علی خوان پایه روز یکشنبه در نشست ستاد مقابله با ویروس کرونا افزود: در راستای اجرای این طرح با تعامل مردم مبتلایان به ویروس کرونا شناسایی و برگزاری مراسمات عروسی و عزاداری به صورت زیرزمینی کنترل خواهد شد.
وی اظهار داشت: طرح محله محور مقابله با کرونا یکی از مهمترین راه های پیشگیری و کاهش آمار مبتلایان بستری و فوتی ناشی از ویروس کروناست.
فرماندار گچساران تصریح کرد: مراقبت، نظارت و حمایت از موضوعات مهمی است که باید در این طرح در نظر گرفته شود و از تمام امکانات و ظرفیتهای موجود برای اجرای مطلوب آن و قطع زنجیره کرونا در شهرستان استفاده کنیم.
خوان پایه گفت: تیم های مراقبتی با مسئولیت شبکه بهداشت و درمان و مشارکت بسیج و سازمان های مردم نهاد برای شناسایی و مراقبت افراد تشکیل شد.
وی گفت: غربالگری خانوارهای دارای موارد مثبت ویروس کرونا، استفاده از سامانه ۴۰۳۰ و درگاه سلامت برای شناسایی افراد مشکوک به کرونا، تهیه لیست افراد در معرض خطر ، مراجعه به منازل دارای بیماری تست مثبت کرونا، ارائه خدمات فعال مراقبتی برای گروه های در معرض خطر، تامین داروی مورد نیاز بیماران، معرفی خانواده ها و بیماران نیازمند به تیم حمایتی از مهمترین وظایف تیم های مراقبتی در طرح محله محور است.
خوان پایه ابراز کرد: ارزیابی و نظارت بر اماکن تهیه و توزیع واحدهای صنفی و نظارت بر پروتکل های بهداشتی، ارجاع مواد مشکوک به تیم های مراقبتی و افراد نیازمند به تیم های حمایتی و همکاری با تیم های مراقبتی در امر ضد عفونی منازل در صورت نیاز از برنامه های تیم های نظارتی است.
وی مشخص کردن مناطق پرخطر و پرتردد در منطقه، شناسایی افراد در معرض خطر، جمع آوری کمک های مردمی، خیرین، نهادها و ثبت اطلاعات آنها، هماهنگی برای تعیین محل و راه اندازی قرنطینه عمومی و توزیع بسته های حمایتی از وظایف تیم های حمایتی در این طرح اعلام کرد.
خوان پایه گفت: ۱۳ پایگاه و شبکه سلامت در سطح شهرستان شناسایی شده که چهار مورد از آنها در روستاهاست.
فرماندار گچساران نقش رسانه ها را در مهار ویروس کرونا و آگاهی بخشی و اطلاع رسانی به مردم را مهم اعلام کرد.
خوان پایه ادامه داد: برای نتیجه بخشی این طرح ابتدا باید موانع و ابهامات برطرف و همچنین هماهنگی لازم با دستگاهها برای در اختیار قرار دادن امکانات انجام شود.
تشکیل پنج کمیته در راستای اجرای طرح کنترل محله محور
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج گچساران گفت : برای اجرای طرح کنترل محله محور ویروس کرونا کمیته های پنج گانه ای شامل کمیته حمایت و قرنطینه خانگی و غیرخانگی، رهگیری و مراقبت، آموزش همگانی، پایش و نظارت و عملیاتی محله یا منطقه تشکیل شد.
سرهنگ سیدعلی اصغرنورایی نسب افزود: جذب کمک های مردمی، نهادها و سازمانهای مردم نهاد، شناسایی افراد مشکوک به ویروس کرونا از طریق سامانه پرونده الکترونیک، رابطین سلامت، ضد عفونی منازل، اعزام تیم مراقبت در منزل، آموزش خانواده ها در زمینه ویروس کرونا، آموزش همگانی در زمینه ارتقا دانش و مهارت مردم برای مقابله با بیماری کرونا از مهمترین وظایف این کمیته هاست.
وی با بیان اینکه این طرح در بازده زمانی یک ماهه و سه ماهه پیش بینی شده گفت: در این طرح تعداد بستری افراد مبتلا به کرونا در یک ماه ۳۰درصد و در بازده زمانی سه ماهه باید ۵۰درصد کاهش یابد.
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج گچساران گفت:همچنین در این بازه زمانی کاهش مرگ و میر در یک ماه ۱۰درصد و درسه ماهه ۴۰درصد کاهش یابد.
نورایی نسب گفت: با اجرای این طرح اقدامات گسترده ای در خصوص آموزش همگانی مردم در راستای پیشگیری از ابتلا به کرونا به ویژه در مناطق کم برخوردار، همچنین بیماریابی سریع با انجام تستهای بیشتر و نظارت بیشتر بر اجرای پروتکلها و قرنطینه کردن افراد بیمار و مشکوک در شهرستان انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: در مبارزه محله محور باید با فرهنگ سازی، اطلاع رسانی، توجیه مردم به ماسک زدن و رعایت پروتکلهای بهداشتی، شناسایی بیماران و ارجاع آنها به مراکز درمانی در راستای مقابله با این ویروس تلاش کرد.