جاده های استان همدان هستیم.
البته این محدودیت گلایه مندی‌هایی نیز از سوی برخی شهروندان از جمله کارمندان و مسافربرهای شخصی بین شهری به همراه داشت که مقرر شد فرمانداریها نسبت به صدور مجوز تردد برای کارمندان فعال در ادارات خارج از محل سکونت، فعالان اقتصادی و .... اقدام کنند.

عامل اصلی ابتلا به کرونا به ویژه در پیک سوم کرونا برگزاری مجالس عزا و عروسی، تجعات و دورهمی های خانوادگی است که سهم آلودگی خانوادگی از طریق حضور در دورهمی با روند صعودی در همدان به ۵۳ درصد رسیده است.

بنابراین ستاد مدیریت کرونا علاوه بر اعمال محدودیت و ممنوعیت هایی در تردد بین شهری محدودیت هایی تردد خودرویی را نیز از ساعت ۲۱ تا چهار صبح در طول اجرای طرح پیش بینی کرده تا در شب های بلند پاییز و زمستان افراد برای شب گذرانی دورهم جمع نشوند.

بررسی های میدانی و مشاهدات عینی خبرنگاران ایرنا نیز دراین خصوص نشان از کاهش تردد شبانه شهروندان با خودروهای شخصی دارد چرا که در صورت ثبت پلاک انها توسط ماموران و دوربین های پلیس، باید جریمه این بی اعتنایی و بی‌توجهی به مصوبه ستاد مدیریت کرونا را پرداخت کنند.

تعطیلی اصناف و بازار به عنوان یکی از پُربحث ترین بخش ها با واکنش های زیادی همراه بود و برخی این تعطیلی را با توجه به شرایط اقتصادی کنونی، اقساط و اجاره مغازه به صلاح نمی دانستند، با این وجود بازاریان فهمیم همدان برای حفظ سلامت خود و خانواده با ستاد مدیریت کرونا همراهی کرده و نسبت به تعطیلی محل فعالیت خود اقدام کردند.

مشاهده های میدانی از بازارهای مرکزی شهر همدان به ویژه راسته بازارها از این واقعیت حکایت دارد که به جز مشاغل ضروری پیش بینی شده در طرح جامع مدیریت هوشمند محدودیت ها، اصناف و بازاریان با تعطیلی واحد کسب و کار به کمک کادر درمان برای مهار کرونا آمدند.

با وجود همراهی اصناف با ستاد کرونا برای شکست زنجیره کرونا اما در این روزها بیشترین دل مشغولی آنها اجاره مغازه و پاس کردن چک هایشان در سر موعد است و آنها انتظار دارند که برای کاهش بار مالی ناشی از تعطیلی همراهی لازم از سوی دولت با آنها انجام شود.

ارائه تخفیف هایی در عوارض و همراهی اداره مالیات با اصناف از مهمترین خواسته بازاریان است تا با تدبیر متقابل مسوولان و مردم و کاستن فشار مالی ناشی از کرونا بر روی شهروندان از این مسیر عبور کرد.

یکی از مهمترین مطالبات مردم رعایت دستورالعمل های بهداشتی در مشاغل گروه یک از جمله بخش های مربوط با علوم پزشکی نظیر داروخانه ها و مطب پزشکان است و انها انتظار دارند در ورودی مطب و داروخانه ها موادضدعفونی کننده قرار گیرد.

همچنین فراهم کردن زمینه فاصله گذاری فیزیکی در سالن انتظار مطب ها، مجهز شدن مطب و داروخانه‌ها به سیستم تهویه هوا از دیگر مطالبات شهروندان برای پیشگیری از شیوع کرونا است.پ

به طور حتم همراهی مردم با تصمیم های ستاد کرونا موجب کاهش آمار مبتلایان و متوفیان کرونایی و رفع محدودیت ها می شود و بگفته استاندار همدان محدودیت‌های کرونایی بر اساس وضعیت هر شهرستان مبنی بر قرمز، نارنجی و زرد تعیین شده است و در صورت تغییر وضعیتی از قرمز به نارنجی محدودیت‌های نیز تغییر می‌کند.

اعمال محدودیت‌های کرونایی برای حفظ سلامت مردم 

«سیدسعید شاهرخی» استاندار همدان نیز دراین رابطه گفت که اجرای طرح جامع مدیریت هوشمند از یکم آذر با هدف حفظ سلامت و جان مردم و کنترل هر چه بیشتر ویروس کرونا آغاز شده است.

وی بیان کرد: با توجه به هوشمندی این طرح در صورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی و همکاری و همراهی مردم، سطح محدودیت‌های پیش بینی شده به تدریج کاهش می‌یابد.

استاندار همدان تاکید کرد: چنانچه شهرستانی به علت بی‌توجهی به اجرای شیوه‌نامه‌های بهداشتی در وضعیت قرمز باقی بماند، محدودیت‌های پیش بینی شده نه تنها تداوم یافته بلکه تشدید نیز می‌شود.

شاهرخی ادامه داد: همراهی و همکاری مطلوب و مناسب مردم به طور قطع ضمن کاهش آمار مبتلایان به کرونا در استان همدان، زمینه کاهش سطح محدودیت‌ها را نیز فراهم  خواهد کرد و در این راستا همه خدمتگزاران مردم در سطح استان برای اجرای طرح و اعمال محدودیت های پیش بینی شده حضوری موثر و فعال  دارند.

وی گفت: محدودیت‌ها ار جمله منع تردد از ساعت ۲۱ تا چهار صبح به صورت کامل و با نظارت دقیق متولیان امر و همراهی مردم اجرا می‌شود و عوامل نیروی انتظامی با آمادگی کامل ضمن اعلام و اطلاع رسانی این موضوع، بر روند اجرای دقیق این طرح نظارت دارند.

استاندار همدان با بیان اینکه در رابطه با محدودیت‌ها، اغنای مردم بسیار مهم است افزود: صدا و سیما و رسانه ها باید نسبت به تبیین و تشریح اهمیت طرح جامع مدیریت هوشمند و رعایت دقیق پروتکل‌های بهداشتی به صورت جدی و مضاعف تلاش کنند.

شاهرخی با بیان اینکه براساس بازدیدها و گزارش های میدانی شهرستان ها از آمادگی خوبی برای اجرای طرح منع تردد برخوردار هستند، گفت: همه امکانات شهرستان‌ها باید برای اجرای طرح جامع مدیریت هوشمند به کار گرفته شود.

وی نقش بازار را در کنترل کرونا موثر دانست و تاکید کرد: هر چند بیشترین علت ابتلا به کرونا حضور در دورهمی و مجالس عزا و عروسی است، اما تعطیلی برخی مشاغل هشداری است که همگان بدانند ویروس تبعات منفی زیادی به همراه دارد.