شیوع ویروس کرونا در کشورمان از اواخر بهمنماه ۱۳۹۸ که تا به امروز و تا زمان تنظیم این گزارش، در قالب موج اولیه، ثانویه و سومین موج آن که همزمان با آغاز فصل سرما در کشورمان به شکل هولناک و لجامگسیختهای ادامه داشته، در کنار آسیبها و مشکلات متعددی که در شیوه زیست و زندگی تمامی اقشار جامعه و کلیه فعالیتهای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی بر جای گذاشته؛ تلخترین بخش آن به بازتاب درگذشت تعدادی از هموطنانمان در قالب آمار روزانه است که از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا اطلاعرسانی میشود. آماری که طی قریب به ۱۰ ماهه اخیر شوربختانه عدد آن از ۴۵ هزار و ۸۰۰ نفر گذشته است.
همه روزه در کنار اعلام درگذشت هموطنانمان شاهد از دست دادن نامهای شناختهشده در عرصه فرهنگ و هنر و از میان هنرمندان برجسته و جریان ساز در عرصههای مختلف هنری کشورمان هستیم. که آخرین نمونه آن طی هفته جاری به از دست دادن زندهنام چنگیز جلیلوند (دوم آذرماه) دوبلور شهیر، باسابقه و بزرگ سینمای ایران که تجربه بازی در تئاتر، سینما و تلویزیون را نیز داشت و همچنین کامبوزیا پرتوی (چهارم آذرماه) کارگردان نامآشنای کشورمان ختم شده است.
البته دراینمیان در سایه فعالیت شبانهروزی و تلاشهای ایثارگرانه، خالصانه و عاشقانه کادر درمان، پزشکان و پرستاران که در خط مقدم مبارزه با این ویروس قرار دارند خبرهای خوشایندی نیز همه روزه درباره بهبود هموطنانی که این ویروس گریبان آنها را گرفته بود و در بیمارستانها بستری شده بودند را نیز میشنویم که این خود مرهمی بر زخم و غم فقدان دیگر هموطنانمان به شمار میرود.
طی دو، سه هفته اخیر خبر بستری شدن پرویز پورحسینی (۲۲ آبان ماه) بازیگر شناختهشده و پیشکسوت عرصه تئاتر، سینما و تلویزیون کشورمان و همچنین جلالالدین معیریان (۱۳ آبان ماه) از گریمورها و طراحان چهرهپردازی بهنام سینما و تلویزیون کشور نیز در میان اخبار مبتلایان و بستریشدگان هموطنانمان در بیمارستانها به گوش رسید.
برای پیگیری از آخرین اخبار و اطلاعات درباره این دو هنرمند با دکتر نیکنام حسینیپور مدیر عامل مؤسسه هنرمندان پیشکسوت به گفتوگو نشستیم که در ادامه از خاطرتان میگذرد.
پاسخ پرویز پورحسینی به درمان بسیار مطلوب است
نیکنام حسینیپور در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با ابراز تاسف و تسلیت به واسطه درگذشت چنگیز جلیلوند دوبلور با سابقه و کامبوزیا پرتوی کارگردان شناختهشده سینما و دیگر هموطنانمان که بهواسطه ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادند گفت: خوشبختانه حال دو هنرمند دیگر آقایان پرویز پورحسینی بازیگر پیشکسوت و شناخته شده تئاتر، تلویزیون و سینما و جلالالدین معیریان گریمور و چهرهپرداز نامآشنای کشورمان که طی دو، سه هفته اخیر به خاطر ابتلا به ویروس کرونا در بیمارستان بستری شدهاند خوب و هر دو در مسیر بهبودی قرار گرفته اند.
وی درباره آخرین وضعیت پرویز پورحسینی که در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان فیروزگر بستری شده بود گفت: خوشبختانه با تلاش کادر درمان و پزشک معالج این بازیگر طی هفته گذشته شاهد برطرف شدن خطر اولیه این ویروس بودیم.
اما برای اطمینان خاطر و سپری شدن مراحل درمان به شکل کامل و دقیق هنوز پورحسینی در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان بستری است. با توجه به روند رو به بهبود درمان این هنرمند مطلع شدیم روز اول آذر طبق گفته پزشک معالج تب خفیفی بدن او را فرا گرفت که با تلاش کادر درمان و در فاصله کمتر از ۲۴ ساعت شاهد رفع این تب بودیم و شرایط این هنرمند مطلوب ارزیابی شده است.
مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت خاطرنشان کرد: خوشبختانه باوجود تمامی چالشها در مسیر درمان، نکته مهم سطح بالای هوشیاری پرویز پورحسینی است که به نقل از پزشک معالج در وضعیت بسیار مطلوبی است و درنهایت باید تنها منتظر نتایج داروها برای ادامه روند درمان این بازیگر پیشکسوت و چهره شناختهشده تئاتر، سینما و تلویزیون کشورمان باشیم.
وی تصریح کرد: طبق گفته پزشک معالج تمامی مراحل درمان بدون هیچ کموکاستی و با دقت درحال انجام است و امید آن میرود که طی چند روز آینده شاهد خروج پرویز پورحسینی از بخش مراقبتهای ویژه و انتقال او به بخش عمومی بیمارستان باشیم.
به گزارش ایرنا، پرویز پورحسینی متولد سال ۱۳۲۰ است و در کارنامه کاریاش بازی در بیش از ۱۰۰ فیلم، تئاتر و سریال در همکاری با کارگردانهای سرشناسی همچون علی حاتمی، بهرام بیضایی، حمید سمندریان، مسعود کیمیایی، احمدرضا درویش، داودمیرباقری و کمال تبریزی ثبت شده است.
