سنندج - ایرنا - رییس گروه محیط زیست و سلامت غذا سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: باغدار نمونه محصول سالم این استان با تولید ۱۵۹ تُن سیب پاییزه ارگانیک در هر هکتار باغ معرفی شد.

محمد غفوری دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: فائق رحیمی باغدار سنندجی موفق شد با برداشت ۱۵۹تن سیب درختی پاییزه سالم و ارگانیک موفق در سال جاری به عنوان باغدار نمونه محصول سالم انتخاب و گواهی استاندارد تشویقی سازمان استاندارد را کسب کند.

وی با اشاره به اینکه تولید باغداران نمونه در ۲ بخش سلامت و کیفیت بررسی می‌شود، اضافه کرد: محصولات تولیدی این شخص در بین باغداران استان در کنار بیشتر بودن از نظر تُناژ، دارای کمترین میزان باقی مانده سموم و کود بود.

غفوری با بیان اینکه برای کسب این مقام هشت باغدار دیگر استان از شهرستان‌های قروه، سقز، کامیاران و دهگلان کاندید شده یودند افزود: این باغدار توانست در هر هکتار باغ خود، ۱۵۹ تن محصول سیب درختی برداشت کند که حدود سه برابر بیشتر از میانگین تولید ۵۰ تِنی در این استان است.

وی یادآور شد: نصب ایستگاه پیش آگاهی آفت کرم سیب، تله فرمونی و دیتالاگر، سمپاشی بر مبنای توصیه کارشناسان مرکز خدمات، انجام آزمون‌های خاک و آب، کود دهی بر مبنای توصیه‌های فنی کارشناسان و با اتکا به نتایج آزمایش خاک و انجام هرس اصولی و به موقع،  آیتم‌های مد نظر بررسی سلامت محصولات باغی برای انتخاب برترین‌ها است.

رییس گروه محیط زیست و سلامت غذا سازمان جهاد کشاورزی کردستان تاکید کرد: در انتخاب باغداران نمونه بر اساس سلامت و ارگانیک بودن محصول، بهره‌برداران موظف هستند در کنار تولید محصول بیشتر، بر سالم بودن آن نیز توجه داشته باشند.

کردستان با داشتن بیش از یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد دیم و آبی، یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی کشور است، این استان دارای ۵۰ هزار هکتار باغ است که سالانه ۴۰۰ هزار تُن انواع میوه در آن تولید و برداشت می‌شود.

میزان کل تولید محصولات بخش کشاورزی استان کردستان سه میلیون تُن است که وزارت کشاورزی در نظر دارد با توسعه فعالیت‌های مختلف این میزان را به حدود پنج میلیون تُن در سال برساند.