گرگان - ایرنا - ماموران منابع طبیعی علی‌آبادکتول چند قطعه الوار درخت نادر و ممنوع قطع سرخدار را از کارگاه نجاری یکی از روستاهای کوهستانی این شهرستان کشف کردند.

سرخدار به دلیل کاهش سطح رویش‌گاهی در آسیا و اروپای شرقی از جمله گونه های کمیاب است که قطع، خرید و فروش و حمل آن حتی به مقدار اندک جرم محسوب می شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان روز سه شنبه با تایید این خبر به ایرنا گفت : از این نجاری در  متخلف روستای خاک‌پیرزن علی آباد ۲ قطعه الوار سرخدار کشف و ضبط شد.

ابوطالب قزل سفلو اظهار داشت: ذخیره گاه گونه ارزشمند سرخدار ایران در گلستان به ویژه در منطقه علی آباد کتول قرار دارد که برخی سودجویان با هدف کسب درآمد هنگفت به قطع این گونه در معرض خطر انقراض و ممنوع قطع اقدام می کنند.

 وی افزود: برخی سودجویان از درختان سرخدار برای تولید چوب قلیان استفاده کرده و این نعمت ارزشمند را تخریب و قاچاق می‌کنند.

مدیرکل منابع طبیعی گلستان تاکید کرد : واحدهای نجاری و کارگاه هایی که اقدام به خرید و استفاده از چوب سرخدار برای  تولید صنایع دستی و مبلمان کنند، ضمن پلمب از سوی مراجع قضایی متحمل حبس و جزای نقدی خواهند شد.

مطالعات فسیل‌شناسی نشان می دهد که سرخدار ۱۹۰ میلیون سال قدمت دارد.

سرخدار در جنگل های شمال ایران در ارتفاعات نسبتا بالا دیده می شود که اغلب به صورت پراکنده است ولی در بعضی نقاط از جمله جنگل های قسمت ییلاقی ناهارخوران، افراتخته و سیاه رودبار دره زرین‌گل علی‌آبادکتول به صورت انبوه و تقریبا خالص دیده می شود.

در دوران چهارم زمین شناسی، آخرین یخبندان کره زمین، گونه های سرخدار نیکمره شمالی را نابود کرد ولی رطوبت دریای خزر مانع از سرایت یخبندان به جنگل های هیرکانی شد.