او در «یگانهای با من است» شبکه دو سیما ایفای نقش کرده که به تازگی فیلمبرداریاش به پایان رسیده و قرار است بعداز سریال «از سرنوشت» که این شبها پخش میشود روی آنتن برود.
از جمله سریال هایی که پورحسینی در آنها ایفای نقش کرده می توان به «زهر کوی»، «امیرکبیر»، «روزی روزگاری»، «دومین انفجار»، «اتومبیل»، «تصویر یک رویا»، «بافته های رنج»، «روز ایپریت»، «حضرت مریم»، «همسفر»، «شب دهم»، «ملاصدرا»، «باران عشق» و «روزهای بیاد ماندنی» نیز اشاره کرد.
وی با درخشش خود در جشنواره فیلم فجر توانست کاندیدای بهترین بازیگر نقش مرد برای فیلم های «اوینار» و «طلسم» شود. او همچنین برای بازی خوب خود در فیلم «مریم مقدس» موفق به دریافت دیپلم افتخار از جشنواره فوق شد.
جاده قدیم (۱۳۹۶)، پشت دیوار سکوت (۱۳۹۵)، صدای منو میشنوید؟ (۱۳۹۵)، قاتل اهلی (۱۳۹۵)، صله سحر (۱۳۹۴)، دوران عاشقی (۱۳۹۳)، رستاخیز (۱۳۹۱)، سفر مرگ (۱۳۸۷)، خواب لیلا (۱۳۸۶)، جای او دیگر خالی نیست (۱۳۸۴)، مریم مقدس (۱۳۷۹)، کمیته مجازات (۱۳۷۷)، حرفهای (۱۳۷۵)، فصل پنجم (۱۳۷۵)ریال شیخ مفید (۱۳۷۴) و عاشق فقیر (۱۳۷۴) از جمله فیلمهایی سینمایی است که پور حسینی در آنها ایفای نقش کرده است.
تست کرونای جلالالدین معیریان منفی شد
حسینیپورهمچنین درباره آخرین وضعیت جلالالدین معیریان گریمور و طراح چهرهپرداز پیشکسوت و نام آشنای کشورمان که او نیز چیزی حدود سه هفته است که در بیمارستان به دلیل ابتلا به کرونا بستری است گفت: در تماس و گفتوگو با پزشک معالج آقای معیریان حال این هنرمند کشورمان نیز مطلوب ارزیابی شده و خوشبختانه آخرین تست کرونای وی نیز منفی اعلام شده است. اما برای اطمینان از روند دقیق درمان هنوز در بخش عمومی بیمارستان بستری ست.
وی خاطرنشان کرد: باتوجه به اقدامات بهموقع و تلاش کادر درمان و پزشکان روند بهبودی جلالالدین معیریان در بهترین شکل خود قرار دارد و در آینده نزدیک شاهد ترخیص او از بیمارستان خواهیم بود و امیدواریم تا بعد از پشت سر گذاشتن دوران نقاهت در منزل شاهد صحت و سلامت کامل این هنرمند کشورمان باشیم.
مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت در پایان ضمن تقدیر از تلاش جامعه پزشکان، پرستاران و کادر درمان کشور که خستگیناپذیر و ۲۴ ساعت در راستای بهبود مبتلایان به این ویروس در تمامی بیمارستانهای کشور مشغول فعالیت هستند گفت: همچنین امیدواریم تا عموم هموطنانمان با رعایت تام و تمام شیوهنامههای بهداشتی و دستورالعملهای ابلاغی، وظیفه و رسالت خود بهعنوان شهروند مسئول را در راستای کاهش شیوع این ویروس و تلاش برای قطع زنجیره آن با قدرت ادامه دهند.
به گزارش ایرنا، معیریان که متولد سال ۱۳۲۰ است، کار خود را به عنوان چهره پرداز با فیلم «آرامش در حضور دیگران» ناصر تقوایی آغاز کرد و در طول این سالها، مسئولیت طراحی چهره پردازی در فیلم های زیادی را بر عهده داشته که از آن جمله به «مرگ یزدگرد» بهرام بیضایی، «کمال الملک» علی حاتمی، «سرب» و «رد پای گرگ» مسعود کیمیایی، «کشتی آنجلیکا» محمد بزرگنیا، «جیببرها به بهشت نمیروند» ابوالحسن داوودی، «دو نفر و نصفی» یدالله صمدی، «سارا» داریوش مهرجویی، «خانه ای روی آب» بهمن فرمان آرا، «قارچ سمی» و «مزرعه پدری» رسول ملاقلی پور و «افسانه آه» و «آتش بس» تهمینه میلانی میتوان اشاره کرد.
معیریان تا بهحال شش بار نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین چهرهپردازی از جشنوارهٔ فیلم فجر بودهاست و سه بار طی سالهای ۱۳۶۷، ۱۳۷۴ و ۱۳۷۵ به ترتیب برای فیلمهای سرب به کارگردانی مسعود کیمیایی (هفتمین جشنوارهٔ فیلم فجر)، غزال به کارگردانی مجتبی راعی (چهاردهمین جشنوارهٔ فیلم فجر) و توفان شن به کارگردانی جواد شمقدری (پانزدهمین جشنوارهٔ فیلم فجر) توانسته سیمرغ بلورین بهترین طراح چهرهپردازی را از جشنواره فیلم فجر کسب کند.