به گزارش عصر دوشنبه گروه فرهنگی ایرنا از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در متن پیام تسلیت سید عباس صالحی آمده است: درگذشت محقق والامقام استاد آیتالله سیدمحمد حسین حسینی جلالی ضایعهای جبرانناپذیر برای شیفتگان دانش و فرهنگ است.
آن مرحوم در طول زندگانی خویش از هیچ تلاشی برای تحقیق در میراث فروگذار نکرد و در این مسیر بیادعا و خودنمایی، به پژوهش و نشر معارف اسلامی در جهان اسلام و مغرب زمین پرداخت .
فقدان این دانشمند وارسته را به مراجع عظام و حوزههای دینی و عموم اهالی فرهنگ و بیت شریفشان به ویژه اخوی دانشمند و مکرم ایشان جناب آیتالله سید محمدرضا جلالی تسلیت میگویم و از درگاه ایزد متعال رحمت و مغفرت برای آن مرحوم و صبر و بردباری برای بازماندگان خواستارم.
آیتالله سیدمحمد حسین حسینی جلالی متولد سال ۱۳۲۱ شمسی در کربلا بود و از جمله آثار ایشان میتوان به غایة الامانی فی حیوة الشیخ الطهرانی، لباب النقول فی موافقات جامع الاصول، خاک پاکان: تاریخ آرامگاههای خاندان پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) و صحابه خاص آنان و دراسة حول نهج البلاغه اشاره کرد.
آیتالله حسینی جلالی در زمینههای رجال، کتابشناسی، نسخهشناسی، تصحیح متون، فهرستنگاری نسخ خطی فعالیت داشت و بنیانگذار و مدیر مدرسهای در ایالت شیکاگوی آمریکا بود.
آیت الله سید محمدحسین حسینی جلالی در یک نگاه
به گزارش ایرنا ، آیت الله سید محمدحسین حسینی جلالی امروز یکشنبه ۲ آذر ۱۳۹۹ در شیکاگوی آمریکا دار فانی را وداع گفت.
این محقق و عالم وارسته، متولد سال ۱۳۲۱ شمسی در کربلا بود، نسخه شناس، رجالی، کتابشناس، مصحح متون، فهرستنگار نسخ خطی و از پژوهشگران و نویسندگان ایرانی معاصر، مقیم شیکاگو و بنیانگذار و مدیر The Open School در آن ایالت محسوب میشد.
آیت الله جلالی به دعوت شیعیان ایالت "شیکاگو"ی آمریکا در آنجا اقامت کرده و به نشر معارف اهل بیت می پرداخت و کتب دینی و فقهی متعددی را برای استفاده مسلمانان غرب، در آمریکا منتشر کرد.
آن مرحوم، برادر بزرگتر آیت الله «سید محمدرضا حسینی جلالی» - صحیفهشناس و استاد حوزه علمیه قم در زمینه فرق اسلامی بویژه زیدیه - بود.
فهرس التراث، مسند نهج البلاغة، دراسة حول القرآن الکریم، دراسة حول نهجالبلاغة، مسند الإمام موسی بن جعفر(ع) و إرشاد المؤمنین إلی معرفة نهجالبلاغة المبین از جمله آثار آیت الله جلالی است.