با توجه به رشدسریع استفاده از اینترنت و راه اندازی کسب وکارهای اینترنتی، یکی از مهمترین دغدغه های حاکمیت، ساماندهی و نظارت بر بسترهای موجود در اینترنت است.
مرکز توسعه تجارت الکترونیکی به عنوان متولی ساماندهی و نظارت بر کسب وکارهای اینترنتی، با ایجاد درگاه یکپارچه نظارت توانسته کسب وکارها را به شکل متمرکز پایش کرده و تا حد زیادی از وقوع تخلفات معاملاتی قابل انجام در اینترنت پیشگیری کند.
همچنین در مواردی نیز با همکاری دستگاه های ناظر موجب بازدارندگی از انجام تخلفات شده و استفاده از ربات پایشگر هوشمند یکی از مصادیق چابکی و موفقیت در این حوزه است.
یکی از قابلیتهای پایشگر هوشمند، استفاده از هوش مصنوعی و الگوریتم های یادگیری عمیق ماشین و پردازش تصویر در اجرای سناریوهای تخلف در کسب وکارهای اینترنتی است که تا کنون هشت سناریوی تخلف با این روش پیاده سازی و اجرایی شده است.
به گزارش مرکز توسعه تجارت الکترونیکی ارائه کالا و خدمات ممنوعه، فعال بودن درگاه پرداخت کسب وکارهای فاقد نماد اعتماد الکترونیکی (نمادهای تعلیق شده)، جعل نماد اعتماد الکترونیکی، عدم بارگزاری وبسایت کسب وکارها، انتقال وبسایت کسب وکارهای بدون نماد اعتماد الکترونیکی بر روی وب سایت کسب وکارهای دارای نماد، فیشینگ در کسب وکارهای دارای نماد اعتماد الکترونیکی، عدم تطابق کالا و خدمات ارائه شده با اظهار طبقهبندی مورد نظر کسبوکار، عدم تطابق شخصیت حقیقی یا حقوقی اظهار شده با شخصیت ارائهشده در وبسایت کسب و کار از جمله کارهایی است که توسط این پایشگر هوشمند انجام میشود.
به گزارش ایرنا با توجه به نیازهای نظارتی کسب وکارهای اینترنتی و پویایی بستر فعالیت آنها، همچنان سناریوهای دیگری برای شناسایی تخلف در حال پیاده سازی است با این هدف که هرچه بیشتر بتوان با استفاده از هوش مصنوعی نیاز به پایش انسانی را کاهش داده و درصد خطای نظارت را تا حد ممکن به حداقل رساند.