به گزارش ایرنا، به نقل از خبرگزاری هندی "اِی اِن آی"، محمد اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان روز سه شنبه در جلسه همکاری منطقه ای در مورد افغانستان گفت:آسیا در مرحله تبدیل از یک منطقه مفهومی به یک منطقه عملکردی است. آسیا مدتهاست که به عنوان یک مفهوم شناخته میشود، اما ظهور آسیا به عنوان یک منطقه عملکردی در تبدیل آن به یک اقتصاد قاره ای تجسم یافته است و این امر نتیجه سرمایه گذاری تجمعی در زیرساخت های مهم مرتبط با انقلاب صنعتی اول، دوم، سوم و چهارم است. اتصال، کلید اصلی در درک مقیاس، دامنه و جهت انتقال از منطقهای مفهومی به یک منطقه عملکردی است. تمرکز بر روی نقاط تقاطع مفهومی و مناطق عملکردی امکان شناسایی محدودیت ها و فرصت ها را فراهم می کند.
غنی در ادامه در مورد روندهای به وجود آمده از زمان همهگیری ویروس کرونا گفت: سرمایه گذاری در زیرساخت ها به احتمال زیاد یکی از موئلفه های اصلی در برنامههای انگیزشی کشورهای آسیایی در دوران پس از کوید ۱۹ خواهد بود. تا زمانی که توافق نامه حاکمیت جهانی برقرار نشود، روند منطقه گرایی احتمالاً تقویت خواهد شد. با انتقال مرکز ثقل اقتصاد جهان به آسیا، این قاره احتمالاً در گسترش دامنه سرمایه گذاری در زیرساخت ها و از جمله سرمایه گذاری در تمام کشورهای آسیایی بازیگر غالب جهانی خواهد بود. شناسایی محل های تقاطع تاکنون فراموش شده و سرمایه گذاری در آنها می تواند تأثیر چند برابر بر زنجیره تأمین و اثربخشی و کارایی زنجیره ارزش داشته باشد.
وی همچنین ضمن اشاره به ضرورت توافق منطقه ای قوی برای ایجاد صلح پایدار گفت: مزایای اجماع بین رهبران منطقه ای در مورد مرکزیت همکاری منطقه ای و اتصال، یک فرایند و یک استراتژی برای اجماع سیاسی در مورد همکاری و حمایت از صلح و رفاه در افغانستان و یک برنامه سرمایه گذاری برای افزایش ارتباطات منطقهای ایجاد میکند.
غنی در ادامه افزود: کمک از مهارتهای عظیم منطقه برای طراحی، در اجرا، بهره برداری و نگهداری پروژهها در قالب برنامههای کاملاً مشخص اتصال به ما کمک خواهد کرد. استفاده از مجامع موجود برای ایجاد اجماع در ایجاد شرایط قابل پیش بینی برای همکاری منطقه ای در زمینه تجارت، ترانزیت و سرمایه گذاری مردم افغانستان را قادر میسازد تا خود را از طریق مشارکت در زنجیره های تأمین و زنجیره های ارزش قابل اعتماد ارتقاء دهند. ما نیکوکاری نمی خواهیم، ما اتصال می خواهیم و درک درد و رنج عمیق مردم افغانستان طی ۴۰ سال گذشته ، به ما کمک می کند تا به اهداف خود برسیم.
غنی افزود: یک افغانستان مستقل ، متحد و دموکراتیک برای منطقه و جهان به عنوان مرکز فرهنگ و تمدن اسلامی شکوفا و مدارا یک سرمایه خواهد بود.
وی در پایان سخنان خود از هند و ایران به دلیل کریدور چابهار در دالان دریایی مرتبط و همچنین دالان هوایی تشکر کرد.
نشست کشورهای حامی مالی افغانستان روزهای دوشنبه و سه شنبه هفته جاری با حضور نمایندگانی از ۷۰ کشور جهان و ۳۰ سازمان بین المللی در ژنو یرگزار شد. کنفرانس ژنو پیرامون افغانستان امسال بهخاطر پاندمی کرونا به صورت مجازی برگزار شد.