کابل - ایرنا - رییس جمهوری افغانستان روز گذشته فرمان آزادی شماری از زندانیان پاکستانی در این کشور را صادر کرد که این فرمان با واکنش‌های زیادی مواجه بوده است .

به گزارش ایرنا، محمداشرف غنی رییس جمهوری افغانستان روز گذشته  در فرمانی آزادی آن عده از زندانیان پاکستانی را صادر کرد که یک ماه از زمان زندانی آنها باقی‌مانده باشد و یا اینکه  به علت عدم توانایی مالی نتوانسته اند جریمه نقدی خود را بپردازند.

این فرمان در پی سفر پنجشنبه گذشته عمران خان نخست وزیر پاکستان به کابل و درخواست وی برای آزادی زندانیان پاکستانیر صادر شد.

«رحمت الله نبیل» رییس سابق اداره امنیت ملی و یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری افغانستان  از صدور فرمان آزادی  زندانیان پاکستانی ابراز تاسف و نگرانی کرد.

وی با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی نوشت آزادی صدها تروریست پاکستانی که دستشان به خون صدها نفر از افغان ها آلوده است در واقع رشوه به دستگاه اطلاعاتی پاکستان است.

«احمدسعیدی» کارشناس مسائل سیاسی و استاد دانشگاه نیز خطاب به رییس جمهور اشرف غنی در صفحه فیسبوک خود نوشت آزادی زندانیان پاکستانی گناه بزرگ و نابخشودنی است.

وی خطاب به رئیس جمهوری افغانستان افزود شما با آزادی پنج هزار زندانی طالبان به آنها برای پیوستن به میدان جنگ طالبان کمک کرده اید.

او خاطرنشان کرد اگر پاکستانی ها وعده ای برای تحقق صلح در قبال آزادی زندانیان آنها در سفر عمران خان داده باشند تحقق نخواهد یافت .

سفیر پاکستان در کابل و نماینده ویژه این کشور در امور افغانستان از این دستور رئیس جمهوری افغانستان استقبال کرده‌اند.

منصوراحمدخان، سفیر پاکستان در کابل، در صفحه توییترش از این دستور استقبال و آنرا حرکت انسان‌دوستانه خوانده است.

محمد صادق نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان در توئیتی نوشته است که پاکستان از حسن نیت رئیس جمهور اشرف غنی در حکم آزادی زندانیان اتباع پاکستانی در افغانستان به دلیل تحکیم روابط بشردوستانه سپاسگزار است.

پیش از این دولت پاکستان بصورت رسمی از دولت افغانستان خواسته بود که زبر شاخه خراسان داعش (عبدالله اروکزی) با نام مستعار اسلم فاروقی را به آنها تسلیم کند.

فاروقی رهبر شاخه خراسان گروه تکفیری داعش از منطقه اورکزی ایالت خیبرپختونخواه پاکستان است که در ۱۴ فروردین امسال با ۱۹ تن از افراد خود بدست نیروهای امنیت ملی افغانستان دستگیر شدند.

اما وزارت خارجه افغانستان این خواست پاکستان را رد کرده و گفته بود بین کابل و اسلام‌آباد قرارداد  مبادله مجرمان وجود ندارد و اسلم فاروقی، رهبر داعش شاخه خراسان در افغانستان بر اساس قوانین این کشور محاکمه می‌شود.

رابطه افغانستان و پاکستان طی ۲۰ سال گذشته همواره با فرازو فرود همراه بوده که از اتهام حمایت از تروریست تا مسدود کردن مرز بروی کالاهای صادراتی و درگیری مرزی ادامه پیدا کرده است اما دو طرف طی ماه های اخیر تلاش کرده اند که این تنش ها را کاهش دهند.