قم - ایرنا - شهردار قم گفت: هیچ تردیدی در اینکه درآمدهای شهرداری قم در حال کاهش است وجود ندارد و این موضوع باید به صورت منطقی و به دور از احساسات مورد بررسی قرار گیرد و روش های صرفه جویی را نیز دنبال کنیم.

سید مرتضی سقائیان نژاد روز دوشنبه در یکصد و شصت و هفتمین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر قم با اشاره به وضعیت درآمدها و هزینه های شهرداری قم در نیمه نخست سال ۹۹ افزود: هزینه های شهرداری نیز در حال افزایش است و شرایط مالی سال ۹۹ در مقایسه با ۹۸ خوب نیست.

وی با بیان اینکه خدمات شهری، تملکات و طرح های عمرانی از جمله هزینه های اصلی شهرداری به شمار می آید افزود: عوارض نوسازی و ارزش افزوده، دو رقم پایدار در بخش درآمدهای شهرداری است که با آن بازی می شود.

شهردار قم در ادامه موضوع جمع آوری زباله و پسماند از سطح شهر را یکی از معضل های مدیریت شهری برشمرد و تصریح کرد: متاسفانه جامعه هنوز اهمیت تمیزی و نظافت شهر را نپذیرفته و تا زمانی که این فرهنگ نهادینه و اصلاح نشود همچنان این مشکل باقی خواهد ماند.

سقائیان نژاد با تاکید بر اینکه تنها بخشی از پاکیزگی شهر به شهرداری مربوط می شود گفت: صدا و سیما، آموزش و پرورش و دانشگاه ها نیز برای فرهنگ سازی در این زمینه مسئولیت مهمی را برعهده دارند.

وی خاطرنشان کرد: شهرداری قم با در نظر گرفتن فایده هایی که جمع آوری زباله برای شهر دارد اقدام به هزینه برای این کار می کند.

سقائیان نژاد با اشاره به اینکه در برخی از کشورها جمع آوری زباله در هفته یک بار صورت می گیرد بیان کرد: ما نیز می توانیم در قم هر یک شب در میان زباله را جمع آوری کنیم ولی با توجه به زائرپذیری این شهر و وضعیت نامطلوبی که برای شهر ایجاد می شود این کار را انجام نمی دهیم.

طرح های غیر ضروری در شهرداری قم حذف شود

نایب رئیس شورای اسلامی شهر قم نیر در این جلسه موضوع هزینه ها و درآمدهای مدیریت شهری را نیازمند یک برنامه ریزی بلند مدت دانست و گفت: برای کاهش هزینه ها باید برخی از طرح ها و هزینه های غیر ضروری مدیریت شهری را حذف کنیم.

حسن بختیاری افزود: در صورتی که یک پیمانکار برای شهرداری کار کند و نتوانیم اعتبارات آن را تامین کنیم فارغ از مشکل های اقتصادی به لحاظ حیثیتی و جایگاه اجتماعی نیز هزینه های زیادی برای شهرداری به وجود می آید.

عضو هیات رئیسه شورای شهر قم با تاکید بر اینکه در اجرای طرح های مختلف باید با شجاعت تصمیم گیری نموده و در صورت ضروری نبودن از انجام آن خودداری کنیم گفت: این سیاست را باید در بخش هزینه های جاری و همچنین هزینه های خدمات شهری دنبال کنیم.

بختیاری همچنین یادآور شد: ما از شورای چهارم دنبال این هستیم که موضوع یک شب در میان شدن رُفت و روب و جمع آوری زباله در شهر را اجرایی کنیم ولی شهرداری زیر بار نمی رود و هنوز نیز طبق روال خود عمل می کند.

وی ادامه داد: پیشنهادهای مختلفی نیز در خصوص اجرای آزمایشی طرح فوق در منطقه پردیسان مطرح شده ولی اقدامی نمی شود و مشکل های مالی شهرداری در نیمه دوم سال جاری و همچنین سال بعد نیز ادامه پیدا خواهد کرد.

نایب رئیس شورای شهر قم تصریح کرد: در شرایطی که مردم گرفتار هستند نمی توانیم فشار مضاعفی را برای افزایش درآمد بیشتر داشته باشیم.

 وی اضافه کرد: باید هزینه های خود را کاهش دهیم و رویکردهایمان را نیز به سمت اصلاح فرآیندها، ارائه خدمات مطلوب تر و کیفی سازی خدمات ببریم تا رضایتمندی مردم را تامین کنیم.

همچنین در بخشی از این جلسه لایحه تعیین نرخ اتوبوس های دربستی خارج شهر جهت نقل و انتقال کارگران شاغل در شهرک های صنعتی قم مورد بحث قرار گرفت ولی به دلیل عدم توافق با یک قیمت مشخص برای بررسی بیشتر به کمیسیون مربوطه ارجاع داده شد.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری قم گفت: شرکت شهرک های صنعتی استان پیرو بازدیدی که مقام های استانی از شهرک های صنعتی محمودآباد و شکوهیه داشتند از سازمان اتوبوسرانی شهرداری درخواست استقرار اتوبوس از میدان امام (ره) تا شهرک های صنعتی مذکور با کمترین نرخ را مطرح نمود.

عباس ذاکریان با بیان اینکه قرار دادن اتوبوس های گران قیمت شهرداری در مسیر یاد شده به جهت وضعیت نامناسب راه دسترسی، چندان عقلانی نیست گفت: شهرداری فقط این کار را از طریق انعقاد قرارداد به صورت دربستی انجام می دهد.

وی با بیان اینکه این اقدام توسط اتوبوس های سند آزاد قابل انجام می باشد و ما تمام برنامه های خود را جهت سامان دهی این اتوبوس ها در قالب یک شرکت خصوصی به شورای شهر ارائه دادیم بیان کرد: تمام اتوبوس های سند آزاد متعلق به بخش خصوصی فقط با مجوز شهرداری فعالیت می کنند از این رو برای تردد در مسیر یاد شده نیز منتظر تعیین نرخ از طرف شهرداری می باشند.