به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری آناتولی ترکیه، سازمان حقوق بشری سام و سازمان حمایت از صلح و دموکراسی در گزارشی از انگلیس خواستند تا به خواستههای سازمانهای بین المللی مبنی بر توقف فروش تسلیحات به ابوظبی و ریاض گوش فرا دهد.
در این گزارش آمده است، عربستان سعودی بین سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۹ حدود ۴۱ درصد از کل صادرات تسلیحات انگلیس را به خود اختصاص داده است.
این گزارش همچنین افزوده است، حجم ارزش صادرات تسلیحات نظامی انگلیس به عربستان سعودی از آغاز بمباران یمن بیش از ۱۶ میلیارد پوند است.
این ۲ سازمان حقوق بشری همچنین در خصوص فروش تسلیحات به امارات متحده عربی، اعلام کردند که ابوظبی در خصوص مشارکت نظامی در جنگ یمن چه بسا فعالتر بوده است؛ چرا که اکثریت حملات هوایی در خطوط مقدم ائتلاف سعودی از سوی ابوظبی انجام شده است.
بر اساس این گزارش، ارزش صادرات تسلیحات نظامی انگلیس به امارات متحده عربی از آغاز بمباران یمن ۷۱۵ میلیون پوند برآورد میشود.
عربستان همراه با امارات متحده عربی، بحرین، کویت، سودان و مصر از ششم فروردین ۹۴ اقدام به تجاوز نظامی به یمن و محاصره زمینی، دریایی و هوایی این کشور به منظور بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی و فراری یمن به قدرت کرد.
کشورهای همپیمان عربستان در این جنگ به دنبال مشاهده بینتیجه بودن آن به تدریج خود را از ائتلاف عربی کنار کشیدند و فقط امارات به دلیل داشتن اهداف توسعهطلبانه و طمعورزیهای خاص خود در یمن، به حضور نظامیاش در این جنگ تا به امروز ادامه داده است.
این تجاوز نظامی تاکنون جز کشته و زخمی شدن دهها هزار یمنی و همچنین آواره شدن میلیونها نفر از شهروندان محروم و ویرانی زیرساختها و قحطی و گرسنگی و بیماریهای واگیردار در این کشور، نتیجهای برای متجاوزین به همراه نداشته است.