به گزارش روز یکشنبه وزارت جهاد کشاورزی، « حمید رسولی » افزود: اکنون با همکاری موسسه تحقیقات خاک و آب کشور در حال شناسایی مناسبترین فرمول کودی ترکیبی فسفاته و آلی هستیم و پس از نتیجهگیری مذاکرات لازم را با تولید کنندگان داخلی این نوع کود انجام داده و برای انجام این امر مناقصات لازم را هم برگزار خواهیم کرد.
به گفته وی، در هفته اخیر این تلاش به نتیجه نزدیک شده و امیدواریم ظرف مدت کوتاهی فرمول کودی مذکور در سبد کودی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی قرار گیرد.
در سال ۹۹ تامین، تدارک و توزیع ۵۰۰ هزار تن کودهای فسفاته در دستور کار شرکت خدمات حمایتی کشاورزی قرار دارد.
به گزارش ایرنا،ترکیب مواد آلی با فسفات کارآیی کود فسفاته را به شدت افزایش میدهد بر همین اساس و بنابر توصیه کارشناسان موسسه تحقیقات خاک و آب کشور، شرکت خدمات حمایتی کشاورزی برای نخستین بار تامین و توزیع کودهای ترکیبی فسفاته با مواد آلی را پیگیری میکند.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی بتازگی اعلام کرد: خودکفایی پایدار در کودهای فسفاته با ایجاد کارخانه های تولید کودهای فسفات با سرمایهگذاری داخلی و در سایه تعامل شرکت ملی صنایع مس ایران محقق میشود.
«حمید رسولی » در مراسم امضای تفاهمنامه تولید کودهای فسفاته با بیان اینکه واردات کودهای فسفاته در سالهای گذشته ناشی از کمبود مواد اولیه (معادن خاک فسفات ) و ظرفیت پایین سخت افزاری کشور در تولید کودهای فسفاته بویژه سوپرفسفات تریپل و دی آمونیوم فسفات بود، افزود: شرکت خدمات حمایتی کشاورزی بعنوان مجری طرح خودکفایی کشور در تولید کودهای کشاورزی و در جهت سیاستهای خودکفایی و حمایت از تولیدات داخلی، در این پروژه بزرگ وظیفه تامین مواد اولیه( خاک فسفات) و همچنین فروش تضمینی کودهای فسفاته تولیدی توسط شرکت ملی صنایع مس را بعهده گرفته است.
مجری طرح خودکفایی کشور اضافه کرد: طبق برنامه و توافق بعمل آمده ابتدا به تولید ssp و متعاقب آن به ترتیب تولید TSP و DAP اقدام خواهد شد.
رسولی اجرای این طرح را نقطه عطفی در خودکفایی کشور در تولید کودهای فسفاته و حمایت از بخش کشاورزی برشمرد و تصریح کرد:شرکت مس ۲۵۰ میلیون یورو برای ایجاد کارخانه های تولید اسید فسفریک و کودهای فسفاته سرمایهگذاری خواهد کرد که تحویل خاک فسفات نیز توسط شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در منطقه بندرعباس انجام خواهد شد.