مشهد- ایرنا- معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در حال حاضر ۴۰ مرکز خدمات جامع سلامت به طور ویژه به مراجعان سرپایی مشکوک و مبتلا به بیماری کووید-۱۹ در شهرهای زیر نظر این دانشگاه خدمات رسانی می‌کنند.

به گزارش روز یکشنبه پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد دکتر مهدی قلیان افزود: از این تعداد ۲۲ مرکز در مناطق پنج گانه مشهد فعال شده است و سایر مراکز در دیگر شهرستان‌های تحت پوشش دانشگاه به مراجعان خدمات ارائه می‌دهند. ساعت کار این مراکز از ساعت ۸ صبح تا ۲۱ شب است.

وی ادامه داد: تاکنون بیش از ۱۳۰ هزار تست کرونا از مراجعان سرپایی مراکز خدمات جامع سلامت ۱۶ ساعته دریافت و برای بررسی به آزمایشگاه‌های مرجع ارسال شده است. علاوه بر مراکز خدمات جامع سلامت، ۱۴۵ درمانگاه خصوصی نیز مسوولیت ارائه خدمات سطح یک به بیماران مشکوک و مبتلا به کرونا را در مشهد بر عهده دارند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این که بیماران در صورت ابتلا به بیماری کرونا زیر پوشش خدمات مراقبتی و دارویی مراکز خدمات جامع سلامت قرار می‌گیرند افزود: در صورت نیاز به خدمات تخصصی و تصویربرداری، بیماران به ۱۹ مرکز سطح ۲ ارجاع و در صورت نیاز به خدمات بستری به مراکز بیمارستانی انتقال داده می‌شوند.
قلیان افزود: شهروندان در صورت بروز علائم، پیش از هر اقدامی با سامانه ۱۹۱ تماس بگیرند در این مرکز شهروندان علاوه بر راهنمایی در زمینه علائم بیماری کرونا، در خصوص نشانی مراکز خدمات جامع سلامت ۱۶ ساعته با توجه به محل سکونت و سطح بندی بیماران نیز آگاهی می‌یابند.

۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی زیرپوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند و به بقیه جمعیت این توسط دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه، تربت‌جام و نیشابور خدمات‌رسانی می‌شود.
خدمات بهداشتی، درمانی، علمی و آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد علاوه بر کلانشهر مشهد به ۱۳ شهرستان دیگر خراسان رضوی ارائه می‌شود.

بنا بر آخرین اعلام سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی  با فوت ۴۷۵ بیمار دیگر از مبتلایان قطعی به کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان قطعی بیماری کووید۱۹ در کشور به ۴۴ هزار و ۸۰۲ تن رسید و ۲۷ استان همچنان در وضعیت قرمز کرونا هستند.