تهران - ایرنا - مقامات سعودی به حمله موشکی بامداد امروز (دوشنبه) ارتش و کمیته‌های مردمی یمن واکنشی نشان نداده‌ و در مقابل توانمندی «جنبش انصارالله» برای هدف قراردادن مراکز مهم حیاتی در عمق خاک کشورشان، سکوت کرده‌اند.

به گزارش ایرنا، رسانه‌های عربی و اروپایی امروز به نقل از سخنگوی نیروهای مسلح یمن از حمله نیروی موشکی این کشور به ایستگاه توزیع پالایشگاه نفت «آرامکو» عربستان در جده خبر دادند، اما همچنان منتظر اظهارنظر مقامات سعودی و واکنش آن‌ها در این خصوص هستند.  

بر اساس این گزارش، بخش عربی شبکه‌های «بی بی‌سی»، «روسیه الیوم»، «الجزیره» با بازتاب این خبر در بخش‌های مختلف خبری خود اعلام کردند که گروه حوثی (جنبش انصارالله» یمن از حمله موشکی موفقیت‌آمیز که بامداد امروز انجام شد، به ایستگاه توزیع پالایشگاه آرامکو خبر داد، اما تاکنون مقامات سعودی در این باره اظهارنظری نکرده‌اند.  

بسیاری از رسانه‌های مکتوب و خبرگزاری‌های عرب زبان منطقه و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس نیز با اشاره به اعلام سخنگوی نیروهای مسلح یمن مبنی بر حمله موشکی سحرگاه امروز نیروهای مسلح این کشور به پالایشگاه آرامکو در عمق خاک عربستان، عنوان کردند که در مقابل، مقامات سعودیها سکوت اختیار کرده‌اند. 

تاکنون رسانه‌های داخلی عربستان درباره حمله موشکی سحرگاه امروز نیروهای مسلح یمن به آرامکو خبری منتشر نکرده‌اند.  

سرتیپ «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن اعلام کرد که یگان موشکی ارتش این کشور موفق شد با استفاده از موشک‌های هدایت‌پذیر «قدس ۲ » ایستگاه توزیع نفت شرکت نفتی آرامکو عربستان را در بندر جده هدف قرار دهد. 

وی تاکید کرد که موشک دقیقا به محلی که از پیش تعیین شده بود، اصابت کرد و خودروهای آتش‌نشانی و آمبولانس‌ها به طرف محل اصابت در رفت و آمد هستند. 

سخنگوی نیروهای مسلح یمن تصریح کرد که این حمله در پاسخ به ادامه تجاوز و محاصره یمن و نیز وعده نیروهای مسلح مبنی بر انجام عملیات گسترده در عمق خاک عربستان انجام شد. 

او با تاکید بر اینکه عملیات نیروهای مسلح یمن ادامه خواهد یافت، به شهروندان و شرکت‌های خارجی که در عربستان فعالیت دارند، توصیه کرد که از تاسیسات حیاتی این کشور دور شوند. 

پیشتر نیز یگان پهپادی ارتش و کمیته‌های مردمی یمن در شهریور سال 98  در عملیاتی با عنوان «توازن بازدارندگی دوم»  پالایشگاههای "بقیق" و "خریص" وابسته به شرکت نفتی آرامکو عربستان را با ۱۰ پهپاد خود هدف قرار دادند که در پی آن ظرف مدت کوتاهی تولید نفت این کشور به نصف رسید. 

در آن زمان عربستان به رغم آنکه انصارالله یمن مسئولیت حمله به آرامکو را برعهده گرفته بود، ادعا کرد که حمله به تأسیسات نفتی بقیق و خریص توسط ایران و از داخل خاک این کشور صورت گرفته و تجاوزی توجی‌ ناپذیر به روند انتقال انرژی به بازارهای جهانی است. 

با گذشت چند ماه از این حمله، کارشناسان نظامی منطقه پیش‌بینی کردند که تحولات به وجود آمده در جنگ یمن و دستیابی نیروهای انصارالله به فناوری ساخت موشک‌های پیشرفته‌تر، سال ششم این جنگ را با سال‌های گذشته آن متفاوت کند.  

این کارشناسان با اشاره به اینکه نصب سامانه‌های دفاعی ضد موشک ساخت اروپا و آمریکا در خاک عربستان نتوانسته است عامل بازدارنده‌ای برای نیروی موشکی انصارالله باشد، بهره‌برداری از سامانه‌های جدید موشکی، پدافند هوایی و انجام عملیات‌ دریایی با استفاده از قایق‌های تندرو توسط نیروهای مسلح و کمیته‌های مردمی یمن را از جمله اتفاقاتی دانستند که در سال ششم جنگ یمن، عرصه را بر عربستان سخت‌تر کند. 

اکنون با گذشت چند ماه، پیش‌بینی کارشناسان نظامی منطقه که در برخی از منابع خبری منتشر شده، تحقق یافته است و انصارالله توانسته به فناوری ساخت موشک‌های پیشرفته‌تر و استفاده از قایق‌های تندرو دست یابد، زیرا اواخر ماه گذشته گارد ساحلی دولت نجات ملی یمن در دریای سرخ با حضور شماری از مقام‌های نظامی و دولتی فعالیت خود را آغاز کرد و امروز نیز آرامکو هدف موشک ارتش و کمیته‌های مردمی یمن قرار گرفت.  

عربستان با همراهی امارات متحده عربی، بحرین، سودان و آمریکا در ششم فروردین سال ۱۳۹۴ با تشکیل به اصطلاح ائتلاف عربی- آمریکایی، تجاوز به کشور یمن را آغاز کرد، اما در حدود ۶ سال گذشته به استثنای امارات و آمریکا، سایر همپیمانان سعودی از این ائتلاف خارج شدند و ابوظبی نیز هم‌اکنون از یک همپیمان قدیمی به یک رقیب رو در روی ریاض در جنوب یمن تبدیل شده است.

براثر تجاوز عربستان به یمن، تاکنون هزاران یمنی به شهادت رسیده‌اند و براساس گزارش سازمان ملل متحد، قحطی در این کشور به بزرگ‌ترین فاجعه انسانی در جهان تبدیل شده‌ است.